Activitate / La Bruxelles


2016-01-21

Kosovo este cu un pas mai aproape de aderarea la UE

Acordul de Stabilizare și Asociere dintre Uniunea Europeană și Kosovo va intra în vigoare după ce Parlamentul European a votat această propunere în 21 ianuarie ac. În opinia deputatului european UDMR Csaba Sógor acordul abordează problemele legate de protecția minorităților doar în termeni generali, ceea ce nu este suficient, așa cum arată experiențele de până acum.

2016-01-20

PE îndeamnă creșterea numărului de femei antreprenori în UE

Membrii Parlamentului European s-au pronunțat pentru creșterea procentului femeilor în rândul antreprenorilor. În 2012 doar 31 la suta dintre întreprinzătorii din Uniunea Europeană au fost femei – spune raportul adoptat de deputații europeni la Strasbourg în această săptămână.


2015-12-15

Csaba Sógor în Parlamentul European: Stigmatizarea colectivă a unei comunități și manipularea mass-mediei nu facilitează dialogul

Stigmatizarea colectivă a unei comunități va împiedica dialogul și discuțiile pe teme importante, despre care s-a discutat prea puțin  până acum în România - a declarat Csaba Sógor luni seara, în timpul sesiunii plenare din luna decembrie a Parlamentului European de la Strasbourg. 

2015-12-11

Dezbatere în PE privind introducerea unui mecanism de monitorizare a statului de drept

Comisia Parlamentului European pentru Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) îndeamnă elaborarea unui sistem de monitorizare constantă a situației statului de drept și a drepturilor fundamentale, existând deja un raport în curs de elaborare pe această temă. În opinia deputatului european Csaba Sógor este nevoie de un mecanism de monitorizare care evaluează și punerea în aplicare a legislației privind protecția minorităților naționale.

2015-12-03

Csaba Sógor: Politica de dezvoltare nu înseamnă doar un act umanitar

Politica internațională de dezvoltare este departe de a fi o acțiune umanitară, o dezvoltare economică rapidă și un nivel mai ridicat de trai este în interesul cetățenilor europeni - a subliniat Csaba Sógor, la ședința Parlamentului European privind anul european pentru dezvoltare. 

2015-11-24

Csaba Sógor a solicitat o reglementare cadru privind protecția minorităților

Avem încă foarte mult de făcut în ceea ce privește aplicarea prevederilor privind protecția minorităților incluse în convențiile internaționale - a declarat Csaba Sógor luni seara, în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg a Parlamentului European, unde a cerut instituțiilor Uniunii Europene să adopte o reglementare cadru cu caracter obligatoriu privind protecția minorităților. 

2015-11-19

Seminar despre situația de pășunilor cu arbori în PE

Reprezentanții sferei civile și a celei profesionale au cerut ca termenul de pășuni cu arbori să fie recunoscut și inclus în directivele europene. Experții spun că pășunile cu arbori sunt o modalitate de exploatare a terenurilor, utilizată de mai multe secole și că ar trebui incluse în Programul de Dezvoltare Rurală al Politicii Agricole Comune (PAC) pentru valorile sale ecologice, culturale și istorice.

2015-10-29

Parlamentul European ar schimba procedurile electorale

Membrii Parlamentului European au dezbătut posibila reformă a procedurilor electorale pentru Parlamentul European în cursul sesiunii plenare din octombrie de la Strasbourg. Csaba Sógor a declarat că, deși raportul recunoaște că există o tendință de scădere a prezenței la vot la alegerile europene, precum și o lipsă de interes privind chestiunile europene, fapt care poate avea efecte negative asupra viitorului Europei, măsurile propuse nu sunt cele mai potrivite pentru soluționarea acestei probleme.

2015-10-13

Problema închisorilor CIA trebuie investigată și în România

România nu facilitează investigarea presupuselor activități ilegale de detenție și tortură ale Agenției Centrale de Informații a Statelor Unite (CIA) desfășurate pe teritoriu european – au conclus marți membrii Comisiei Parlamentului European pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE), care au investigat această chestiune în decursul lunii septembrie. Csaba Sógor a declarat: nimeni nu poate fi absolvit de această răspundere. 


2015-10-08

Csaba Sógor: UE este într-o situație-capcană

Într-un mod fără precedent, Consiliul Uniunii Europene adoptă decizii cu o majoritate de voturi, fără a lua în considerare pozițiile contrare, fapt din care statele din Europa de Est pot înțelege că opinia lor nu contează - a subliniat Csaba Sógor în cursul ședinței plenare a Parlamentului European, unde deputații europeni au cerut un angajament mai ferm din partea UE pentru promovarea securității și stabilității din Libia și Siria, zone din care provin majoritatea refugiaților din lumea de azi.