Activitate / La Bruxelles


2019-02-12

Problemele specifice ale minorităților naționale trebuie să fie incluse în discuțiile despre viitorului Europei

Dat fiind faptul că summit-ul șefilor de stat și de guvern ai UE va avea loc în regiunea multietnică Transilvania, unde liderii își vor pune credința într-o Uniune cu rezultate vizibile pentru toți cetățenii, cred că efectele ar trebui resimțite și de minoritățile naționale - a declarat Csaba Sógor la Strasbourg.

2019-01-31

Csaba Sógor în sesiunea plenară: studenții maghiari de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș sunt grav discriminați

Situația studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș (UMF) constată discriminare gravă și încălcarea statului de drept - a atras atenția Csaba Sógor la sesiunea mini-plenară din Parlamentul European de la Bruxelles.

2019-01-30

Dezbaterea despre situația Ungariei este o altă dovadă a standardelor duble

Dezbaterea în Parlamentul European despre situația Ungariei este o altă dovadă a standardelor duble, care, din nefericire, a devenit deja o practică bine-cunoscută împotriva unelor state membre în interiorul Parlamentului - a spus Csaba Sógor la sesiunea mini-plenară de la Bruxelles.

2019-01-23

Csaba Sógor: UE să tragă la răspundere țările candidate cu privire la protecția minorităților

Uniunea Europeană nu ar trebui să repete greșelile trecutului în cazul țărilor în curs de aderare - a declarat Csaba Sógor în dezbaterea privind sprijinul UE acordat țărilor candidate. Europarlamentarul UDMR a numit România drept exemplu, țară ce nu și-a respectat promisiunile de aderare privind protecția minorităților: în tot acest timp nu a adoptat legea privind protecția minorităților, împiedică restituirea proprietăților bisericești, iar multe drepturi ale minorităților ce apar în lege nu se aplică încă în practică.

2019-01-17

Parlamentul European sprijină reducerea disparităților regionale

Parlamentul European dorește să pună accent mai mare pe diminuarea disparităților regionale, pe dezvoltarea zonelor rurale și pe reducerea inegalităților sociale prin intermediul unor fonduri foarte importante al UE - a declarat Csaba Sógor, după votul Parlamentului European pe tema definirea obiectivelor Fondului Social European pentru perioada bugetară 2021-2027, respectiv creșterea cadrului bugetar.

2019-01-15

Este inacceptabil că unele state membre blochează aderarea noastră la zona Schengen

Unele state membre ale UE blochează aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen, fără nici un motiv asumat public. Cu această atitudine, ei trimit mesaj celor 25 de milioane de cetățeni ai UE din cele două țări că sunt cetățeni de mâna a doua care nu merită o explicație rezonabilă pentru situația care sa dezvoltat - a spus Csaba Sógor în plenul Parlamentului European, unde a ridicat cuvântul pentru aderarea celor două state membre la spațiul Schengen.

2019-01-10

Csaba Sógor: continuăm lupta pentru protejarea drepturilor transportatorilor din Europa de Est

Potrivit unui comunicat de presă oferit de politicianul român, reprezentat al minorității maghiare și membru în Parlamentul European, Csaba Sógor, joia trecută a avut loc un protest în fața Parlamentului European, susținut de transportatorii români.

2018-12-13

Transilvania nu este doar trecutul, ci și viitorul: site-ul web al UDMR despre Transilvania a fost introdus și la Strasbourg

La Parlamentul European de la Strasbourg UDMR a prezentat site-ul www.transylvanianow.com, care oferă conținut pe limbă engleză despre Transilvania pentru vizitatori străini. Portalul sponsorizat de Fondul Bethlen Gabor și Fundația Eurotrans se ocupă și de problemele maghiarilor din România, dincolo de atracțiile transilvănene - utilizarea limbii materne, educația, restituirea proprietăților - care fac parte din viața cotidiană a comunității maghiare din Transilvania.

2018-12-11

Csaba Sógor: UE tratează procesul de aderare la Schengen cu standarde duble

Întârzierea aderării României și a Bulgariei la spațiul Schengen are un impact negativ asupra UE, constată raportul adoptat miercuri de Parlamentul European. Eurodeputații au reamintit instituțiile UE prin amendamentele lor că cele două țări au îndeplinit toate condițiile necesare în 2011 pentru intrarea în spațiul Schengen.

2018-11-29

La o sută de ani de la sfârșitul primului război mondial, minoritățile naționale nu au dispărut din Europa

La o sută de ani de la sfârșitul primului război mondial, minoritățile naționale nu au dispărut din Europa. Vor să-și păstreze identitatea, în regiunile în care trăiesc de secole - a declarat europarlamentarul Csaba Sógor, la sesiunea mini-plenară din Bruxelles.