Activitate / La Bruxelles


2013-07-03

Csaba Sógor l-a felicitat pe Guillermo Fariñas

În 2010 Parlamentul European a acordat premiul Saharov (fondat în 1988 pentru a onora  personalitãţile marcante care luptã pentru drepturile omului şi libertatea exprimãrii) disidentului cubanez Guillermo Fariñas. Autoritãţile din Cuba i-au interzis atunci sã pãrãseascã ţara pentru festivitãţile de decernare a premiului,  lipsa sa fiind simbolizatã la eveniment printr-un scaun gol acoperit de un steag cubanez.


2013-06-26

Un parteneriat puternic pentru reprezentarea intereselor tinerilor maghiari din Transilvania

Conducerea Conferinţei Tineretului Maghiar din România (CTMR) a avut o şedinţã extraordinarã la Bruxelles. Eurodeputaţii Iuliu Winkler şi Csaba Sógor au gãzduit delegaţia între 24-26 iunie.  Marţi, 25 iunie a avut loc o întâlnire între liderii organizaţiei de tineret şi cei doi membri din partea UDMR ai Parlamentului European, cu prilejul cãreia aceştia au re-analizat cooperarea din anii precedenţi dintre cele douã organizaţii şi au discutat despre agenda comunã a acestora. 


2013-06-19

Conservarea diversitãţi lingvistice necesitã eforturi continue în cele mai multe state membre

Eurodeputatul UDMR Csaba Sógor a organizat o conferinţã marţi, 18 iunie la Parlamentul European pe tema diversitãţii lingvistice. La evenimentul intitulat „Viitorul limbii noastre materne” a vorbit Dónall Ó Riagáin, expert independent Irlandez şi Miquel Strubell, profesor din Catalonia.


2013-05-29

Sistemele de asigurare socialã ale statelor membre în curs de revizuire

La şedinţa din 29 mai a Comisiei pentru Ocuparea Forţei de Muncã şi Afaceri Sociale (EMPL) a Parlamentului European eurodeputatul Csaba Sógor a fost numit responsabil pentru raportul de proprie iniţiativã privind sistemele universale şi generale de asigurare socialã. Dezbaterea documentului are loc în urma recomandãrii 202/2012 a ILO (Organizaţia Internaţionalã a Muncii a ONU – www.ilo.org).

2013-05-16

Statuia lui János Esterházy inaugurată la Budapesta

Statuia de bronz de corp întreg a lui János Esterházy a fost inaugurată în sectorul XII al Budapestei în Parcul cu castani (Gesztenyés kert). La eveniment a participat și europarlamentarul UDMR Csaba Sógor.

2013-05-08

Angajaţii administraţiei locale din Remetea şi Cavalerii Verzi din competiţia WEBkastély au cãlãtorit împreunã la Bruxelles

Angajaţii administraţiei locale din Remetea şi finaliştii competiţiei WEBkastély (Castelul web) 2012 au cãlãtorit împreunã la Bruxelles. Eurodeputatul Csaba Sógor a rãsplãtit cele douã grupuri pentru munca şi rezultatele lor.


2013-04-23

Condiţiile sãnãtoase de locuit reprezintã un drept fundamental al omului şi un important factor de sãnãtate

Comisia pentru ocuparea forţei de muncã şi afaceri sociale a Parlamentului European a votat marţi, 23 aprilie raportul de iniţiativã proprie a eurodeputatei franceze din grupul verzilor, Karima DELLÍ, intitulat Locuinţe sociale în Uniunea Europeanã.

2013-04-18

Csaba Sógor: Dacã rãmân actualele regiuni de dezvoltare, absorbţia fondurilor europene nu va putea fi eficientizatã

La şedinţa plenarã a Parlamentului European de marţi, 16 aprilie de la Strasbourg, în cadrul dezbaterii iniţiate prin întrebarea eurodeputatei poloneze (din Grupul Partidului Popular European) Danuta Hübner adresatã Comisiei Europene referitor la fondurile alocate dezvoltãrii regionale a luat cuvântul şi eurodeputatul UDMR Csaba Sógor.


2013-04-18

Csaba Sógor: Comunitãţile naţionale sunt factori constitutivi ai statului, şi nu o „problemã” de rezolvat

Parlamentul European a analizat miercuri, 17 aprilie rapoartele anuale din 2012 privind situaţia ţãrilor din Balcanii de Vest. În legãturã cu Serbia şi Kosovo eurodeputatul Csaba Sógor şi-a exprimat punctul de vedere conform cãreia soluţionarea chestiunii minoritãţilor este o condiţie fundamentalã pentru integrarea acestor ţãri în UE.


2013-04-11

Csaba Sógor: “Legislaţia croatã privind minoritãţile poate servi drept exemplu pentru toate ţãrile membre ale UE”

“Legislaţia croatã privind minoritãţile poate servii drept exemplu pentru toate ţãrile membre ale UE” -  a declarat Csaba Sógor la reuniunea din Dubrovnik a biroului Partidului Popular European din data de 11-12 aprilie 2013.  În deschiderea şedinţei ţinute în afara Parlamentului European eurodeputaţii au dezbãtut nivelul de pregãtire a Croaţiei înainte de aderare.