Archivă ştiri


2018-04-17

Csaba Sógor în Parlamentul European: o inițiativă cetățenească reușită demonstrează că minoritățile etnice așteaptă soluții de la Uniunea Europeană

Comisia Europeană trebuie să vină cu propuneri legislative referitoare la punctele critice din inițiativa cetățenească europeană Minority Safepack - a spus Csaba Sógor la Strasbourg.

2018-03-22

Refuzăm discriminarea muncitorilor în Uniunea Europeană

Comunicat de presă al Ádám Kósa și Csaba Sógor

Mai mulți europarlamentari ai PPE, între care Ádám Kósa (FIDESZ) și Csaba Sógor (RMDSZ) au adresat o solicitare scrisă Comisiei Europene, cu scopul de a proteja muncitorii maghiari ai căror copii locuiesc în țara de origine. Acest pas a fost necesar pentru că guvernul austriac ar putea să aplice măsuri în vederea micșorării indemnizațiilor care li-se cuvin muncitorilor în mod legitim. În răspunsul său, Comisia Europeană refuză categoric măsurile discriminatorii în ceea ce privește indemnizațiile de familie.

2018-03-18

PPE susține zilele profesionale ale studenților ‘Business & Law’ în Cluj-Napoca

Csaba Sógor a vorbit despre Dezbaterile actuale în Uniunea Europeană la zilele profesionale Business & Law, organizate pentru cea de-a 11-cea oară pe 17 martie în Cluj-Napoca de către Colegiul de Drept și Economie Imre Mikó. Evenimentul organizat în jurul temei “Ce ne rezervă viitorul?” a fost susținut de europarlamentarul UDMR și PPE.


2018-03-17

Problemele minorităților au fost pe agenda forumului de discuții din Miercurea Ciuc

Problemele minorităților din Europa au fost pe agenda forumului de discuții organizat de Biserica Evangelică-Luterană și Asociația Creștină și Culturală “János Bartalis”. La evenimentul din 26 martie a fost invitat europarlamentarul UDMR Csaba Sógor, precum și secretarul de stat din Ungaria, Miklós Soltész - responsabil pentru relațiile religioase, naționale și civile.

2018-03-15

Csaba Sógor în Mediaș: trebuie să ascultăm chemarea Revoluției din ’48

“Pe călcâi, ungurule” - a scris acum 170 de ani poetul maghiar Sándor Petőfi. Această chemare a ajuns de atunci la fiecare generație și ne mobilizează și astăzi - a spus Csaba Sógor în discursul său festiv cu ocazia Zilei Naționale a Maghiarilor care comemorează Revoluția Maghiară din 1848-49.

2018-03-14

Parlamentul European susține sprijinirea regiunilor rămase în urmă

Parlamentul European a acceptat rezoluția privind situația regiunilor rămase în urmă. Europarlamentarii cer Uniunii Europene susținerea politicii de coeziune prin asigurarea resurselor și în ciclul economic următor. În opinia lui Csaba Sógor este în interesul maghiarilor din România ca Uniunea Europeană să continue punerea la dispoziție a resurselor necesare pentru politica de coeziune.

2018-03-13

Expoziția despre libertatea conștiinței și religiei a fost prezentat și la Strasbourg

După inaugurarea din Bruxelles, expoziția despre Edictul de la Turda din 1568 și întemeierea Bisericii Unitariene, intitulată Moștenirea spirituală a libertății conștiinței și toleranței religioase din Transilvania a fost prezentată și la Strasbourg.

2018-03-07

Csaba Sógor în PE: Raportul Consiliului Europei trebuie să aibă consecințe

Raportul publicat de Consiliul Europei care evaluează România în aplicarea Convenției-cadru privind protecția minorităților naționale trebuie să aibă consecințe. Nu există nicio îndoială că acest stat membru încalcă grav angajamentul față de protecția minorităților asumat înainte de accederea în Uniunea Europeană - a spus Csaba Sógor în mini-sesiunea plenară din Bruxelles.

2018-02-13

Csaba Sógor: Scopul inițiativei Minority Safepack este introducerea unor reglementări obligatorii privind protecția minorităților

Csaba Sógor consideră că situația minorităților naționale nu atrage suficientă atenție pentru că cele mai multe țări din Europa de Vest și-au structurat deja relațiile dintre majoritate și minoritate: au introdus mecanisme în vederea rezolvării conflictelor, iar păstrarea identităților minoritare este asigurată de variate forme de autonomie.

2018-02-07

Sistemul judiciar din România a fost dezbătut în Parlamentul European

“Uniunea Europeană ar trebui să urmărească sistemul judiciar din România nu numai din perspectiva corupției, dar și din punctul de vedere al realizării statului de drept, având în vedere că acesta este motivul de nemulțumire al multor cetățeni” - a spus Csaba Sógor în Strasbourg, în dezbaterea despre statul de drept.