Activitate / La Bruxelles


2010-07-08

Toţi cetãţenii europeni meritã un tratament şi o stimã egalã

În intervenţia sa dinaintea ordinii de zi a primei dezbateri a şedinţei plenare din data de 5 iulie de la Strasbourg a Parlamentului European europarlamentarul UDMR Csaba Sógor a reamintit despre existenţa, drepturile şi condiţiile de trai ale comunitãţilor naţionale din vestul Balcanilor. Deputatul maghiar transilvan crede cã anumite state terţe trateazã mai generos drepturile lingvistice ale acestor comunitãţi decât statele membre.

2010-06-29

La iniţiativa deputatului Csaba Sógor treisprezece deputaţi din Parlamentul European au adresat o întrebare Comisiei Europene

La iniţiativa europarlamentarului UDMR Csaba Sógor 13 eurodeputaţi au adresat împreunã o întrebare scrisã Comisiei Europene (CE).

2010-06-18

Sógor Csaba vrea acţiuni mai hotãrâte în matierie de afaceri externe

Unul dintre principalele subiecte ale şedinţei plenare din luna iunie a Parlamentului European a fost evaluarea afacerilor externe ale Uniunii Europene. Analizele situaţiilor din Fâşia Gaza, peninsula Coreanã, respectiv Bosnia-Herţegovina, dar şi relaţia UE cu Rusia, au fost fãcute prin dezbatere şi votul asupra unor rezoluţii.

2010-06-17

Vizita în regiunea Strasbourgului a producãtorilor de cãpşuni din Satu Mare

Europarlamentarul UDMR Csaba Sógor a organizat şi sponsorizat o cãlãtorie de studiu de douã zile a producãtorilor de cãpşuni din judeţul Satu Mare. Europarlamentarul a semnalat în timpul campaniei sale electorale din 2009 intenţia sa de a populariza în Europa produsele specifice transilvane, nu doar cartofii secuieşti, dar şi cãpşunii sãtmãreni, un produs local deosebit.

2010-06-09

Declaraţie

Noi, deputaţii din partea UDMR în Parlamentul European salutãm decizia unanimã a grupului parlamentar al Partidului Popular European de a-l propune pe colegul nostru, László Tőkés în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European.

2010-06-05

Csaba Sógor a avut o întâlnire la Bruxelles cu reprezentanţii Sanctitãţii Sale al XIV-lea Dalai Lama

Csaba Sógor, deputat UDMR în Parlamentul European, a avut o întâlnire la Bruxelles cu ambasadorii Sanctitãţii Sale Dalai Lama la data de 3 iunie 2010.

2010-05-25

Rolul IMM-urilor în domeniul eficienţei energetice şi a resurselor regenerabile de energie

La data de 11 mai 2010 în cadrul Parlamentului European (PE) a avut loc un seminar internaţional intitulat “Rolul IMM-urilor în domeniul eficienţei energetice şi a resurselor regenerabile de energie”.

2010-05-07

Uniunea Europeanã ar putea sã preia relizãrile Consiliului Europei în domeniul protecţiei drepturilor omului

La data de 5-6 mai Plenul Parlamentului European a dezbãtut la Bruxelles aderarea Uniunii Europene la Convenţia europeanã pentru apãrarea drepturilor omului şi a libertãţilor fundamentale.

2010-04-29

Sãptãmâna Europeanã a Vaccinãrilor

Pe data de 28 aprilie cu ocazia Sãptãmânii Europene a Vaccinãrilor (23-30 aprilie) la Bruxelles s-a desfãşurat mai multe seminarii informative despre imunizarea din perioada copilãriei.

2010-04-23

Interzicerea utilizãrii tehnologiilor de minerit pe bazã de cianurã în UE - nu conteazã mãrimea riscului?

Dezbaterea privind interzicerea utilizãrii tehnologiilor de minerit pe bazã de cianurã a fost ultimul punct de pe agenda şedinţei plenare din aprilie al Parlamentului European (PE).