Activitate / Muncă în teritoriu


2018-10-21

Csaba Sógor: Trebuie să creăm oportunități egale în toate domeniile vieții, bazate pe valori creștine

Mai mult de o sută de femei au participat la cea de-a V-a Conferință a Femeilor din Ținutul Secuiesc, desfășurată la Remetea. Gazda și organizatorul evenimentului a fost de această dată Organizația Regională a femeilor UDMR din Gheorgheni. În cadrul evenimentului de două zile, femeile din Ținutul Secuiesc au încercat să abordeze - din punctul de vedere al femeii și al bărbatului - tema femeii cu o mie de fețe.

2018-09-03

Csaba Sógor: puterea comunităților mici poate salva Transilvania și Europa

Puterea comunităților mici poate salva Transilvania și Europa, a declarat Csaba Sógor în Tărcești, cu ocazia inaugurării bisericii unitariene în 2 septembrie. Europarlamentarul UDMR a amintit că, anul acesta, la aniversarea a 450 de ani de la recunoașterea libertății religioase, împreună cu Biserica Unitariană, au promovat importanța bisericii în Europa.

2018-08-11

Sógor Csaba la Târgu-Mureș: Se poate formula critică împotriva UE

,,În ciuda a multor avantaje, se poate formula critică împotriva Uniunea Europeană, întrucât UE este de fapt activitatea prezentă și viitoare a statelor membre. Asta înseamnă și o responsabilitatea împărtășită", a declarat Csaba Sógor la Târgu Mureș, la Universitatea de vară Sapientia.

2018-08-10

Expoziția despre regele Matia Corvin va fi prezentată și la Sic Fest

Expoziția cu titlul Zilele glorioase ale dinastiei Hunyadi a fost prezentată de europarlamentarul Csaba Sógor și vicepreședintele Consiliului Județean Covasna Róbert Grüman, cu ocazia anului comemorativ regele Matia, în cadrul universității de vară Sic Feszt.

2018-08-05

Csaba Sógor: Criza morală face UE atât de vulnerabilă

,,Europa reprezintă mai mult decât o problemă financiară sau economică obișnuită. Dacă ne gândim la ultimii trei ani și la situația migrației, se constată că UE este vulnerabilă nu și din cauza crizei economice, ci din cauza crizei morale", a spus Csaba Sógor în Borsec, unde a vorbit despre trecutul, provocările actuale și viitorul UE.


2018-08-01

Un nou loc memorial păstrează tradiția lui Petőfi la Cristuru Secuiesc

Sub numele de Al nostru Petőfi un nou loc memorial păstrează tradiția poetului libertății. Pe 31 iulie, ziua stingerii din viață a lui Petőfi Sándor, în curtea curiei Gyárfás s-a pus la dispoziția locuitorilor instalația artistică în aer liber care ne apropie mai mult de adevărurile și legendele care învăluiesc amintirea poetului. Cu ocazia săptămânii dedicate lui Petőfi, europarlamentarul Csaba Sógor a ținut un discurs festiv.

2018-07-08

Amenăjările speciale ajută la cunoașterea istoriei legate de regele Matei Corvin la Cluj

În șase parcuri publice din Cluj se pot încerca deja instalațiile (ce se pot folosi drept bănci sau mese) care povestesc despre moștenirea lui Matei Corvin. Proiectul a fost derulat de către Forul Tineretului din Cluj la solicitarea Organizației Județene UDMR Cluj.

2018-05-27

Csaba Sógor a primit premiul Járosi Andor de la Biserica Evanghelică

Adunarea generală anuală a bisericii Evanghelice-Luterane din Brașov a avut loc pe 26 mai în Hălmeag, în cadrul căruia episcopul Dezső Zoltán Adorjáni i-a oferit eurodeputatului Csaba Sógor premiul Járosi Andor.

2018-05-20

Reprezentanții comunităților maghiare minoritare din Bazinul Carpatic comemorează Răscoala Rákóczi din Șumuleu Ciuc (Csíksomlyó)

După marea slujbă de Rusalii din Șumuleu Ciuc a avut loc comemorarea Răscoalei Rákóczi, care a izbucnit în urmă cu 315 ani. Evenimentul a reunit reprezentanții comunităților maghiare minoritare din Bazinul Carpatic, care au adus o mână de pământ din țările lor ca să-l așeze în mormântul lui Rákóczi. Europarlamentarii Andrea Bocskor din Regiunea Transcarpatica, Ucraina și Pál Csáky de la Felvidek, Slovacia au fost invitați de colegul lor în Parlamentul European, Csaba Sógor.

2018-04-26

David McAllister s-a informat la Cluj despre situația maghiarilor din România

"Deși situația diferitelor minorități autohtone din Uniunea Europeană este foarte diversă, ar fi nevoie de o legislație de cadru legat de acest subiect. Partidul Popular European (PPE) vrea ca subiectul protecției minorităților din UE să rămână pe agendă", a declarat europarlamentarul german David McAllister joi la Cluj-Napoca.