Archivă ştiri


2019-02-17

Csaba Sógor: trebuie să continuăm să contribuim la o reprezentanță maghiară puternică în Bazinul Carpatic

"În ultimii ani am păstrat pe ordinea de zi problema protecției minorităților în Europa. Scopul nostru nu s-a schimbat încă: continuăm să ne străduim pentru un cadru legislativ european unic pentru protecția minorităților. Astăzi, alături de noi, tot mai mulți oameni apelează la necesitatea de a reglementa protecția minorităților la nivel european, iar semnătura a 1,3 milioane de oameni atrage atenția liderilor de luare a deciziilor europeni". Csaba Sógor a vorbit despre acest subiect duminică la Institutul de Teologie Protestantă din Cluj Napoca.

2019-02-12

Problemele specifice ale minorităților naționale trebuie să fie incluse în discuțiile despre viitorului Europei

Dat fiind faptul că summit-ul șefilor de stat și de guvern ai UE va avea loc în regiunea multietnică Transilvania, unde liderii își vor pune credința într-o Uniune cu rezultate vizibile pentru toți cetățenii, cred că efectele ar trebui resimțite și de minoritățile naționale - a declarat Csaba Sógor la Strasbourg.

2019-02-09

Sógor și Winkler în Covasna: viitorul maghiarilor din Transilvania în UE

La întâlnirea de vineri subiectul a fost în primul rând imaginea Europei în mass-media. Csaba Sógor și Gyula Winkler au fost întrebați ce se întâmplă în Europa și ce schimbări a adus Uniunea Europeană în viața comunității maghiare din Transilvania. Europarlamentarii UDMR au participat la o conversație interactivă la Covasna la invitația Consiliului Tineretului din Trei Scaune.