Activitate / La Bruxelles


2018-03-13

Expoziția despre libertatea conștiinței și religiei a fost prezentat și la Strasbourg

După inaugurarea din Bruxelles, expoziția despre Edictul de la Turda din 1568 și întemeierea Bisericii Unitariene, intitulată Moștenirea spirituală a libertății conștiinței și toleranței religioase din Transilvania a fost prezentată și la Strasbourg.

2018-03-07

Csaba Sógor în PE: Raportul Consiliului Europei trebuie să aibă consecințe

Raportul publicat de Consiliul Europei care evaluează România în aplicarea Convenției-cadru privind protecția minorităților naționale trebuie să aibă consecințe. Nu există nicio îndoială că acest stat membru încalcă grav angajamentul față de protecția minorităților asumat înainte de accederea în Uniunea Europeană - a spus Csaba Sógor în mini-sesiunea plenară din Bruxelles.

2018-02-07

Sistemul judiciar din România a fost dezbătut în Parlamentul European

“Uniunea Europeană ar trebui să urmărească sistemul judiciar din România nu numai din perspectiva corupției, dar și din punctul de vedere al realizării statului de drept, având în vedere că acesta este motivul de nemulțumire al multor cetățeni” - a spus Csaba Sógor în Strasbourg, în dezbaterea despre statul de drept.

2018-02-06

Csaba Sógor este împotriva geo-blocării serviciilor de televiziune

“Cetățenii se simt pe bună dreptate ofensați de furnizorii serviciilor de televiziune atunci când li se  se limitează accesul la unele programe ale posturilor de televiziune inclusecare în pachetul lor de servicii. Vizionarea unei emisiuni de sport, de exemplu, nu ar trebui să fie limitat din cauza geocodării” - și-a exprimat nemulțumirea Csaba Sógor în legătură cu reglementul privind geo-blocarea votat pe 6 februarie în Parlamentul European.

2018-01-23

450 ani au trecut de la Edictul de la Turda (1568)

Evenimentul de importanță istorică - adoptarea Edictului de la Turda (1568) a fost comemorat la Bruxelles. Pe 23 ianuarie europarlamentarii Csaba Sógor, Gyula Winkler și László Tőkés, împreună cu Biserica Unitariană Maghiară au organizat o conferință după care au inaugurat și o expoziție în Parlamentul European. 

2018-01-18

Csaba Sógor: Există legături strânse între Anul European al Patrimoniului Cultural și Centenarul Marii Unirii

Tema anului European 2018 este Patrimoniul Cultural, care, asemenea sărbătoririi Centenarului, se întâmplă în același an, ceea ce este o ocazie deosebită de a prezenta valorile și patrimoniul cultural maghiar din România, valori care fac Europa mai bogată - a spus Csaba Sógor. În opinia europarlamentarului patrimoniul nostru cultural este format atât din tradițiile noastre religioase și identitatea noastră națională, cât și din valori europene colective. Subiectul anului european s-a discutat ca parte a agendei Parlamentului European din 17 ianuarie.

2018-01-16

Csaba Sógor în Parlamentul European: declarația lui Tudose intimidează minoritățile

Faptul că premierul României recurge la amenințări cu moartea pentru folosirea simbolurilor minorităților dovedește cât de nefondată este presupunerea că țara ar fi exemplară în politica sa privind minoritățile - a reacționat Csaba Sógor luni seara în sesiunea plenară din Parlamentul European la declarația făcută săptămâna trecută de premierul PSD Mihai Tudose.

2017-12-15

Cetățenii români au depus cele mai multe petiții la Parlamentul European

În parcursul unui an aproximativ o sută de petiții din România au fost adresate Parlamentului European. Raportat la populație, românii au depus cele mai multe plângeri. Conform europarlamentarului Csaba Sógor, numărul mare al petițiilor arată că există probleme sistemice în România  care necesită atenția Comisiei Europene. 

2017-12-14

Csaba Sógor: extinderea zonei Schengen nu mai poate fi amânată

România și Bulgaria sunt pregătite să intre în spațiul Schengen, iar cetățenii acestor țări așteaptă de mulți ani să primească răspuns pozitiv de la miniștri responsabili pentru afaceri interne ale Uniunii Europene - a semnalat Csaba Sógor în Parlamentul European, în timpul unei dezbateri despre extinderea zonei Schengen la Bulgaria, România și Croația.

2017-12-12

Raportul despre cetățenia UE are în vedere și minoritățile naționale autohtone

Parlamentul European a acceptat raportul anual pentru 2017 despre cetățenia UE, care, datorită europarlamentarului Csaba Sógor, face referiri și la protecția minorităților autohtone.