Activitate / La Bruxelles


2017-09-12

Csaba Sógor și-a ridicat vocea în PE din nou pentru școala romano-catolică din Târgu-Mureș

Acest lucru se petrece în Uniunea Europeană și nu undeva în lumea a treia – a spus Csaba Sógor în Parlamentul European pe marginea cazului Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș. Deputatul europarlamentar UDMR a ridicat din nou subiectul luni seara în ședința plenară de la Strasbourg.

2017-09-11

Csaba Sógor în Parlamentul European: Violența împotriva femeilor nu aparține vieții private!

Uniunea Europeană în această vară a aderat la Convenția de la Istanbul – despre a cărei aplicări, respectiv monitorizări eurodeputații au ținut o dezbatere luni după -masă la Strasbourg. În intervenția sa, deputatul UDMR Csaba Sógor a arătat că trebuie acordată o atenție sporită nu numai combaterii violenței împotriva femeilor ci și prevenirii și conștientizării pentru că violența împotriva femeilor nu aparține vieții private.

2017-07-12

Csaba Sógor: ne facem auzită vocea împotriva violenței femeilor la București și la Bruxelles

Violența împotriva femeilor este frecventă în interiorul Uniunii Europene, de aceea este extrem de important ca UE și statele sale membre să implementeze Convenția de la Istanbul – remarcă un proiect de raport al PE care face apel la adoptarea de măsuri suplimentare în vederea ca victimele violențelor să aibă curaj să denunțe prin ceea ce au trecut, să-și cunoască drepturile, respectiv să nu se teamă să ceară ajutor.


2017-07-04

Csaba Sógor a atras atenția PE asupra incitării antimaghiare din România

Cu ocazia ultimei crize de guvern din România aproape întreaga elită politică și principalele organe de presă au participat la o campanie șovină de incitare contra maghiarilor, fapt extrem de periculos cu privire la stabilitatea democrației și a relațiilor interetnice din România – a înștiințat Csaba Sógor plenul Parlamentului European luni, 3 iulie la Strasbourg.

2017-06-22

Este inacceptabil ca situația minorităților să se înrăutățească după aderarea la UE

În ședința interparlamentară a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European Csaba Sógor și-a exprimat poziția în favoarea necesității uni mecanism privind statul de drept. Făcând referire și la evenimentele din zilele trecute din România, europarlamentarul a declarat că manifestările cu caracter anti-minoritar urgentează tot mai mult elaborarea unui sistem de verificare la nivel european care monitorizează și trage la răspundere statele membre în cazul în care acestea nu respectă statul de drept, democrația și drepturile fundamentale ale omului.

2017-06-13

PE ar continua sprijinirea reducerii discrepanțelor existente între statele membre

Deputatul european al UDMR, Csaba Sógor a pledat la Strasbourg în favoarea menținerii și după 2020 în forma actuală a politicii de coeziune, respectiv a finanțărilor unionale nerambursabile.

2017-06-08

Consolidarea mediei minoritare este o cauză comună europeană

Cu participarea mai multor specialiști media din zona Bazinului Carpatic miercuri, 7 iunie, în Parlamentul European a avut loc o conferință privind situația mediei minoritare în limba maghiară. 

2017-06-01

Sógor Csaba: Discriminare pozitivă pentru minoritățile naționale

Minoritățile naționale autohtone au nevoie de discriminare pozitivă în vederea obținerii egalității de șanse reale – a spus Csaba Sógor în sesiunea plenară al Parlamentului European.

2017-05-16

Succesul Minority SafePack va fi și reușita cetățenilor europeni

Sógor Csaba a cerut de la colegii săi eurodeputați ca în perioada următoare să sprijine și ei inițiativa Minority SafePack, asemenea Președintelui Parlamentului European (PE).

2017-05-03

Expoziție a trei pictori din Transilvania în Parlamentul European

În data 2 mai, trei pictori transilvăneni au debutat în Parlamentul European, invitați de europarlamentarii UDMR Csaba Sógor și Iuliu Winkler. Picturile în ulei ale lui György Katona, Lajos Emil Kovács și Károly Pongrácz călăuzesc spectatorii prin mediul rural din Transilvania, dar și prin mai multe metropole din lume.