Activitate / La Bruxelles


2013-10-17

Deputaţii UDMR din Parlamentul României la schimb de experienţă în regiunea Bruxelles

La inițiativa europarlamentarului Csaba Sógor, în data de 15 și 16 octombrie a.c. doi reprezentanți ai UDMR din Parlamentul României, Károly Kerekes și Attila Markó s-au aflat la Bruxelles în cadrul unei scheme de schimb de experiență în domeniul practicii lingvistice din sistemul medical belgian.

2013-10-10

Europa nu tratează în mod adecvat problema romilor – Rezumatul sesiunii plenare de la Strasbourg

În cadrul primei sesiuni plenare a Parlametului European din octombrie eurodeputatul UDMR Csaba Sógor a intervenit în mai multe teme dezbătute.

2013-10-10

Politica europeană a pierdut un mare lider

Deputații europeni ai UDMR regretă profund trecerea în neființă a președintelui Wilfried Martens.

2013-09-12

Csaba Sógor în Parlamentul European despre problema șomajului în rândul tinerilor

La sesiunea Plenară din Strasbourg a Parlamentului European eurodeputatul UDMR a luat cuvânt în dezbaterea privind situația tinerilor din Uniunea Europeană. Dezbaterea a avut loc pe marginea rapoartelor elaborate de două comisii de specialitate ale PE. 

2013-09-10

Exploatarea de la Roșia Montană este o problemă europeană pentru că afectează mai multe state membre - Discursul lui Csaba Sógor în PE

În data de 9 septembrie la Strasbourg, cu ocazia sesiunii plenare inaugurale a Parlamentului European eurodeputatul UDMR Csaba Sógor prin intervenția sa de dinainte de ordinea de zi a avertizat PE cu privire la pericolele ecologice ale exploatării de aur pe bază de cianură prevăzută a fi realizată la Roșia Montană. 


2013-09-05

Bruxelles-ul trebuie sã ia atitudine faţã de proiectul Roşia Montanã!

Eurodeputaţii maghiari din Partidul Popular European Erik Bánki, László Tőkés şi Csaba Sógor au adresat o scrisoare comisarului european pentru mediu Janez Potocnik, cerându-i sã ia mãsuri ferme pentru interzicerea mineritului pe bazã de cianuri şi împotriva proiectului de lege care propune deschiderea minei de la Roşia Montanã.   


2013-09-05

Oportunitãţi noi pentru tineri

Cu ocazia începerii noului an politic de la Bruxelles, în data de 4 septembrie Fundaţia Konrad Adenauer Stiftung, Comisia Conferinţei Episcopilor Comunitãţii Europene şi mişcarea catolicã europeanã Ecclesia in Europa au organizat în comun o conferinţã cu titlul Crearea de noi oportunitãţi pentru tineri.


2013-07-19

Prelegere ținută de Csaba Sógor pentru studenți de științe politice din Japonia

Cu ocazia vizitei sale în Japonia Csaba Sógor a vorbit și despre situația minorităților din Uniunea Europeană și aspirațiile maghiarilor din Transilvania. Europarlamentarul din partea UDMR a fost invitat să susțină o prelegere de către Prof. Shigeo Mutsushika, directorul centrului de cercetare pentru Europa al Universității Shizuoka (Wider Europe Research Center – WERC).


2013-07-12

Csaba Sógor, membru fondator al Reţelei Dunărene de Cercetare

Ca parte a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării, în perioada 11-12 iulie 2013 în orașul Ulm din Germania a fost organizată prima conferință a parlamentarilor din Regiunea Dunării. Pe lângă zece deputați din parlamentele naționale, la întâlnire au participat și europarlamentarii Csaba Sógor și Michael Theruer. În paralel cu întâlnirea a fost creată și Rețeaua Dunăreană de Cercetare (Danube Research Network).

2013-07-04

Declaraţia eurodeputatului Csaba Sógor în legãturã cu raportul Tavares

„Nu am votat raportul pentru cã trage concluzii exagerate în baza unor prezumţii îndoielnice. Propunerile din document sunt inexacte şi nefezabile. Totuşi, textul este mult mai bun decât cel original. Nu e nevoie sã trimitem documentul cãtre  Biroul de Afaceri Externe a Guvernului SUA. Cu siguranţã l-au vãzut deja prin PRISM.