Activitate / La Bruxelles


2016-05-12

Politica unui stat privind minoritățile dobândește valoare de model doar în cazul în care însăși minoritățile o apreciază astfel

Comitetul de monitorizare a Cartei Europene a Limbilor Regionale sau Minoritare  trebuie să acorde maximă atenție propunerilor și sugestiilor organizațiilor de reprezentare ale minorităților dintr-un anume stat membru. 

2016-05-12

Ar trebui diminuate inegalităţile de venit în Uniunea Europeană

În ţara din care provin, 70% dintre angajaţi câstigă sub 380 euro net lunar. Ceea ce în Europa de Vest înseamnă un trai decent al clasei de mijloc, în Europa de Est înseamnă o viață de lux -  a atras atenția asupra inegalităților  sociale existente la nivelul UE  Csaba Sógor  în Parlamentul European.

2016-04-15

Europarlamentarii doresc reducerea distanței dintre cetățeni și Uniune

Deputații PE  îndeamnă la îmbunătățirea cunoștințelor cetățenilor privind Uniunea Europeană. Ca urmare a crizei economice și sociale care a lovit Uniunea, deputații consideră că în acest moment este mai important ca niciodată ca cetățenii să recapete încrederea în beneficiile și necesitatea  procesului de integrare. 

2016-04-13

Csaba Sógor despre discriminarea comunității rome

Manifestările anti-roma care au avut loc de Ziua Internațională a Romilor nu sunt demne de un stat membru al Uniunii Europene, iar astfel de manifestări nu ar trebui să devină acceptabile social - a declarat Csaba Sógor în Parlamentul European.

2016-03-18

O epidemie de discriminare lingvistică în Europa

Discriminarea lingvistică este o formă de rasism, care se răspândește ca o epidemie în Europa – a subliniat secretarul general al Rețelei Europene pentru Egalitate Lingvistică, David Hicks, la ședința din 17 martie a Comisiei Parlamentului European pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE). În timpul dezbaterii privind încălcările drepturilor lingvistice a minorităților deputatul european Csaba Sógor a declarat că majoritatea drepturilor lingvistice există doare pe hârtie în România.

2016-03-09

Muncitorii din Europa de Est dezavantajați prin introducerea principiului remunerării egale?

Muncitorii din Europa de Est ar putea fi dezavantajați dacă propunerea Comisiei Europene ar fi adoptată - susțin unii membri ai Parlamentului European despre propunerea Comisiei de a modifica directivca privind lucrătorii detașați, în vigoare din 1996. În opinia deputatului european Csaba Sógor proiectul propus de Comisie ar afecta în mod negativ nu numai antreprenorii care desfășoară activități în străinătate ci și competitivitatea Europei.

2016-03-08

Csaba Sógor: Unele State Membre ale UE încălcă prevederile Tratatului privind Uniunea Europeană

Discursul liber și abordarea liberă a problemelor societății este una dintre componentele fundamentale ale democrației; prin urmare nu pot exista subiecte tabu sau incomode în Parlamentul European, despre care să nu putem să vorbim – a declarat Csaba Sógor în urmarea incidentului de săptămâna trecută  în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg a Parlamentului European din data de 7 martie.


2016-03-03

Minoritatea turcă din Grecia inexistentă?

O acțiune de protest a precedat o conferință găzduită în clădirea Parlamentului European de la Bruxelles de către deputatul european UDMR Csaba Sógor privind minoritatea turcă din Grecia. Înainte de evenimentul intitulat Libertatea de asociere în Grecia - o lacună în standardele europene în domeniul drepturilor minorităților trei membri de extremă dreapta ai PE și-au exprimat în mod vehement opinia conform căreia nu există nici o minoritate turcă în Grecia. În cadrul conferinței Csaba Sógor a arătat cum astfel de manifestări  doar exemplifică cât de reale sunt problemele din Grecia.

2016-02-25

Csaba Sógor: UE trebuie să impună statelor membre respectarea angajamentelor asumate în domeniul protecției minorităților

Drepturile minorităților din Europa Centrală și de Est după aderarea la UE – a fost tema centrală a evenimentului organizat miercuri, 24 februarie în Parlamentul European cu prilejul comemorării Zilei Internaționale a Limbii Materne. Deputatul european UDMR, Csaba Sógor, gazda evenimentului a deschis discuția spunând: "Cei care doresc să-și exercite drepturile pentru folosirea limbii materne în România sunt expuși abuzului din partea autorităților. Statul nu garantează condițiile necesare aplicării legii, dar totuși România consideră că a rezolvat problemele minorităților naționale într-o manieră exemplară".

2016-02-03

La nouă ani după aderarea la UE încă nu există un cadru legislativ pentru protecția minorităților în România

România încă nu a aprobat legea privind minoritățile naționale adoptată de guvern în 2005, înainte de aderarea la UE - a subliniat Csaba Sógor în timpul sesiunii plenare a Parlamentului European de miercuri după-amiază de la Strasbourg.