Archivă ştiri


2018-09-04

Csaba Sógor: eforturile în protecția minorităților dă rezultate

Parlamentul European pregătește un pas important în ceea ce privește protecția minorităților: ar lansa un cadru legal european obligatoriu. Subiectul a fost dezbătut la audierea publică organizată de Comisia LIBE, unde Csaba Sógor a prezentat situația din România și a reamintit că în prezent protecția minorităților depinde numai de bunăvoința statelor membre ale UE.

2018-09-03

Csaba Sógor: puterea comunităților mici poate salva Transilvania și Europa

Puterea comunităților mici poate salva Transilvania și Europa, a declarat Csaba Sógor în Tărcești, cu ocazia inaugurării bisericii unitariene în 2 septembrie. Europarlamentarul UDMR a amintit că, anul acesta, la aniversarea a 450 de ani de la recunoașterea libertății religioase, împreună cu Biserica Unitariană, au promovat importanța bisericii în Europa.

2018-08-11

Sógor Csaba la Târgu-Mureș: Se poate formula critică împotriva UE

,,În ciuda a multor avantaje, se poate formula critică împotriva Uniunea Europeană, întrucât UE este de fapt activitatea prezentă și viitoare a statelor membre. Asta înseamnă și o responsabilitatea împărtășită", a declarat Csaba Sógor la Târgu Mureș, la Universitatea de vară Sapientia.

2018-08-10

Expoziția despre regele Matia Corvin va fi prezentată și la Sic Fest

Expoziția cu titlul Zilele glorioase ale dinastiei Hunyadi a fost prezentată de europarlamentarul Csaba Sógor și vicepreședintele Consiliului Județean Covasna Róbert Grüman, cu ocazia anului comemorativ regele Matia, în cadrul universității de vară Sic Feszt.

2018-08-05

Csaba Sógor: Criza morală face UE atât de vulnerabilă

,,Europa reprezintă mai mult decât o problemă financiară sau economică obișnuită. Dacă ne gândim la ultimii trei ani și la situația migrației, se constată că UE este vulnerabilă nu și din cauza crizei economice, ci din cauza crizei morale", a spus Csaba Sógor în Borsec, unde a vorbit despre trecutul, provocările actuale și viitorul UE.


2018-07-05

Valorile Ținutului Secuiesc prezentate în expoziția de fotografie din Strasbourg

O selecție de fotografii despre meșteșugurile tradiționale secuiești a fost prezentată la Strasbourg. Imaginile dezvăluie stilul tradițional de viață rurală și cultura arhitecturală. Europarlamentarul Csaba Sógor a promovat o expoziție de Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Harghita la ceremonia de închidere a sesiunii parlamentare a Clubului de Membrii ai PE în la Strasbourg.

2018-05-27

Csaba Sógor a primit premiul Járosi Andor de la Biserica Evanghelică

Adunarea generală anuală a bisericii Evanghelice-Luterane din Brașov a avut loc pe 26 mai în Hălmeag, în cadrul căruia episcopul Dezső Zoltán Adorjáni i-a oferit eurodeputatului Csaba Sógor premiul Járosi Andor.

2018-05-20

Reprezentanții comunităților maghiare minoritare din Bazinul Carpatic comemorează Răscoala Rákóczi din Șumuleu Ciuc (Csíksomlyó)

După marea slujbă de Rusalii din Șumuleu Ciuc a avut loc comemorarea Răscoalei Rákóczi, care a izbucnit în urmă cu 315 ani. Evenimentul a reunit reprezentanții comunităților maghiare minoritare din Bazinul Carpatic, care au adus o mână de pământ din țările lor ca să-l așeze în mormântul lui Rákóczi. Europarlamentarii Andrea Bocskor din Regiunea Transcarpatica, Ucraina și Pál Csáky de la Felvidek, Slovacia au fost invitați de colegul lor în Parlamentul European, Csaba Sógor.

2018-04-26

David McAllister s-a informat la Cluj despre situația maghiarilor din România

"Deși situația diferitelor minorități autohtone din Uniunea Europeană este foarte diversă, ar fi nevoie de o legislație de cadru legat de acest subiect. Partidul Popular European (PPE) vrea ca subiectul protecției minorităților din UE să rămână pe agendă", a declarat europarlamentarul german David McAllister joi la Cluj-Napoca.

2018-04-21

Câștigătorii concursului Călătorind prin Transilvania premiați la Brașov

Concursul Călătorind prin Transilvania a încurajat elevii din județul Brașov să-și descopere împrejurimile. Competiția care a atras 66 de elevi din 9 localități, a fost organizată de Europarlamentarul Csaba Sógor, deputatul din Parlamentului României, Izabella Ambrus, organizația UDMR și Consiliul pentru Tineret din județul Brașov.