Activitate / La Bruxelles


2018-04-18

Parlamentul European ar crește eficiența luptei împotriva terorismului

În data de 18 aprilie Parlamentul European a adoptat recomandarea Consiliului Europei privind convenția despre prevenirea terorismului cu intenția de a crește eficiența luptei împotriva terorismului. Responsabil de acest subiect din partea PPE, europarlamentarul Csaba Sógor a contribuit la formarea poziției Parlamentului.

2018-04-17

Csaba Sógor în Parlamentul European: o inițiativă cetățenească reușită demonstrează că minoritățile etnice așteaptă soluții de la Uniunea Europeană

Comisia Europeană trebuie să vină cu propuneri legislative referitoare la punctele critice din inițiativa cetățenească europeană Minority Safepack - a spus Csaba Sógor la Strasbourg.

2018-03-22

Refuzăm discriminarea muncitorilor în Uniunea Europeană

Comunicat de presă al Ádám Kósa și Csaba Sógor

Mai mulți europarlamentari ai PPE, între care Ádám Kósa (FIDESZ) și Csaba Sógor (RMDSZ) au adresat o solicitare scrisă Comisiei Europene, cu scopul de a proteja muncitorii maghiari ai căror copii locuiesc în țara de origine. Acest pas a fost necesar pentru că guvernul austriac ar putea să aplice măsuri în vederea micșorării indemnizațiilor care li-se cuvin muncitorilor în mod legitim. În răspunsul său, Comisia Europeană refuză categoric măsurile discriminatorii în ceea ce privește indemnizațiile de familie.

2018-03-14

Parlamentul European susține sprijinirea regiunilor rămase în urmă

Parlamentul European a acceptat rezoluția privind situația regiunilor rămase în urmă. Europarlamentarii cer Uniunii Europene susținerea politicii de coeziune prin asigurarea resurselor și în ciclul economic următor. În opinia lui Csaba Sógor este în interesul maghiarilor din România ca Uniunea Europeană să continue punerea la dispoziție a resurselor necesare pentru politica de coeziune.

2018-03-13

Expoziția despre libertatea conștiinței și religiei a fost prezentat și la Strasbourg

După inaugurarea din Bruxelles, expoziția despre Edictul de la Turda din 1568 și întemeierea Bisericii Unitariene, intitulată Moștenirea spirituală a libertății conștiinței și toleranței religioase din Transilvania a fost prezentată și la Strasbourg.

2018-03-07

Csaba Sógor în PE: Raportul Consiliului Europei trebuie să aibă consecințe

Raportul publicat de Consiliul Europei care evaluează România în aplicarea Convenției-cadru privind protecția minorităților naționale trebuie să aibă consecințe. Nu există nicio îndoială că acest stat membru încalcă grav angajamentul față de protecția minorităților asumat înainte de accederea în Uniunea Europeană - a spus Csaba Sógor în mini-sesiunea plenară din Bruxelles.

2018-02-07

Sistemul judiciar din România a fost dezbătut în Parlamentul European

“Uniunea Europeană ar trebui să urmărească sistemul judiciar din România nu numai din perspectiva corupției, dar și din punctul de vedere al realizării statului de drept, având în vedere că acesta este motivul de nemulțumire al multor cetățeni” - a spus Csaba Sógor în Strasbourg, în dezbaterea despre statul de drept.

2018-02-06

Csaba Sógor este împotriva geo-blocării serviciilor de televiziune

“Cetățenii se simt pe bună dreptate ofensați de furnizorii serviciilor de televiziune atunci când li se  se limitează accesul la unele programe ale posturilor de televiziune inclusecare în pachetul lor de servicii. Vizionarea unei emisiuni de sport, de exemplu, nu ar trebui să fie limitat din cauza geocodării” - și-a exprimat nemulțumirea Csaba Sógor în legătură cu reglementul privind geo-blocarea votat pe 6 februarie în Parlamentul European.

2018-01-23

450 ani au trecut de la Edictul de la Turda (1568)

Evenimentul de importanță istorică - adoptarea Edictului de la Turda (1568) a fost comemorat la Bruxelles. Pe 23 ianuarie europarlamentarii Csaba Sógor, Gyula Winkler și László Tőkés, împreună cu Biserica Unitariană Maghiară au organizat o conferință după care au inaugurat și o expoziție în Parlamentul European. 

2018-01-18

Csaba Sógor: Există legături strânse între Anul European al Patrimoniului Cultural și Centenarul Marii Unirii

Tema anului European 2018 este Patrimoniul Cultural, care, asemenea sărbătoririi Centenarului, se întâmplă în același an, ceea ce este o ocazie deosebită de a prezenta valorile și patrimoniul cultural maghiar din România, valori care fac Europa mai bogată - a spus Csaba Sógor. În opinia europarlamentarului patrimoniul nostru cultural este format atât din tradițiile noastre religioase și identitatea noastră națională, cât și din valori europene colective. Subiectul anului european s-a discutat ca parte a agendei Parlamentului European din 17 ianuarie.