Activitate / La Bruxelles


2014-06-18

Protecţia minorităţilor naţionale este o prioritate a Partidului Popular European în 2014- 2019

Asigurarea drepturilor minorităților naționale autohtone și a minorităților lingvistice este o prioritate inclusă în strategia pentru perioada 2014-2019 a Partidului popular European (PPE). Membrii celui mai mare grup politic al Parlamentului European s-au întrunit între 16-19 iunie în Portugalia. La eveniment au fost prezenți și eurodeputații UDMR.

2014-04-02

Prezentare despre mari călători și exploratori maghiari la Bruxelles

La inițiativa eurodeputatului UDMR Csaba Sógor la Institutul Balassi din Bruxelles în data de 1 aprilie a.c. cu titlul ”Momente din Est” a avut loc o prezentare și proiectare de imagini susținută de Dr. János Kubassek și Zoltán Bujna. Evenimentul a avut loc cu o zi înainte de inaugurarea festivă de către deputatul maghiar din Transilvania a expoziției ”Puncte de contact – Călători și exploratori maghiari”.

2014-03-13

Parlamentul European insistă pe rezolvarea paşnică a conflictului din Crimeea

Printr-o rezoluție adoptată joi, 13 martie, Parlamentul European cere Rusiei soluționarea pașnică a crizei din Ucraina și respectarea deplină a principiilor și obligațiilor de drept internațional asumate de aceasta. Moțiunea, prin care se au în vedere și drepturile minorităților, a fost sprijinită și prin votul europarlamentarului Csaba Sógor.

2014-03-13

Cărţi despre Transilvania în editură bretonă la Strasbourg

La sesiunea din 13 martie a Intergrupului pentru minorități a Parlamentului European cele două teme principale au fost modificările  în mecanismul de funcționare ale sistemului de autonomie din Tirolul de Sud  în actualele condiții economice dificile și popularizarea editurii Éditions Armeline din Bretania.

2014-03-12

Parlamentul European intenționează facilitarea dreptului la lucru în străinătate

La sesiunea plenară din 12 martie de la Strasbourg Parlamentul European a aprobat un raport privind facilitarea liberei mișcări a lucrătorilor și a drepturilor legate de muncă.

2014-03-11

Csaba Sógor în PE despre aspiraţiile Ţinutului Secuiesc la autonomie

Cu ocazia manifestării pentru autonomia Ținutului Secuiesc de la Târgu Mureș, la sesiunea plenară din Strasbourg a PE Csaba Sógor a vorbit despre mesajul Zilei libertății secuilor. Eurodeputatul UDMR a declarat că încă mai există multe probleme neclarificate în legătură cu  situația maghiarilor din Transilvania, motiv pentru care comunitatea cheamă guvernul român la dialog.

2014-03-11

Dezbatere în Parlamentul European privind egalitatea între femei şi bărbaţi

”Pentru rezolvarea problemei egalității între femei și bărbați este nevoie și de măsuri de politica familiei”, a accentuat eurodeputatul Csaba Sógor în dezbaterea PE privind raportul colegei sale,Inês Cristina Zuber, din data de 10 martie.

2014-02-27

Respectarea drepturilor minorităţilor - o condiţie esenţială a apropierii dintre Ucraina şi Europa

În data de 27 februarie Parlamentul European a luat poziție în legătură cu situația din Ucraina. În explicarea votului său, eurodeputatul Csaba Sógor a atras atenția asupra faptului că în situațiile de criză importanța normalizării relațiilor interetnice crește exponențial.

2014-02-27

Parlamentul European ia poziţie pentru protecţia minorităţilor naţionale

Cu ocazia sesiunii plenare de la Strasbourg din data de 27 februarie Parlamentul European a adoptat un raport prin care se are în vedere și protecția minorităților naționale.

2014-02-13

Protecţia copilului un posibil domeniu de activitate independent în Parlamentul European

În Parlamentul European a fost prezentat un manifest prin care eurodeputaților li se cere sprijinul pentru o punere în practică mai eficientă a măsurilor de drepturile copilului.