Activitate / La Bruxelles


2017-04-26

Sógor Csaba: UE trebuie să păstreze o viziune critică asupra situației statului de drept din România

Uniunea Europeană trebuie să păstreze o viziune critică asupra situației statului de drept din România și să nu pună capăt Mecanismului de cooperare și supraveghere a sistemului judiciar a țării - a solicitat Csaba Sógor în Parlamentul European.

2017-04-05

Domnul Zoltán Kallós câștigă un premiu al UE pentru patrimoniul cultural / Premiu Europa Nostra 2017

Bruxelles / Haga, 5 aprilie, 2017 - Comisia Europeană și Europa Nostra au anunţat astăzi câștigătorii Premiului Uniunii Europene pentru patrimoniul cultural 2017 / Premiile Europa Nostra, cea mai înaltă distincție din Europa în domeniul patrimoniului.

2017-03-24

Constatări greșite și superficialități într-un studiu al PE privind învățământul în limbă maghiară din România – Csaba Sógor cere corectarea erorilor

Cel mai recent studiu al Parlamentului European privind educația în limba minorităților trage mai multe concluzii eronate cu privire la învățământul în limba maghiară din România. Potrivit lui Csaba Sógor cea mai nerealistă afirmație din document este cea care spune că cea mai importantă realizare a învățământului în limba maternă din România este că studenții care și-au absolvit studiile în limba maghiară pot obține un loc de muncă în Ungaria.

2017-03-16

Csaba Sógor: integrarea țărilor din Balcanii de Vest ar putea fi o poveste de succes a UE

Vorbim din ce în ce mai puțin de extinderea granițelor Uniunii Europene atunci când abordăm subiectul viitorului UE, chiar dacă aceasta este o chestiune de cea mai mare importanță în stabilizarea Balcanilor de Vest – a argumentat Csaba Sógor în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg a Parlamentului European.

2017-03-14

Csaba Sógor în PE: Raportul Departamentului de Stat al SUA critică protecția minorităților în România

Rapoartul anual al Departamentului de Stat al SUA privind  drepturile omului aduce critici serioase României în ceea ce privește situația minorității maghiare – a subliniat europarlamentarul Csaba Sógor, în timpul sesiunii plenare a Parlamentului European de la Strasbourg. În opinia sa, documentul confirmă că declarația președintelui Klaus Johannis, potrivit căreia România este un stat model în ceea ce privește protecția minorităților, este nerealistă. 

2017-03-08

Conferință despre importanța educației în limba maternă

Deputații europeni Andrea Bocskor, Andor Deli, Pál Csáky și Csaba Sógor au organizat o conferință intitulată Limba maternă vs limba de stat - Probleme lingvistice în sistemele educaționale europene în data de 7 martie în clădirea din Bruxelles a Parlamentului European. Discursul de deschidere a fost susținut de Comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, care a subliniat: "Cultura și limba merg mână în mână, iar educația în limba maternă asigură supraviețuirea și prosperitatea minorităților naționale autohtone în regiunea lor natală."

2017-03-02

Csaba Sógor s-a pronunțat în favoarea unui buget mai mare pentru programul Europa pentru Cetățeni

Impactul programului Europa pentru Cetățeni a devenit mai mare odată cu aderarea țărilor din Europa de Est. Acesta este motivul pentru care acest program ar trebui să aibă un buget mai mare – a declarat Csaba Sógor în PE. Europarlamentarul UDMR a subliniat faptul că programul își propune să ofere răspunsuri la problemele ridicate în Europa Centrală și de Est și în Balcanii de Vest precum: reconcilierea istorică, asumarea trecutului comun și construirea încrederii reciproce.


2017-02-02

Situația statului de drept din România discutată în Parlamentul European

În opinia deputaților europeni ordonanța privind modificările Codului Penal încalcă statul de drept. Csaba Sógor este de părere că aceste modificări reprezintă un regres imens. 

2017-02-02

Reacția deputatului european Csaba Sógor la declarația președintelui Johannis privind situația minorităților

Dacă vrem să evaluăm situația unei minorități naționale trebuie să cerem opinia comunității în cauză și nu a șefului statului, un om care a declarat în repetate rânduri că se consideră un Român de origine Germană, a spus Csaba Sógor la ședința plenară de la Bruxelles a Parlamentului European din această săptămână.