Archivă ştiri


2017-11-24

Csaba Sógor în Aiud: Încurajăm pe toți cei interesați să devină „părinți adoptivi”

“Astăzi dorim să transmitem mesajul că avem nevoie de mai mulți oameni devotați. Încurajăm toată lumea să participe în acest program, pentru că familiile, tinerii talentați, și de fapt întreaga comunitate maghiară din Transilvania are de câștigat”, a spus Csaba Sógor la întâlnirea organizată pe 24 noiembrie în cadrul programului “Părinți adoptivi” al Colegiului Bethlen Gábor din Aiud.

2017-11-20

Biserica reformată din Cetatea de Baltă a fost recondiționată

“În Transilvania noi construim biserici și le umplem cu viață. Putem să arătăm un exemplu întregii Europe dacă păstrăm bogăția spirituală a comunităților noastre, putem să transmitem un mesaj că merită să avem credință și să ne bucurăm de Dumnezeu”, a spus europarlamentarul Csaba Sógor în discursul său festiv cu ocazia serviciului de consacrare a bisericii reformate din Cetatea de Baltă, județul Alba. 

2017-11-16

Csaba Sógor: Realitatea paradisurilor fiscale offshore duce la pierderea încrederii cetățeanului

Baza de date care conține 13, 4 milioane de fișiere despre investiții offshore, așa-numitul scandal “Paradise Papers” din începutul lui noiembrie, a fost pe agenda Parlamentului European în sesiunea plenară din săptămâna trecută de la Strasbourg. Csaba Sógor și-a exprimat opinia în dezbaterea din ziua de marți: în cazul paradisurilor fiscale offshore, cu adevărat în pericol este democrația și economia de piață.

2017-11-12

Conferința Femeilor din Ținutul Secuiesc organizat la Băile Homorod

Asociația Femeilor din Udvarhelyszék, parte UDMR, a organizat Conferința Femeilor din Ținutul Secuiesc pe tema tradiției și modernității. 50 de femei au participat la cea de-a 4-a ediție a întâlnirilor din Homoródfürdő/Băile Homorod pe 10-11 noiembrie. Evenimentul a fost organizat de Asociația Națională a Femeilor a UDMR și susținut de europarlamentarul Csaba Sógor, deputat al Partidului Poporului European în Parlamentul European. 

2017-11-12

Asociația Prosperitas Vitae solicită îmbunătățirea serviciilor în dezvoltarea timpurie a copiilor

Asociația Prosperitas Vitae consideră că dezvoltarea timpurie este un subiect foarte important, prin urmare solicită îmbunătățirea acestor servicii oferite copiilor până la 3 ani, totodată îndeamnă la dezvoltarea unei rețele de intervenție pe nivel național. O discuție tip masă rotundă a avut loc pe 10 noiembrie la Miercurea Ciuc despre intervenția timpurie, în prezența societății civile, profesionale și politice.

2017-11-08

Cetățenia europeană trebuie să asigure egalitate de tratament

Situația generală și problemele minorităților etnice și linguistice necesită mai multă atenție în Uniunea Europeană, deoarece egalitatea de tratament nu reprezintă un privilegiu, ci este dreptul fiecărui cetățean al Uniunii Europene - susține viguros o Opinie a Comisiei LIBE a Parlamentului European, a cărei responsabil a fost europarlamentarul din Transilvania, Csaba Sógor. Concomitent, documentul îndeamnă la folosirea cât mai eficientă a Inițiativei Cetățenești Europene.

2017-10-27

Csaba Sógor a cerut de la Comisia Europeană rezolvarea lacunelor din legislația UE în ceea ce privește protecția minorităților

Lacunele din legislația UE în ceea ce privește protecția minorităților au consecințe negative clare pentru viața a milioane de cetățeni europeni. În consecință soluționarea acestor lipsuri este la fel de importantă ca și monitorizarea respectării legislației UE - a spus Csaba Sógor în Parlamentul European. Politicianul UDMR a atras atenția asupra deficiențelor privind protecția minorităților în cadrul dezbaterii plenare a raportului despre implementarea legislației UE.

2017-10-25

Uniunea Europeană periclitează sistemul Schengen

Cetățenii Uniunii Europene care sunt afectați direct de controlul frontierelor din interiorul teritoriului Schengen sunt indignați pe bună dreptate - crede Csaba Sógor. Politicianul UDMR și-a exprimat punctul de vedere la sesiunea plenară din Strasbourg, explicând că menținerea controalelor înlăuntrul granițelor interne înseamnă periclitarea sistemului Schengen, una dintre cele mai importante realizări ale Uniunii Europene.

2017-10-24

Discursul instigător la ură împotriva maghiarilor din România a devenit sistematic

Discursul instigător la ură împotriva maghiarilor din România a devenit sistematic în ultimul timp - a raportat europarlamentarul Csaba Sógor în sesiunea plenară a Parlamentului European. În opinia politicianului acest fenomen tensionează și mai mult sfera politică și imoblizează dialogul dintre majoritate și minoritatea maghiară.

2017-10-23

Comemorarea Revoluției Maghiare din 1956 în Canada

Suntem vrednici de memoria eroilor Revoluției Maghiare din 1956 numai dacă putem învinge spiritul defetist și egoismul și dacă suntem capabili să lucrăm împreună pentru ca oriunde să trăim, să fim liberi - a spus Csaba Sógor în discursul său din Montreal, unde a sărbătorit împreună cu comunitatea maghiară ziua de 23 octombrie.