Archivă ştiri


2017-09-19

Facultatea din Cluj-Napoca a Universității Sapientia l-a distins pe Csaba Sógor cu titlul „Membru de onoare al consiliului facultății”

Facultatea din Cluj-Napoca din cadrul SAPIENTIA – Universitatea Maghiară din Transilvania (UMT) i-a conferit lui Csaba Sógor titlul de „Membru de onoare al consiliului facultății.” Europarlamentarul UDMR sprijină de ani buni studenții universității cu burse, stagii de practică în Parlamentul European și călătorii de studiu.

2017-09-17

Asociația „O casă pentru mâine” ajută de douăzeci de ani copii nevoiași

De douăzeci de ani oferă sprijin Asociația „O casă pentru mâine - Ház a Holnapért (O casă pentru mâine)” copiilor și tinerilor adulți orfani sau care provin din medii sociale defavorizate. Prin activitatea sa, organizația neguvernamentală oferă un exemplu întregului sistem de protecție a copilului din România - consideră eurodeputatul Csaba Sógor, președintele Asociației. Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea asociației, în data de 16 septembrie a avut loc o festivitate la Cristuru Secuiesc cu participarea susținătorilor germani.

2017-09-13

Csaba Sógor a reacționat la discursul președintelui Comisiei Europene

De multe ori putem observa discriminări suferite de minoritățile naționale autohtone sau lingvistice din Uniunea Europeană - din acest motiv consider salutare remarcile președintelui Comisiei Europene cu privire la necesitatea asigurării libertății, a egalității de drepturi și a statului de drept în UE – a spus Csaba Sógor referitor la discursul ținut de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind situația Uniunii Europene în data de 13 septembrie.

2017-09-12

Csaba Sógor și-a ridicat vocea în PE din nou pentru școala romano-catolică din Târgu-Mureș

Acest lucru se petrece în Uniunea Europeană și nu undeva în lumea a treia – a spus Csaba Sógor în Parlamentul European pe marginea cazului Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș. Deputatul europarlamentar UDMR a ridicat din nou subiectul luni seara în ședința plenară de la Strasbourg.

2017-09-11

Csaba Sógor în Parlamentul European: Violența împotriva femeilor nu aparține vieții private!

Uniunea Europeană în această vară a aderat la Convenția de la Istanbul – despre a cărei aplicări, respectiv monitorizări eurodeputații au ținut o dezbatere luni după -masă la Strasbourg. În intervenția sa, deputatul UDMR Csaba Sógor a arătat că trebuie acordată o atenție sporită nu numai combaterii violenței împotriva femeilor ci și prevenirii și conștientizării pentru că violența împotriva femeilor nu aparține vieții private.

2017-07-12

Csaba Sógor: ne facem auzită vocea împotriva violenței femeilor la București și la Bruxelles

Violența împotriva femeilor este frecventă în interiorul Uniunii Europene, de aceea este extrem de important ca UE și statele sale membre să implementeze Convenția de la Istanbul – remarcă un proiect de raport al PE care face apel la adoptarea de măsuri suplimentare în vederea ca victimele violențelor să aibă curaj să denunțe prin ceea ce au trecut, să-și cunoască drepturile, respectiv să nu se teamă să ceară ajutor.


2017-07-09

Csaba Sógor la Rimetea despre fracturile din cadrul UE

Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Maghiare din Transilvania SAPIENTIA în perioada 6-9 iulie împreună cu Institutul de Științe Politice ELTE (Universitatea Eötvös Loránd), în parteneriat cu Asociația de Științe Politice Maghiară din România (POLITEIA) a organizat la Rimetea, județul Alba, tabăra pentru studenții politologi anul acesta sub titlul: Europa Centrală noastră.

2017-07-04

Csaba Sógor a atras atenția PE asupra incitării antimaghiare din România

Cu ocazia ultimei crize de guvern din România aproape întreaga elită politică și principalele organe de presă au participat la o campanie șovină de incitare contra maghiarilor, fapt extrem de periculos cu privire la stabilitatea democrației și a relațiilor interetnice din România – a înștiințat Csaba Sógor plenul Parlamentului European luni, 3 iulie la Strasbourg.

2017-06-22

Este inacceptabil ca situația minorităților să se înrăutățească după aderarea la UE

În ședința interparlamentară a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European Csaba Sógor și-a exprimat poziția în favoarea necesității uni mecanism privind statul de drept. Făcând referire și la evenimentele din zilele trecute din România, europarlamentarul a declarat că manifestările cu caracter anti-minoritar urgentează tot mai mult elaborarea unui sistem de verificare la nivel european care monitorizează și trage la răspundere statele membre în cazul în care acestea nu respectă statul de drept, democrația și drepturile fundamentale ale omului.

2017-06-13

PE ar continua sprijinirea reducerii discrepanțelor existente între statele membre

Deputatul european al UDMR, Csaba Sógor a pledat la Strasbourg în favoarea menținerii și după 2020 în forma actuală a politicii de coeziune, respectiv a finanțărilor unionale nerambursabile.