Archivă ştiri


2018-10-21

Csaba Sógor: Trebuie să creăm oportunități egale în toate domeniile vieții, bazate pe valori creștine

Mai mult de o sută de femei au participat la cea de-a V-a Conferință a Femeilor din Ținutul Secuiesc, desfășurată la Remetea. Gazda și organizatorul evenimentului a fost de această dată Organizația Regională a femeilor UDMR din Gheorgheni. În cadrul evenimentului de două zile, femeile din Ținutul Secuiesc au încercat să abordeze - din punctul de vedere al femeii și al bărbatului - tema femeii cu o mie de fețe.

2018-10-19

Amendamentele lui Csaba Sógor au fost acceptate în Comisia LIBE. Discuțiile sunt în desfășurare despre obiectivele celor mai importante două fonduri europene pentru perioada 2021-2027

Discuțiile sunt în desfășurare despre obiectivele celor mai importante două fonduri europene: Fondului European de Dezvoltare Regională și Fondul de Coeziune. Prin amendamentele lui Csaba Sógor au luat în considerare și problemele specifice din Transilvania.

2018-10-11

Comisia LIBE îndeamnă la realizarea unor cadre legale privind protecția minorităților

Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a adoptat cel mai cuprinzător raport de până acum privind protecția minorităților. Conform eurodeputatului Csaba Sógor raportul îndeamnă la măsuri cu privire la probleme care afectează comunitatea maghiară din România. Aportul semnificativ al raportului constă în faptul că formulează în mod neechivoc necesitatea unor cadre legale privind protecția minorităților.

2018-10-02

Csaba Sógor: România este incapabilă de a-și respecta propriile legi

UE ar trebui să privească cu mai multă strictețe respectarea principiilor fundamentale, caracteristice unui stat de drept, precum și modul de funcționare a justiției în România - a declarat Sógor Csaba la dezbaterea despre România din Parlamentul European. Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) într-o sesiune extraordinară, cu participarea primului vice-președinte al Comisiei Europene, Frans Timmermans, a dezbătut, luni după-masă la Strasbourg, situația României în ceea ce privește respectarea principiilor statului de drept.

2018-09-27

Sógor Csaba: Am cerut 50 de milioane de euro pentru tratarea daunelor cauzate de pesta porcină

Comisia pentru bugete al Parlamentului European a acceptat inițiativa europarlamentarilor Csaba Sógor, Tamás Deutsch și Norbert Erdős, ca Uniunea Europeană să rezerve 50 de milioane de euro pentru tratarea daunelor cauzate de pesta porcină. Deputații au fost susținuți miercuri de Comisia pentru bugete și în ciuda așteptărilor propunerea va fi votată în sesiunea plenară.

2018-09-11

Csaba Sógor a ridicat cuvântul împotriva ordonanței care schimbă situația predării limbii române

Ordonanța venită de la Ministerul Educației Naționale privind predarea limbii române jignește copiile, părinții și profesorii care aparțin unor minorități - a declarat Csaba Sógor luni, în sesiunea plenară de la Strasbourg a Parlamentului European. Europarlamentarul a condamnat prevederile revoltătoare, poziție susținută de altfel și de opinia publică din Transilvania.
 

2018-09-10

Artizanii din Transilvania la festivalul HUNGAstRY din Bruxelles

Artizani renumiți din Ținutul Secuiesc au diversificat programul festivalului HUNGAstRY de la Bruxelles cu jocuri populare de abilitate și meșteșuguri tradiționale. Artizanii Fundației Artera și-au dus jocurile populare și meșteșugurile tradiționale în capitala Europei cu ajutorul lui Csaba Sógor. 

2018-09-04

Csaba Sógor: eforturile în protecția minorităților dă rezultate

Parlamentul European pregătește un pas important în ceea ce privește protecția minorităților: ar lansa un cadru legal european obligatoriu. Subiectul a fost dezbătut la audierea publică organizată de Comisia LIBE, unde Csaba Sógor a prezentat situația din România și a reamintit că în prezent protecția minorităților depinde numai de bunăvoința statelor membre ale UE.

2018-09-03

Csaba Sógor: puterea comunităților mici poate salva Transilvania și Europa

Puterea comunităților mici poate salva Transilvania și Europa, a declarat Csaba Sógor în Tărcești, cu ocazia inaugurării bisericii unitariene în 2 septembrie. Europarlamentarul UDMR a amintit că, anul acesta, la aniversarea a 450 de ani de la recunoașterea libertății religioase, împreună cu Biserica Unitariană, au promovat importanța bisericii în Europa.

2018-08-11

Sógor Csaba la Târgu-Mureș: Se poate formula critică împotriva UE

,,În ciuda a multor avantaje, se poate formula critică împotriva Uniunea Europeană, întrucât UE este de fapt activitatea prezentă și viitoare a statelor membre. Asta înseamnă și o responsabilitatea împărtășită", a declarat Csaba Sógor la Târgu Mureș, la Universitatea de vară Sapientia.