Activitate / La Bruxelles


2012-01-20

O protecţie a minoritãţilor în UE pe modelul strategiei pentru romi

Şedinţa plenarã din ianuarie 2012 a Parlamentului European de la Strasbourg a fost dominatã de alegerile interne ale instituţiei. Europarlamentarii au ales un nou preşedinte, iar conducerile comisiilor şi grupurilor de lucru au fost de asemenea reînnoite.


2012-01-12

Cartea de succes a lui László Szombatfalvy, prezentatã la Bruxelles sub patronajul lui Csaba Sógor

La data de 11 ianuarie 2012 a fost organizatã o prezentare de carte în Parlamentul European de cãtre europarlamentarii Csaba Sógor şi Anders Wijkman în cooperare cu Institutul Ecologic Suedez . La eveniment a fost prezentatã cartea lui László Szombatfalvy întitlulatã “Cele mai mari provocãri ale timpurilor noastre”.. Cartea poate fi cititã gratuit pe siteul http://thegreatestchallengesofourtime.com şi a apãrut în limba englezã în 2010.


2011-12-15

Comuniune și muncã – sursele înțelegerii reciproce în Bazinul Carpatic

Intergrupul pentru Minoritãți Tradiționale, Comunitãți Naționale și Limbi al Parlamentului European și-a ținut ultima ședințã din acest an la data de 15 decembrie la Strasbourg. Agenda întâlnirii a conținut urmãtoarea ordine de zi: prezentarea Mișcãrii Reconcilierii și a Cartei Reconcilierii, dezbaterea în prezența lui Olivér Boldoghy a situației cetãțenilor slovaci ai cãror cetãțenie a fost revocatã, respectiv prezentarea unui volum în limba englezã despre munca și soarta lui János Esterházy.


2011-12-07

PPE vrea o Europã mai puternicã și întãrirea valorilor și intereselor europene

Cel de-al 20-lea Congres al Partidului Popular European a avut loc între 7-8 decembrie la Marsilia. Cu ocazia Congresului, șefii de stat și primi miniștrii ai familiei politice europene au avut o întâlnire pentru a pregãti summitul UE urmãtor.


2011-12-05

Cinci europarlamentari maghiari au vorbit în PE despre cazul actorului maghiar, al cãrui cetãțenie slovacã a fost revocatã

Cinci europarlamentari de origine maghiarã – Edit Bauer, Kinga Gál, Alajos Mészáros, Csaba Sógor și László Tőkés – au luat cuvântul în cadrul ședinței plenare al Parlamentului European de la Bruxelles de ieri, 30 noiembrie în legãturã cu situația lui Olivér Boldoghy, al cãrui cetãțenie slovacã a fost revocatã de cãtre ministerul de interne slovac pentru cã acesta a primit cetãțenia unui al stat, cel al Ungariei.


2011-11-29

Șansele autonomiei în Tibet, analizate în PE

Grupul de lucru pentru Tibet și Delegația în Asia de Sud a Parlamentului European au organizat o conferințã despre problema autonomiei Tibetului la data de 29 noiembrie.


2011-11-25

S-au decernat Premiile Charlemagne 2011

"Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni" este decernat anual în comun de Parlamentul European și Fundația pentru Premiul Internațional Charlemagne de la Aachen. Premiul  urmãrește sã încurajeze atât dezvoltarea unei conștiințe europene în rândul tinerilor, cât și participarea acestora la proiectul integrãrii europene.


2011-11-17

Dezbatere despre situaţia romilor în PE

Europarlamentarii au dezbãtut situaţia romilor în statele membre în cadrul şedinţei plenare al Parlamentului European de la Strasbourg din data de 16 noiembrie.


2011-11-16

Recunoașterea diferențelor și dialogul culturilor prin intermediul Moştenirii Europene

Parlamentul European a votati azi, 16 noiembrie cu a majoritate covârșitoare înființarea mișcãrii europene denumitã Moştenirea Europeanã, menitã sã micșoreze distanța dintre Uniunea Europeanã și cetãțenii ei. Inițiativa practicã ridicã la nivel european programele interguvernamentale ale mai multor state membre.


2011-11-15

Csaba Sógor solicitã în PE continuarea procesului de retrocedare a bunurilor bisericilor din România

Europarlamentarul UDMR Csaba Sógor a atras atenţia la data de 14 noiembrie a.c. preşedintelui PE şi a europarlamentarilor asupra paradoxului procesului de retrocedare din România în cadrul primei dezbateri a şedinţei plenare a Parlamentului European.