Activitate / La Bruxelles


2013-12-10

Problema comunitãţii rrome trebuie rezolvatã pe tot teritoriul României

La şedinţa plenarã de marţi Parlamentul European a adoptat un raport privind îmbunãtãţirea situaţiei femeilor rrome, document care adreseazã neajunsurile strategiei cadru.

2013-12-05

Mai multă securitate socială pentru cetăţenii vulnerabili

Partidul Popular European l-a desemnat pe Csaba Sógor să reprezinte punctul de vedere al partidului cu privire la raportul ”Securitate socială pentru toți” al lui Vilija Blinkeviute (Letonia, S&D), ce a fost votat în unanimitate în cadrul ședinței din 5 decembrie a Comisiei pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale.

2013-11-21

UE va reglementa statisticile demografice din Europa

În data de 20 noiembrie la Strasbourg a fost semnat textul regulamentului privind statisticile demografice europene.

2013-11-19

Csaba Sógor a cerut în PE finanţarea neîntreruptă a programului Erasmus

Temele luărilor de cuvânt ale eurodeputatului UDMR Csaba Sógor din sesiunea plenară de la Strasbourg a Parlamentului European au fost Erasmus pentru toţi şi Europa pentru cetăţeni.

2013-11-19

Intervenţia lui Csaba Sógor în Parlamentul European privind Marele marş al secuilor

La sesiunea plenară a Parlamentului European de noiembrie din Strasbourg, Csaba Sógor, europarlamentar UDMR, pe lângă alte subiecte a luat cuvântul și în legătură cu Marele marș al secuilor.

2013-11-14

Problema educaţiei universitare maghiare din Transilvania dezbătută la Bruxelles

În data de 13 noiembrie a.c., cu ocazia aniversării creării ei, Fundația Culturală Suedeză din Finlanda (Swedish Cultural Foundation in Finland - www.kulturfonden.fi) înființată în anul 1908 a organizat la Bruxelles pentru cea de-a cincea oară o conferință de mare anvergură privind posibilitățile de exercitare a drepturilor lingvistice, educaționale și culturale ale minorităților naționale tradiționale din Europa. Tematica conferinței din acest an s-a intitulat ”Educație – o practică ce definește întreaga noastră viață”.

2013-11-13

Expoziţie la Bruxelles din operele Coloniei de artă din Baia Mare

Prin sprijinul eurodeputatului UDMR Csaba  Sógor, marți, 12 noiembrie, la Institutul Balassi din Bruxelles în cadrul unei serii de evenimente festive a fost deschisă o expoziție din operele școlii de artă de la Baia Mare.

2013-11-07

Discuţii despre protecţia minorităţilor din Europa între jurnalişti şi eurodeputaţi

Organizatia Cotidienelor în Limbile Minoritare și Regionale (MIDAS) s-a întâlnit la Bruxelles cu deputații din Parlamentul European ce reprezintă minorități naționale.

2013-10-23

Statistici demografice unitare pentru statele membre UE

În data de 22 octombrie, în primă lectură și cu o majoritate decisivă (616 pentru, 58 contra, 8 abțineri), plenul Parlamentului European a adoptat raportul eurodeputatului UDMR Csaba Sógor privind statisticile demografice europene.a

2013-10-17

Ce a ştiut NATO despre noi?

La începutul acestui an, prin intermediul sprijinului financiar al eurodeputatului UDMR Csaba Sógor, tânărul istoric János Fodor, doctorandul universității Babeș Bolyai, a avut ocazia să-și efectueze cercetările privind activitatea NATO de observare a României și a Ungariei la Bruxelles.