Activitate / La Bruxelles


2010-04-17

Dilema extinderii – sunt suficiente criteriile de la Copenhaga?

Şedinţa Biroului Grupului politic al Partidului Popular European (PPE) a avut loc la Kosice în perioada 15-16 aprilie.

2010-04-11

Mesaj de condoleanțe

Am primit cu adâncã mâhnire vestea despre tragica dispariție a Preşedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, a soţiei sale, precum și a altor înalţi oficiali ai Republicii Polone.

2010-03-23

A Flag for Tibet

Pe 10 martie 1959 poporul tibetan şi-a apãrat conducãtorul în spirit revoluţionar, însã entusiasmul lor iniţial a fost frânt de "eliberarea paşnicã" de cãtre regimul comunist din China ce a revendicat mii de suflete.

2010-03-18

Europarlamentarul Sógor Csaba a fost gazda vizitatorilor din judeţul Satu Mare la Bruxelles

În perioada 16-18 martie 2010 deputatul european Sógor Csaba a fost gazda unui  grup de vizitatori din Transilvania şi din Ucraina Subcarpaticã în Parlamentul European

2010-03-17

Vizita studenţilor afacerişti la Parlamentul European din Bruxelles

Cu ocazia aniversãrii Revoluţiei de la 1848-49 deputatul european Sógor Csaba i-a invitat la Bruxelles pe câştigãtorii Programului de Afaceri pentru Tineret (PAT). Concursul, organizat în fiecare an de cãtre Fundaţia Calasanctius, prezintã studenţilor lumea afacerilor, în cadrul programului de o sãptãmânã echipele participante trebuie sã dezvolte şi sã prezinte un plan de afaceri juriului alcãtuit din experţi.

2010-03-16

Omagiu adus dorinţei de libertate a naţiunilor Europei

Deputatul european UDMR Sógor Csaba este iniţiatorul concertelor organizate împreunã cu Delegaţia Ungarã din PPE ce vor avea loc în sala Yehudi Menuhin al Parlamentului European la 16 martie şi la Institutul Cultural Maghiar din Bruxelles la 17 martie. Repertoriul cuprinde preoponderent compoziţii ale autorilor maghiari prezentate de artişti maghiari din Transilvania şi Ucraina.

2010-03-10

Aplicarea Tratatului de la Lisabona, o viziune româneascã

Eurodeputatul Sógor Csaba a ţinut un discurs pe data de 25 februarie 2010 în cadrul dezbaterii organizatã de Ambasada României în Regatul Belgiei si Clubul România-UE în Parlamentul European.

2010-03-09

Legea limbii oficiale pune în pericol funcţionarea pieţei interne

În aceastã sãptãmânã Parlamentul European (PE) se întruneşte în şedinţã plenarã la Strasbourg, unde deputaţii vor discuta politica externã şi de securitate a UE şi vor dezbate întrebãrile privind cea de-a doua reuniune europeanã la nivel înalt privind romii.

2010-03-08

Douã ţãri înjunghiate în inimã

Delegaţia maghiarã din PPE a organizat comemorarea handbalistului român Marian Cozma, decedat anul trecut la Veszprém. Evenimentul a avut loc în Parlamentul European la data de 2 martie 2010.

2010-02-25

Uniunea trebuie sã fie mai eficientã în privinţa gestionãrii cazurilor în care drepturile omului au fost încãlcate

În cadrul şedinţei plenare a Parlamentului European (PE) din Bruxelles au fost au dezbãtute de cãtre deputaţii europeni prioritãţile Parlamentului European în perspectiva şedinţei Comitetului ONU pentru Drepturile Omului care va avea loc în luna martie