Activitate / La Bruxelles2016-12-13

Csaba Sógor: Un mesaj clar de la UE privind minoritățile naționale

Pentru prima dată, raportul anual privind situația drepturilor fundamentale include aspecte legate de protecția minorităților. În opinia deputatului european Csaba Sógor Uniunea Europeană și-a împlinit astfel o datorie mult așteptată de către minoritățile naționale care trăiesc pe teritoriul UE. Deputații au dezbătut și au votat raportul luni, 13 decembrie, în timpul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg. 

2016-11-23

Noua agendă pentru competențe în Europa

Șaptezeci de milioane de cetățeni europeni nu au abilități adecvate de alfabetizare, se confruntă cu dificultăți în matematică și sunt și mai mulți care nu au depinderi digitale sau au doar au abilități inadecvate în acest domeniu. Potrivit lui Csaba Sógor aceste persoane sunt cele mai vulnerabile pe piața forței de muncă a UE, iar situația lor trebuie îmbunătățită. În vară Comisia Europeană a prezentat un proiect intitulat Noua agendă pentru competențe în Europa, care a fost pe agenda din 22 noiembrie a Parlamentului European. Membrii Parlamentului European au avut întrebări specifice cu privire la planul Comisiei.

2016-11-22

Sógor Csaba privind lupta împotriva corupției în România: abuzurile ar trebui să fie sesizate și la nivel European

Nu putem rămâne tăcuți văzând abuzurile de putere în lupta împotriva corupției în România – a declarat Csaba Sógor luni în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European. Deputatul european maghiar din România a arătat exemplul liceului din Târgu-Mureș, spunând că, deși opinia publică europeană adesea clasifică acțiunile statului împotriva corupției ca fiind exemplare, ar trebui să sesizeze și abuzurile.

2016-10-25

Membrii Parlamentului European susțin crearea unui mecanism care garantează democrația și statul de drept

Membrii Parlamentului European au solicitat Comisiei Europene să instituie un mecanism obligatoriu care să garanteze democrația, statul de drept și a drepturile fundamentale ale omului în statele membre. Deputatul maghiar din România Csaba Sógor a declarat: aceasta poate fi cea mai mare contribuție practică a Parlamentul European în vederea dezvoltării unui cadru care permite Uniunii Europene să oblige Statele Membre să respecte Criteriile de la Copenhaga – inclusiv asigurarea drepturilor minorităților naționale – și după aderarea la UE. 

2016-10-18

Expoziția despre viața episcopului Márton Áron la Bruxelles

Expoziția despre viața Episcopului Márton Áron a sosit la Bruxelles, la invitația deputatului european Csaba Sógor și a preotului István Havas, și poate fi vizitată între 12 și 23 octombrie.

2016-10-04

Csaba Sógor în PE despre folosirea simbolurilor comunităților minoritare în România

Guvernul continuă să restricționeze folosirea simbolurilor pentru comunitățile minoritare – a spus Csaba Sógor în plenul Parlamentului European luni, în timpul sesiunii plenare de la Strasbourg din 3 octombrie. 

2016-09-29

Csaba Sógor: Cer din partea instituțiilor Europene o acțiune mai eficientă împotriva tuturor formelor de discriminare lingvistică

Parlamentul European a găzduit una dintre cele mai mari conferințe organizate în Europa pentru surzi și persoane cu deficiență de auz. La invitația deputatului european UDMR Csaba Sógor la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Europene a Limbilor pe 28 septembrie a participat și un grup din Transilvania. La închiderea evenimentului deputații europeni participanți au semnat un proiect de rezoluție a PE, care are ca scop îmbunătățirea situației vorbitorilor limbajului semnelor. 

2016-09-16

Parlamentul European ar eficientiza funcționarea Fondului pentru Ajustare la Globalizare

Parlamentul European a pregătit un raport comprehensiv despre Fondul European de Ajustare la Globalizare (FEAG), prin care și persoanele disponibilizate după închiderea companiilor Nokia din Jucu și Mechel din Câmpia Turzii au beneficiat de sprijin financiar pentru reconversie profesională.

2016-09-15

Parlamentul European vrea să accelereze returnarea solicitanților de azil respinși

În cadrul sesiunii plenare din septembrie, Parlamentul European a adoptat crearea unui nou document de călătorie european, care ar accelera returnarea și readmisia în țările de origine a resortisanților neeuropeni aflați ilegal in spațiul UE.