Activitate / La Bruxelles


2017-11-30

România respinge zi cu zi drepturile fundamentale ale persoanelor cu dizabilități

În România persoanele cu dizabilități se înfruntă cu mai multe obstacole, în loc să i se îmbunătățească situația pe piața de muncă. Guvernul a adoptat recent o ordonanță de urgență prin care existența acestor 2000 de persoane este pus în pericol - a semnalat Csaba Sógor la Bruxelles în ziua de joi a dezbaterii parlamentare despre implementarea strategiei europene de dizabilitate. 

2017-11-16

Csaba Sógor: Realitatea paradisurilor fiscale offshore duce la pierderea încrederii cetățeanului

Baza de date care conține 13, 4 milioane de fișiere despre investiții offshore, așa-numitul scandal “Paradise Papers” din începutul lui noiembrie, a fost pe agenda Parlamentului European în sesiunea plenară din săptămâna trecută de la Strasbourg. Csaba Sógor și-a exprimat opinia în dezbaterea din ziua de marți: în cazul paradisurilor fiscale offshore, cu adevărat în pericol este democrația și economia de piață.

2017-11-08

Cetățenia europeană trebuie să asigure egalitate de tratament

Situația generală și problemele minorităților etnice și linguistice necesită mai multă atenție în Uniunea Europeană, deoarece egalitatea de tratament nu reprezintă un privilegiu, ci este dreptul fiecărui cetățean al Uniunii Europene - susține viguros o Opinie a Comisiei LIBE a Parlamentului European, a cărei responsabil a fost europarlamentarul din Transilvania, Csaba Sógor. Concomitent, documentul îndeamnă la folosirea cât mai eficientă a Inițiativei Cetățenești Europene.

2017-10-27

Csaba Sógor a cerut de la Comisia Europeană rezolvarea lacunelor din legislația UE în ceea ce privește protecția minorităților

Lacunele din legislația UE în ceea ce privește protecția minorităților au consecințe negative clare pentru viața a milioane de cetățeni europeni. În consecință soluționarea acestor lipsuri este la fel de importantă ca și monitorizarea respectării legislației UE - a spus Csaba Sógor în Parlamentul European. Politicianul UDMR a atras atenția asupra deficiențelor privind protecția minorităților în cadrul dezbaterii plenare a raportului despre implementarea legislației UE.

2017-10-25

Uniunea Europeană periclitează sistemul Schengen

Cetățenii Uniunii Europene care sunt afectați direct de controlul frontierelor din interiorul teritoriului Schengen sunt indignați pe bună dreptate - crede Csaba Sógor. Politicianul UDMR și-a exprimat punctul de vedere la sesiunea plenară din Strasbourg, explicând că menținerea controalelor înlăuntrul granițelor interne înseamnă periclitarea sistemului Schengen, una dintre cele mai importante realizări ale Uniunii Europene.

2017-10-24

Discursul instigător la ură împotriva maghiarilor din România a devenit sistematic

Discursul instigător la ură împotriva maghiarilor din România a devenit sistematic în ultimul timp - a raportat europarlamentarul Csaba Sógor în sesiunea plenară a Parlamentului European. În opinia politicianului acest fenomen tensionează și mai mult sfera politică și imoblizează dialogul dintre majoritate și minoritatea maghiară.

2017-10-23

Comemorarea Revoluției Maghiare din 1956 în Canada

Suntem vrednici de memoria eroilor Revoluției Maghiare din 1956 numai dacă putem învinge spiritul defetist și egoismul și dacă suntem capabili să lucrăm împreună pentru ca oriunde să trăim, să fim liberi - a spus Csaba Sógor în discursul său din Montreal, unde a sărbătorit împreună cu comunitatea maghiară ziua de 23 octombrie.

2017-10-17

Împlinirea a 500 de ani de la Reforma Protestantă a fost sărbătorită la Bruxelles

Împlinirea a 500 de ani de la Reforma Protestantă a fost sărbătorită la Bruxelles în cadrul unor evenimente centrate pe Transilvania. Europarlamentarul UDMR Csaba Sógor a invitat corul Institutului Teologic Protestant din Cluj-Napoca să cânte în mai multe locații din capitala europeană. Cu această ocazie s-a inaugurat și expozitia despre Reforma Protestantă realizată de elevii din Liceul Teologic Reformat Lórántffy Zsuzsanna din Oradea.

2017-10-05

Uniunea Europeană ar trebui să promoveze dialogul între majoritate și minorități

Uniunea Europeană ar trebui să promoveze dialogul între majoritate și minorități - a spus astăzi Csaba Sógor în Parlamentul European. În opinia politicianului UDMR Uniunea Europeană acționează în mod corespunzător când condamnă încălcarea drepturilor în afara teritoriului său, însă ar trebui să ia cunoștință și de problemele de drepturile omului și de protecția minorităților din interiorul său.

2017-09-13

Csaba Sógor a reacționat la discursul președintelui Comisiei Europene

De multe ori putem observa discriminări suferite de minoritățile naționale autohtone sau lingvistice din Uniunea Europeană - din acest motiv consider salutare remarcile președintelui Comisiei Europene cu privire la necesitatea asigurării libertății, a egalității de drepturi și a statului de drept în UE – a spus Csaba Sógor referitor la discursul ținut de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind situația Uniunii Europene în data de 13 septembrie.