Activitate / La Bruxelles


2011-11-09

Situația Tibetului, din nou în fața PE

Asociația International Campaign for Tibet, comunitatea tibetanilor din Bruxelles și simpatizanții lor au organizat la data de 9 noiembrie o manifestare, care a inclus post și rugãciune, în fața clãdirii Parlamentului European pentru a milita pentru respectarea drepturilor tibetanilor în China.


2011-11-09

Serviciile de platã în retail din UE – ce pot alege cetãțenii?

Europarlamentara irlandezã liberalã Marian Harkin a organizat la data de 8 noiembrie o audiențã publicã în Parlamentul European cu participarea decidenților europeni, a reprezentanților instituțiilor financiare și a organizațiilor non-guvernamentale pe tema reglementãrii serviciilor de platã în retail din Uniunea Europeanã. La eveniment a participat și europarlamentarul UDMR Csaba Sógor.


2011-10-28

Dezbatere în Parlamentul European despre situația din Tibet, Egipt și Siria

Momentul de final al ședințelor plenare ale Parlamentului European îl constituie dezbaterea situațiilor drepturilor fundamentale din statele terțe sub titlul Dezbateri privind cazurile de încãlcare a drepturilor omului, a democraţiei şi a statului de drept.


2011-10-26

Problemele sociale în centrul atenției

Europarlamentarii au votat în unanimitate ieri, 25 octombrie raportul deputatului maghiar Dr. Ádám Kósa despre mobilitatea și incluziunea persoanelor cu handicap în Strategia europeanã 2010-2020 pentru persoanele cu handicap. Raportul intitulat "pentru o societate mai inclusivã" a avut o susținere largã și a fost dezbãtut și de cãtre comisia pentru ocuparea forței de muncã a Parlamentului European.


2011-10-19

Istoria secuilor sabatarieni prezentatã la Bruxelles

Europarlamentarul UDMR Csaba Sógor a organizat la data de 18 octombrie 2011 la Institutul Balassi de la Bruxelles o dezbatere despre istoria secuilor sabatarieni, respectiv despre viaţa şi identitatea minoritãţilor naţionale. Invitaţii deputatului au fost scriitorul transilvãnean Géza Szávai, autorul cãrţii, care a dat şi titlul dezbaterii şi care trãieşte la Budapesta din 1988, profesorul universitar breton Bernard Le Calloc'h, vice-prim-ministrul României,  Béla Markó şi Gyula Miholcsa, editorul emisiunii în limba maghiarã a Televiziunii Române.


2011-10-07

Spaţiul European al Învãţãmântului Superior – intenţiile bune nu sunt suficiente, avem nevoie de decizii la cel mai înalt nivel

Europarlamentara germanã a PPE, Doris Pack a susţinut la data de 5 octombrie o audiere publicã la Bruxelles despre Spaţiul European al Învãţãmântului Superior în cadrul Comisiei pentru Culturã şi Educaţie (CULT) al Parlamentului European.


2011-09-27

Csaba Sógor a avut o intervenţie la Strasbourg în legãturã cu situaţia de la Universitatea de Medicinã şi Farmaceuticã din Tîrgu Mureş

Csaba Sógor a vorbit despre situaţia de la Universitatea de Medicinã şi Farmaceuticã din Tîrgu Mureş în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului European de la Strasbourg pe data de 26 septembrie 2011.


2011-09-21

Pagina web a Observatorului Lingvistic European Online, lansat la Bruxelles

Sãptãmâna aceasta s-a sãrbãtorit pentru a patra oarã Ziua Europeanã a Limbilor în instituţia Uniunii Europene, care oferã cea mai mare diversitate lingvisticã, Parlamentul European.


2011-09-14

Debut în noua sesiune parlamentarã de la Strasbourg

Europarlamentarii au votat cu o majoritate covârşitoare (431 pentru, 49 împotrivã, 48 de abţineri) modificarea funcţionãrii FRONTEX (Agenției Europene pentru Gestionarea Cooperãrii Operative la Frontierele Externe ale statelor membre ale Uniunii Europene) în cadrul primei şedinţe plenare a Parlamentului European pe data de 13 septembrie.


2011-07-07

Strategia EU2020 trebuie sã susţinã dezvoltarea întregii Uniuni Europene

Programul Preşedinţiei poloneze a Consiliului Uniunii Europene a constituit subiectul dezbaterilor din cadrul şedinţei plenare a Parlamentului European din data de 6 iulie. Totodatã, europarlamentarii au discutat despre criza financiarã, economicã şi socialã, respectiv despre identificarea acţiunilor necesare.