Archivă ştiri


2018-05-20

Reprezentanții comunităților maghiare minoritare din Bazinul Carpatic comemorează Răscoala Rákóczi din Șumuleu Ciuc (Csíksomlyó)

După marea slujbă de Rusalii din Șumuleu Ciuc a avut loc comemorarea Răscoalei Rákóczi, care a izbucnit în urmă cu 315 ani. Evenimentul a reunit reprezentanții comunităților maghiare minoritare din Bazinul Carpatic, care au adus o mână de pământ din țările lor ca să-l așeze în mormântul lui Rákóczi. Europarlamentarii Andrea Bocskor din Regiunea Transcarpatica, Ucraina și Pál Csáky de la Felvidek, Slovacia au fost invitați de colegul lor în Parlamentul European, Csaba Sógor.

2018-04-26

David McAllister s-a informat la Cluj despre situația maghiarilor din România

"Deși situația diferitelor minorități autohtone din Uniunea Europeană este foarte diversă, ar fi nevoie de o legislație de cadru legat de acest subiect. Partidul Popular European (PPE) vrea ca subiectul protecției minorităților din UE să rămână pe agendă", a declarat europarlamentarul german David McAllister joi la Cluj-Napoca.

2018-04-21

Câștigătorii concursului Călătorind prin Transilvania premiați la Brașov

Concursul Călătorind prin Transilvania a încurajat elevii din județul Brașov să-și descopere împrejurimile. Competiția care a atras 66 de elevi din 9 localități, a fost organizată de Europarlamentarul Csaba Sógor, deputatul din Parlamentului României, Izabella Ambrus, organizația UDMR și Consiliul pentru Tineret din județul Brașov.

2018-04-18

Parlamentul European ar crește eficiența luptei împotriva terorismului

În data de 18 aprilie Parlamentul European a adoptat recomandarea Consiliului Europei privind convenția despre prevenirea terorismului cu intenția de a crește eficiența luptei împotriva terorismului. Responsabil de acest subiect din partea PPE, europarlamentarul Csaba Sógor a contribuit la formarea poziției Parlamentului.

2018-04-17

Csaba Sógor în Parlamentul European: o inițiativă cetățenească reușită demonstrează că minoritățile etnice așteaptă soluții de la Uniunea Europeană

Comisia Europeană trebuie să vină cu propuneri legislative referitoare la punctele critice din inițiativa cetățenească europeană Minority Safepack - a spus Csaba Sógor la Strasbourg.

2018-03-22

Refuzăm discriminarea muncitorilor în Uniunea Europeană

Comunicat de presă al Ádám Kósa și Csaba Sógor

Mai mulți europarlamentari ai PPE, între care Ádám Kósa (FIDESZ) și Csaba Sógor (RMDSZ) au adresat o solicitare scrisă Comisiei Europene, cu scopul de a proteja muncitorii maghiari ai căror copii locuiesc în țara de origine. Acest pas a fost necesar pentru că guvernul austriac ar putea să aplice măsuri în vederea micșorării indemnizațiilor care li-se cuvin muncitorilor în mod legitim. În răspunsul său, Comisia Europeană refuză categoric măsurile discriminatorii în ceea ce privește indemnizațiile de familie.

2018-03-18

PPE susține zilele profesionale ale studenților ‘Business & Law’ în Cluj-Napoca

Csaba Sógor a vorbit despre Dezbaterile actuale în Uniunea Europeană la zilele profesionale Business & Law, organizate pentru cea de-a 11-cea oară pe 17 martie în Cluj-Napoca de către Colegiul de Drept și Economie Imre Mikó. Evenimentul organizat în jurul temei “Ce ne rezervă viitorul?” a fost susținut de europarlamentarul UDMR și PPE.


2018-03-17

Problemele minorităților au fost pe agenda forumului de discuții din Miercurea Ciuc

Problemele minorităților din Europa au fost pe agenda forumului de discuții organizat de Biserica Evangelică-Luterană și Asociația Creștină și Culturală “János Bartalis”. La evenimentul din 26 martie a fost invitat europarlamentarul UDMR Csaba Sógor, precum și secretarul de stat din Ungaria, Miklós Soltész - responsabil pentru relațiile religioase, naționale și civile.

2018-03-15

Csaba Sógor în Mediaș: trebuie să ascultăm chemarea Revoluției din ’48

“Pe călcâi, ungurule” - a scris acum 170 de ani poetul maghiar Sándor Petőfi. Această chemare a ajuns de atunci la fiecare generație și ne mobilizează și astăzi - a spus Csaba Sógor în discursul său festiv cu ocazia Zilei Naționale a Maghiarilor care comemorează Revoluția Maghiară din 1848-49.

2018-03-14

Parlamentul European susține sprijinirea regiunilor rămase în urmă

Parlamentul European a acceptat rezoluția privind situația regiunilor rămase în urmă. Europarlamentarii cer Uniunii Europene susținerea politicii de coeziune prin asigurarea resurselor și în ciclul economic următor. În opinia lui Csaba Sógor este în interesul maghiarilor din România ca Uniunea Europeană să continue punerea la dispoziție a resurselor necesare pentru politica de coeziune.