Activitate / La Bruxelles


2011-02-24

Simboluri secuieşti în Parlamentul European

Pe timpul Preşedinţiei Maghiare Europa este mai atentã şi la maghiarii care trãiesc în afara graniţelor Ungariei. La începutul acestui an, tradiţiile şi simbolurile secuieşti au apãrut în mai multe rânduri în PE, chiar şi gusturile gastronomiei secuieşti au ajuns în meniul Parlamentului European.


2011-02-19

Csaba Sógor a discutat cu Preşedintele PE despre aderarea României la spaţiul Schengen

Europarlamentarul UDMR Csaba Sógor s-a întâlnit cu Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek la ultima şedinţã plenarã a PE din Strasbourg.

2011-02-07

Competitivitatea tinerilor cercetãtori se bazeazã pe educaţie

Csaba Sógor a participat la o discuţie organizatã de cãtre European Training Foundation. Agenţia cu sediul la Torino a fost înfiinţatã cu scopul ca prin activitatea pe care o desfãşoarã sã contribuie la dezvoltarea sistemelor de educaţie şi training din ţãrile partenere ţãrilor membre UE. Rezultatele Fundaţiei au fost prezentate în perioada 2-4 februarie, în cadrul unei expoziţii în Parlamentul European, eveniment la care au participat peste treizeci de agenţii din UE.

2011-02-04

Csaba Sógor a vorbit despre legea presei şi despre covorul din clãdirea Consiliului în PE

În cadrul intervenţiilor de un minut din şedinţa plenarã al Parlamentului European de miercuri noapte, Csaba Sógor a vorbit despre Preşedenţia maghiarã a Consiliului Uniunii Europene.

2011-01-26

Audierea miniştrilor maghiari în Parlamentul European

În perioada 25-27 ianuarie comisiile de specialitate ale Parlamentului European au audiat miniştrii Ungariei, ţarã care ocupã în prezent Preşedenţia Consiliului Uniunii Europene. Cu ocazia audierilor, miniştrii au prezintat programul Preşedenţiei Maghiare şi au rãspuns întrebãrilor europarlamentarilor.

2011-01-19

Directiva UE privind asistenţa medicalã transfrontalierã consolideazã drepturile pacienţilor

În cadrul primei şedinţe plenare a Parlamentului European eurodeputaţii au votat poziţia Consiliului Uniunii Europene cu privire la directiva despre drepturile pacienților în cadrul asistenței medicale transfrontaliere. Elaborarea acestui document a fost începutã în 2005, decizia asupra sa a fost luatã de cãtre PE şi consiliu în conformitate cu Tratatul de la Lisabona.

2010-12-09

Audiere publicã în PE despre programul de prevenţie al utilizãri drogurilor al UE

La cererea Grupului PPE, la data de 8 decembrie a.c. Comisia pentru libertãţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European a ţinut la Bruxelles o audiere publicã întitulatã Droguri – dependenţã şi trafic. Printre invitaţii audierii s-au aflat specialişti ai Comisiei Europene şi a Agenţiei Internaţionale împotriva Dopajului (WADA), reprezentanţi ai diferitelor instituţii publice, ONG-uri de profil şi asociaţii de advocacy, respective profesori universitari.

2010-12-03

Despre reprezentarea intereselor maghiarilor din afara graniţelor Ungariei în Parlamentul European

Comisia pentru Afaceri Externe şi diaspora maghiarã din Parlamentul Ungariei a ţinut o şedinţã extraordinarã cu participarea europarlamentarilor maghiari din Ungaria şi din afara graniţelor Ungariei pe data de 3 decembrie. Pe ordinea de zi s-a aflat reprezentarea intereselor maghiarilor din afara graniţelor Ungariei şi posibilitatea valorificãrii acestora.

2010-12-02

Cu şanse egale, şi în limba maghiarã

Europarlamentarul UDMR Csaba Sógor a salutat-o din partea colegilor sãi pe jurnalista premiatã Tímea Bakk-Dávid, editoarea Transindex, care a trimis un articol scris în limba maghiarã la concursul Comisiei Europene intitulat Premiul Jurnalistul Anului European 2010: Combaterea Sãrãciei şi a Excluziunii Sociale.

2010-11-25

PE criticã încãlcarea drepturilor lingvistice ale comunitãţii tibetane

În cadrul şedinţei din aceastã sãptãmânã a Parlamentului European s-a dezbãtut o propunere de rezoluţie prin care instituţia criticã acţiunile guvernului chinez care limiteazã educaţia în limba maternã în rândul comunitãţii tibetane din China.