Activitate / La Bruxelles


2013-03-14

Csaba Sógor a criticat la Strasbourg politica României din domeniul protecţiei minoritãţilor

În data de 11 martie, în prima zi de şedinţã plenarã de la Strasbourg a Parlamentului European din aceastã lunã eurodeputatul UDMR Csaba Sógor a vorbit despre problemele politicii României privind minoritãţile, relatând cã încã mai existã diferenţe vaste între cele prevãzute în legislaţie şi realitatea cotidianã. 


2013-02-21

Audiere la Bruxelles privind folosirea maximã a beneficiilor cetãţeniei europene

În data de 20 februarie, la Bruxelles, în organizarea comunã a Comisiei Europene şi a Parlamentului European a avut loc o audiere privind folosirea maximã beneficiilor cetãţeniei europene. Evenimentul a fost primul dintr-o serie organizatã cu ocazia Anului European al Cetãţenilor.


2013-02-06

Discursul lui Csaba Sógór privind mãsurile de impozitare ale guvernului Ponta şi restricţionarea utilizãrii steagului Secuiesc

Marţi, 5 februarie, la şedinţa plenarã a Parlamentului European de la Strasbourg a fost aprobat  raportul privind facilitarea accesului la finanţare a IMM-urilor iniţiat de eurodeputatul austriac, membru al PPE, Philippe De Backer.


2013-02-01

Investiţiile în securitatea şi sãnãtatea în muncã aducãtoare de profit

În data de 30 ianuarie au fost prezentate rezultatele proiectului de cercetare elaborat sub egida Comisiei pentru Ocuparea Forţei de Muncã şi Afaceri Sociale a Parlamentului European, privind securitatea şi sãnãtatea la locul de muncã.


2013-01-26

Locuinţe sãnãtoase – viaţã lungã

Sub egida comisiei pentru ocuparea forţei de muncã şi afaceri sociale a Parlamentului European în data de 22 şi 24 ianuarie au avut loc lucrãrile pregãtitoare ale raportului privind locuinţele sociale şi condiţiile decente de locuit, iniţiat de eurodeputatul din partea grupului verzilor, Karima Delli.


2013-01-24

Preşedenţia Irlandezã a UE prezentat prioritãţile sale la Parlamentul European

În aceastã sãptãmânã, la şedinţa comisiei libertãţi civile, justiţiei şi afacerilor interne a Parlamentului European (LIBE) au fost prezentate prioritãţile preşedinţiei irlandeze a Consiliului European.

2013-01-21

Atlasul online al limbilor pe cale de dispariţie prezentat la Strasbourg

Grupul de lucru al Parlamentului European pentru Minoritãţi Tradiţionale, Comunitãţi şi Limbi Naţionale, al cãrui membru este şi Csaba Sógor (Membru al Parlamentului European - UDMR) şi-a ţinut prima sesiune din acest an în data de 17 ianuarie.


2012-12-13

Invariabil UDMR reprezintã maghiarii din Transilvania

În cadrul şedinţei de astãzi de la Strasbourg a Intergroupului pentru Minoritãţi Tradiţionale şi Comunitãţi şi Limbi Naţionale al Parlamentului European Gyula Winkler, eurodeputat din partea UDMR a relatat rezultatele alegerilor din România.


2012-12-07

2014, Anul Internaţional al Familiei

Csaba Sógor, europarlamentar din partea UDMR în data de 6 decembrie a fost primul care şi-a dat semnãtura la declaraţia Federaţiei Internaţionale pentru Dezvoltarea Familiilor (International Federation for Family Development - IFED) privind anul 2014.


2012-11-27

Cel mai redus nivel al asimilãrii se prezintã în cazul maghiarilor din Tranilvania

La invitaţia lui Csaba Sógor, deputat în Parlamentul European din partea UDMR, în data de 26 şi 27 noiembrie 2012 în sala de conferinţe a biroului HUNINEU, respectiv în clãdirea Parlamentului European, la şedinţa  Delegaţiei Maghiare a Partidului Popular European, sociologul  Valér Veress, conferenţiar în cadrul Universitãţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, preşedintele Institutului Maghiar de Sociologie şi Asistenţã Socialã a ţinut o prelegere despre asimilarea etnicã în Transilvania.