Activitate / La Bruxelles


2018-10-02

Csaba Sógor: România este incapabilă de a-și respecta propriile legi

UE ar trebui să privească cu mai multă strictețe respectarea principiilor fundamentale, caracteristice unui stat de drept, precum și modul de funcționare a justiției în România - a declarat Sógor Csaba la dezbaterea despre România din Parlamentul European. Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) într-o sesiune extraordinară, cu participarea primului vice-președinte al Comisiei Europene, Frans Timmermans, a dezbătut, luni după-masă la Strasbourg, situația României în ceea ce privește respectarea principiilor statului de drept.

2018-09-27

Sógor Csaba: Am cerut 50 de milioane de euro pentru tratarea daunelor cauzate de pesta porcină

Comisia pentru bugete al Parlamentului European a acceptat inițiativa europarlamentarilor Csaba Sógor, Tamás Deutsch și Norbert Erdős, ca Uniunea Europeană să rezerve 50 de milioane de euro pentru tratarea daunelor cauzate de pesta porcină. Deputații au fost susținuți miercuri de Comisia pentru bugete și în ciuda așteptărilor propunerea va fi votată în sesiunea plenară.

2018-09-11

Csaba Sógor a ridicat cuvântul împotriva ordonanței care schimbă situația predării limbii române

Ordonanța venită de la Ministerul Educației Naționale privind predarea limbii române jignește copiile, părinții și profesorii care aparțin unor minorități - a declarat Csaba Sógor luni, în sesiunea plenară de la Strasbourg a Parlamentului European. Europarlamentarul a condamnat prevederile revoltătoare, poziție susținută de altfel și de opinia publică din Transilvania.
 

2018-09-10

Artizanii din Transilvania la festivalul HUNGAstRY din Bruxelles

Artizani renumiți din Ținutul Secuiesc au diversificat programul festivalului HUNGAstRY de la Bruxelles cu jocuri populare de abilitate și meșteșuguri tradiționale. Artizanii Fundației Artera și-au dus jocurile populare și meșteșugurile tradiționale în capitala Europei cu ajutorul lui Csaba Sógor. 

2018-09-04

Csaba Sógor: eforturile în protecția minorităților dă rezultate

Parlamentul European pregătește un pas important în ceea ce privește protecția minorităților: ar lansa un cadru legal european obligatoriu. Subiectul a fost dezbătut la audierea publică organizată de Comisia LIBE, unde Csaba Sógor a prezentat situația din România și a reamintit că în prezent protecția minorităților depinde numai de bunăvoința statelor membre ale UE.

2018-07-05

Valorile Ținutului Secuiesc prezentate în expoziția de fotografie din Strasbourg

O selecție de fotografii despre meșteșugurile tradiționale secuiești a fost prezentată la Strasbourg. Imaginile dezvăluie stilul tradițional de viață rurală și cultura arhitecturală. Europarlamentarul Csaba Sógor a promovat o expoziție de Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita la ceremonia de închidere a sesiunii parlamentare a Clubului de Membrii ai PE în la Strasbourg.

2018-04-18

Parlamentul European ar crește eficiența luptei împotriva terorismului

În data de 18 aprilie Parlamentul European a adoptat recomandarea Consiliului Europei privind convenția despre prevenirea terorismului cu intenția de a crește eficiența luptei împotriva terorismului. Responsabil de acest subiect din partea PPE, europarlamentarul Csaba Sógor a contribuit la formarea poziției Parlamentului.

2018-04-17

Csaba Sógor în Parlamentul European: o inițiativă cetățenească reușită demonstrează că minoritățile etnice așteaptă soluții de la Uniunea Europeană

Comisia Europeană trebuie să vină cu propuneri legislative referitoare la punctele critice din inițiativa cetățenească europeană Minority Safepack - a spus Csaba Sógor la Strasbourg.

2018-03-22

Refuzăm discriminarea muncitorilor în Uniunea Europeană

Comunicat de presă al Ádám Kósa și Csaba Sógor

Mai mulți europarlamentari ai PPE, între care Ádám Kósa (FIDESZ) și Csaba Sógor (RMDSZ) au adresat o solicitare scrisă Comisiei Europene, cu scopul de a proteja muncitorii maghiari ai căror copii locuiesc în țara de origine. Acest pas a fost necesar pentru că guvernul austriac ar putea să aplice măsuri în vederea micșorării indemnizațiilor care li-se cuvin muncitorilor în mod legitim. În răspunsul său, Comisia Europeană refuză categoric măsurile discriminatorii în ceea ce privește indemnizațiile de familie.

2018-03-14

Parlamentul European susține sprijinirea regiunilor rămase în urmă

Parlamentul European a acceptat rezoluția privind situația regiunilor rămase în urmă. Europarlamentarii cer Uniunii Europene susținerea politicii de coeziune prin asigurarea resurselor și în ciclul economic următor. În opinia lui Csaba Sógor este în interesul maghiarilor din România ca Uniunea Europeană să continue punerea la dispoziție a resurselor necesare pentru politica de coeziune.