Activitate / La Bruxelles


2012-11-22

Fãrã protecţia minoritãţilor sã nu mai fie extindere

Principalele teme ale sesiunii plenare a Parlamentului European au fost chestiunea bugetului Uniunii Europene, mãsurile pentru ieşirea din complexa crizã ce afecteazã ţãrile Uniunii şi problematica Europei sociale.


2012-11-14

Iniţiativa Igen, tessék! / Da, poftiţi! prezentatã la Bruxelles

Sub titlul Depinde de majoritate (It's up to the majority) în data de 13 noiembrie 2012 fundaţia de reprezentare a drepturilor culturale şi lingvistice ale comunitãţii suedeze din Finlanda,  Svenska Kulturfonden (http://www.kulturfonden.fi/en/ ) a organizat un seminar de drept internaţional lingvistic la Bruxelles.


2012-11-08

Pajiştile Europei în pericol – ce pierdem şi ce putem face?

Prin sprijinul lui Csaba Sógor, europarlamentar din partea UDMR în data de 8 noiembrie la sediul din Bruxelles a Parlamentului European a fost organizat un seminar profesional de politici agricole. La seminar a participat şi un grup de vizitatori format în special din studenţi din Transilvania. 


2012-10-26

Este programul Erasmus în pericol?

Ca urmare a declaraţiei Consiliului Uniunii Europene şi a Comisiei Europene, în cadrul şedinţei plenare de la Strasbourg europarlamentarii au dezbãtut sub titlul Este programul Erasmus în pericol? problema programului educaţional.

2012-10-24

2013 - Anul european al cetãţenilor

Cu o majoritate covãrşitoare, Parlamentul European a votat pe 23 octombrie la Strasbourg propunerea Comisiei Europene de a proclama anul 2013 Anul european al cetãţenilor.

2012-10-19

Europa nu poate subordona principiile democratice şi drepturile omului intereselor economice

Centrul de Studii Europene (Centre for European Studies) din Bruxelles a organizat între 16-18 octombrie, cu ocazia Congresului Partidului Popular European ținut la Bucureşti, cea de-a patra ediţie a Programului Internaţional pentru Vizitatori. La întâlnirea de miercuri dimineaţã a programului participanţii au dezbãtut rolul de lider al UE în lume şi posibila realiniere a centrelor de putere internaţionale.

2012-09-13

Intergrupul pentru Minoritãți din PE a adoptat o rezoluție în cazul Liceului Székely Mikó

Intergrupul pentru Minoritãți Tradiționale, Comunitãți și Limbi Naționale din cadrul Parlamentului European (PE) întrunit, joi, la Strasbourg a adoptat o rezoluție prin care își exprimã solidaritatea fațã de acțiunile comunitãții maghiare din România în cazul renaționalizãrii clãdirii Liceului "Székely Mikó" din Sfântu Gheorghe.

2012-09-12

În dezbaterea PE privind România s-a discutat şi cazul Mikó

Decizia instanţei de renaţionalizare a colegiului Székely Mikó din Sfântu Gheorghe, care nu respectã principiile statului de drept şi pune la îndoialã dreptul la proprietate al bisericilor istorice maghiare, a fost menţionat şi în dezbaterea PE de miercuri, 12 septembrie.

2012-07-13

Csaba Sógor solicitã intensificarea sprijinului pentru multilingvism

Europarlamentarul UDMR Csaba Sógor a adresat o scrisoare comisarului european pentru educaţie, culturã, multilingvism şi tineret, Androulla Vassiliou. În scrisoare deputatul a salutat iniţiativa UE Erasmus for All (E4All), subliniind importanţa rolului-cheie acordat limbilor şi multilingvismului.

2012-07-06

Dezbatere despre sistemele de ajutor direct pentru agricultori în PE

În cadrul sesiunii plenare din 3 iulie a Parlamentului European europarlamentarii au dezbãtut normele comune pentru sistemele de ajutor direct pentru agricultori. Subiectul a ajuns pe agenda plenului dupã votul favorabil al Comisiei pentru agriculturã şi dezvoltare ruralã.