Activitate / La Bruxelles


2014-11-21

Conferință interparlamentară pe tema minoritățilorla Belgrad

Parlamentul European și Parlamentul Serbiei a organizat o conferință interparlamentară în Belgrad intitulată Reprezentarea civilă și politică a minorităților naționale și etnice. Deputații maghiari Csaba Sógor (România) și Pál Csáky (Slovacia) au fost prezenți la evenimentul organizat între 20-21 noiembrie, ca și deputat liberal din Slovenia, Ivo Vajgl.

2014-11-13

UE ar trebui să pună mai mult accent pe prevenirea conflictelor

Parlamentul European și-a exprimat azi preocuparea în raport cu evoluțiile recente ale procesului de pace din Irlanda de Nord. Rezoluția adoptată pe 13 noiembrie de către membrii PE îndeamnă părțile la îmbunătățirea relațiilor inter-comunitare și continuarea procesului de pace.

2014-11-07

Posibilitate de a călători fără vize în SUA, Canada sau Australia și pentru cetățenii români

Csaba Sógor și-a ridicat vocea pentru punerea în aplicare a principiilor de bază ale politicii europene de vize în Parlamentul European. Europarlamentarul UDMR a arătat că Uniunea Europeană încă nu a reușit să asigure respectarea principiului reciprocității incluse în reglementările în vigoare din ianuarie 2014, iar astfel cetățenii români, polonezi, croați și ciprioți încă mai au nevoie de vize atunci când călătoresc în Statele Unite ale Americii, Canada sau Australia.

2014-10-22

Europa 2020: PE cere un control mai strict al Comisiei asupra obligaţiilor asumate de statele membre

Parlamentul European urgentează un raport despre situația implementării la nivelul statelor membre a Strategiei Europa 2020. Miercuri, 22 octombrie, deputații europeni au acceptat un raport referitor la semestrul european – programul de orientare a politicilor economice - în care se afirmă că mai multe angajamente asumate de statele membre, incluse în Strategia Europa 2020 nu au fost îndeplinite.

2014-10-17

Expoziția lui Csaba Sógor despre exploratorii maghiari prezentată și în Slovenia

În data de 16 octombrie europarlamentarul maghiar din România Csaba Sógor s-a întâlnit cu liderii minorității maghiare din Slovenia și cu ambasadorul maghiar la Ljubljana pentru a discuta despre situația comunităților maghiare din România și Slovenia, precum și pentru a inaugura expoziția sale despre exploratorii maghiari, intitulată Întâlniri.

2014-09-18

Uniunea Europeană ajută ardelenii care și-au pierdut locurile de muncă

În timpul ședinței plenare de la Strasburg de miercuri Parlamentul European a aprobat alocarea a 3.570.000 de euro pentru a ajuta foștii angajați ai fabricii de produse siderurgice Mechel din Câmpia Turzii să reintre piața forței de muncă. 

2014-09-10

Fonduri europene și pentru bisericile istorice

Trebuie să creăm posibilitatea finanțării activităților sociale ale bisericilor tradiționale, istorice, prin fonduri europene - a subliniat Csaba Sógor în Parlamentul European. Eurodeputatul este de părere că implicarea socială a bisericii, mai ales acolo unde instituțiile guvernamentale sau ONG-urile nu își pot îndeplini rolurile, este esențială. 

2014-09-05

Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene trebuie să abordeze și problema minorităților

Europarlamentarul Csaba Sógor a criticat raportul anual al Agenției pentru Drepturi Fundamentale prezentat joi în Parlamentul European, pentru că nu conține un capitol menit să evalueze situația minorităților naționale autohtone care trăiesc în statele membre ale Uniunii Europene.

2014-07-17

Apel al Parlamentului European pentru stimularea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor

Nivelul șomajului în rândul tinerilor a ajuns la 23% în Uniunea Europeană, în timp ce în unele state membre acest procent depășește 50% în rândul persoanelor între 16-25 ani.

2014-07-14

Europa trebuie să acorde atenție problemelor minorităților naționale tradiționale

"Dacă inițiativa cetățenească nu ține de sfera de competență a Uniunii Europene, înseamnă că Europa nu ascultă de vocea a peste 40 de milioane de cetățeni ai săi", a declarat  Csaba Sógor luni, 14 iulie, la ședința plenară a Parlamentului European de la Strasbourg.