Activitate / La Bruxelles


2018-11-29

La o sută de ani de la sfârșitul primului război mondial, minoritățile naționale nu au dispărut din Europa

La o sută de ani de la sfârșitul primului război mondial, minoritățile naționale nu au dispărut din Europa. Vor să-și păstreze identitatea, în regiunile în care trăiesc de secole - a declarat europarlamentarul Csaba Sógor, la sesiunea mini-plenară din Bruxelles.

2018-11-29

Ajutăm România să utilizeze fondurile UE într-un mod cât mai eficient

Voturile în comisia PE în ceea ce privește dispozițiile comune ale Fondurilor structurale și de investiții europene pentru bugetul 2021-2027, aduc rezultate pozitive României. Potrivit lui Csaba Sógor, cel mai important lucru este că s-a majorat finanțarea UE pentru statele membre, iar condițiile de utilizare au devenit mai favorabile.

2018-11-28

Din ce în ce mai mulți oameni consideră că în Europa sunt necesare mai multe măsuri pentru protejarea minorităților la nivel European

Csaba Sógor raportează într-o publicație internațională despre statutul juridic și încălcările drepturilor minorității maghiare din România. "După aderarea din 2007 la UE, am avut mari speranțe că, în calitate de membru al Uniunii Europene, România nu își va permite să încalce promisiunile de dinainte de aderare în ceea ce privește protejarea minorităților. Cu toate acestea, se pare că asta este cazul, așa că este din nou rândul UE, să schimbe atitudinea statelor membre față de minorități"- a subliniat eurodeputatul UDMR.

2018-11-23

Organizatori de comunitate din Trei Scaune au vizitat Parlamentul European

Femeile din Trei Scaune, care sunt activi în realizarea obiectivelor comunității, au vizitat joi Parlamentul European. Csaba Sógor a găzduit membrii Organizației de Femei UDMR din Trei Scaune la Bruxelles.

2018-11-21

Csaba Sógor: Prin înființarea Autorității Europene a Muncii protejăm interesele celor care lucrează în străinătate

Comisia Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale și incluziune a Parlamentului European a votat crearea unei Autorități Europene a Muncii. Plenul a adoptat raportul marți. Documentul include și amendamentele lui Csaba Sógor, care subliniază că această nouă autoritate ar trebui să se ocupe de eliminarea discriminării lucrătorilor din alte state membre și să împiedice exploatarea muncii.

2018-11-13

Europarlamentarii au decis pentru protecția minorităților naționale și etnice

Plenul Parlamentului European a adoptat un raport care accentuază importanța protecției minorităților naționale și etnice. PE apelează la Comisia Europeană și statele membre să abordeze mai eficient protecția minorităților în mai multe domenii. Potrivit lui Csaba Sógor, minoritățile naționale așteaptă un astfel de raport de mai mulți ani.

2018-11-06

Fondul Social European ar trebui să răspundă mai eficient pieței muncii și provocărilor sociale

Luni după-amiază, Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European a votat despre prioritățile Fondului Social European (FSE). Raportul adoptat include, de asemenea, o serie de amendamente propuse de Csaba Sógor, care evidențiază aspectele regiunilor subdezvoltate și a grupurilor sociale defavorizate.

2018-10-24

Sógor Csaba: Am cerut 50 de milioane de euro pentru tratarea daunelor cauzate de pesta porcină

Comisia pentru bugete al Parlamentului European a acceptat inițiativa europarlamentarilor Csaba Sógor, Tamás Deutsch și Norbert Erdős, ca Uniunea Europeană să rezerve 50 de milioane de euro pentru tratarea daunelor cauzate de pesta porcină. Deputații au fost susținuți miercuri de Comisia pentru bugete și în ciuda așteptărilor propunerea va fi votată în sesiunea plenară.

2018-10-19

Amendamentele lui Csaba Sógor au fost acceptate în Comisia LIBE. Discuțiile sunt în desfășurare despre obiectivele celor mai importante două fonduri europene pentru perioada 2021-2027

Discuțiile sunt în desfășurare despre obiectivele celor mai importante două fonduri europene: Fondului European de Dezvoltare Regională și Fondul de Coeziune. Prin amendamentele lui Csaba Sógor au luat în considerare și problemele specifice din Transilvania.

2018-10-11

Comisia LIBE îndeamnă la realizarea unor cadre legale privind protecția minorităților

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a adoptat cel mai cuprinzător raport de până acum privind protecția minorităților. Conform eurodeputatului Csaba Sógor raportul îndeamnă la măsuri cu privire la probleme care afectează comunitatea maghiară din România. Aportul semnificativ al raportului constă în faptul că formulează în mod neechivoc necesitatea unor cadre legale privind protecția minorităților.