Activitate / La Bruxelles


2012-07-03

DECLARAȚIE

Noi, parlamentarii europeni ai UDMR, ne declarãm solidaritatea cu secretarul de stat Markó Attila și cu celelalte douã persoane persecutate și condamnate în primã instanțã pentru abuz în serviciu contra interesului public. Considerãm cã este inacceptabil și revoltãtor ca o instanțã de judecatã dintr-un stat membru al Uniunii Europene sã dea o sentințã, prin care Markó Attila sã fie condamnat pentru cã a aplicat prevederile legiiîn vigoare în privința restituirii unui imobil cãtre Liceul "Székely Mikó" din Sfântu Gheorghe în calitatea pe care a avut-o de membru al Comisiei Naționale de Restituție.


2012-05-24

Situaţia drepturilor lingvistice ale minoritãţilor din Franţa şi România dezbãtute la Strasbourg

Şedinţa din 24 mai a Grupului de Lucru pentru Minoritãţi Naţionale al Parlamentului European a avut ca subiect central problemele legate de dreptul de folosire a limbilor regionale şi minoritare din Franţa.

2012-05-16

Europarlamentarii UDMR au cerut intervenţia partidelor socialiste şi liberale europene împotriva mãsurilor anti-maghiare ale noului guvern din România

Cei doi europarlamentari UDMR, Csaba Sógor şi Gyula Winkler au adresat o scrisoare comunã cãtre liderii grupurilor socialiste şi liberale din Parlamentul European, Hannes Swoboda, respectiv Guy Verhofstadt.

2012-05-10

Csaba Sógor a vorbit din nou despre situaţia de la UMF Târgu Mureş în plenul PE

Europarlamentarul UDMR Csaba Sógor a atras atenţia colegilor sãi asupra situaţiei create în cazul Universitãţii de Medicinã şi Farmaceuticã Tîrgu Mureş în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului European din 9 mai.

2012-05-09

Sã facem din Cluj Napoca Capitala Europeanã a Tineretului în 2015!

În cadrul unei conferinţe organizate de cei doi europarlamentari ai UDMR, Csaba Sógor şi Gyula Winkler, miercuri 9 mai în Parlamentul European a fost prezentat  proiectul Youth@Kolozsvár 2015 referitoare la candidatura Clujului la titlul de  Capitalã Europeanã a Tineretului în 2015 precum şi iniţiativa în sine a Forumului European al Tineretului.  La eveniment au participat şi invitaţii deputaţilor Csaba Sógor şi Gyula Winkler.

2012-04-30

Cel de-al şaselea Congres Mondial al Parlamentarilor a dezbãtut situaţia Tibetului

Csaba Sógor: „Prin problematica Tibetului, care este de interes în toatã lumea, şi noi putem sã spunem, care sunt deficienţele în protecţia minoritãţilor în Europa”

2012-04-25

Legãtura spiritualã dintre Tibet şi Europa se bazezã pe munca lui Sándor Kőrösi Csoma

Intergrupul “Tibet” al Parlamentului European şi-a ţinut cea de-a 90-a şedinţã în data de 24 aprilie. Cu aceastã ocazie, pentru a promova moştenirea culturalã a comunitãţii maghiare din Transilvania, europarlamentarul UDMR Csaba Sógor a organizat o comemorare a 170 de ani de la decesul lui Sándor Kőrösi Csoma.

2012-04-21

Drepturile omului şi sistemele de securitate socialã pe ordinea de zi a PE

Deputaţii au dezbãtut marţi, 17 aprilie în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului European situaţia drepturilor omului în lume şi politica Uniunii Europene în domeniu, respectiv efectul acesteia asupra strategiei UE în domeniu.


2012-04-18

Munca lui Sándor Kőrösi Csoma va fi elogiatã sãptãmâna viitoare în PE

Grupul de lucru al PE pentru „Tibet” va avea cea dea 90-a şedinţã a sa sãptãmâna viitoare, în data de 24 aprilie. Pentru a promova patrimoniul spiritual al comunitãţii maghiare din Transilvania şi pentru a populariza reprezentantul de seamã a acesteia, europarlamentarul UDMR Csaba Sógor va organiza o comemorare a muncii lui Sándor Kőrösi Csoma cu ocazia a împlinirii a 170 de ani de la decesul acestuia.

2012-03-30

Uniunea Europeanã trebuie sã asculte vocea minoritãţilor

La cea de-a doua şedinţã plenarã din luna martie a Parlamentului European Europarlamentarii au dezbãtut mai multe rapoarte privind lãrgirea UE. La dezbaterea privind aderarea Serbiei şi Kosovoului a luat cuvântul şi Europarlamentarul UDMR Csaba Sógor.