Activitate / Muncă în teritoriu


2018-02-13

Csaba Sógor: Scopul inițiativei Minority Safepack este introducerea unor reglementări obligatorii privind protecția minorităților

Csaba Sógor consideră că situația minorităților naționale nu atrage suficientă atenție pentru că cele mai multe țări din Europa de Vest și-au structurat deja relațiile dintre majoritate și minoritate: au introdus mecanisme în vederea rezolvării conflictelor, iar păstrarea identităților minoritare este asigurată de variate forme de autonomie.

2018-01-21

Ziua Culturii Maghiare - o oportunitate să ne regăsim valorile

Ziua Culturii Maghiare (23 iunie) este o ocazie specială să ne regăsim valorile și să reevaluăm atitudinea noastră în ceea ce privește conservarea patrimoniului linguistic, cultural și spiritual - a spus Csaba Sógor la festivitatea de decernare a premiilor memoriale Németh Géza la Miercurea Ciuc / Csíkszereda. 

2018-01-13

Csaba Sógor: Semnăturile demonstrează importanța problemelor comunității noastre

Susținerea inițiativei Minority Safepack ar putea dovedi că cei 50 de milioane de cetățeni europeni care fac parte dintr-o minoritate etnică sau lingvistică se confruntă cu probleme specifice - a spus Csaba Sógor în cadrul prezentării sale din Miercurea Ciuc. Europarlamentarul UDMR crede că semnăturile demonstrează gravitatea problemelor comunității noastre și merită mai multă atenție din la nivelul UE.

2017-11-25

Consiliul delegaților UDMR din județul Cluj s-a întâlnit în Izvorul Crișului

Pe 25 noiembrie s-a întâlnit consiliul delegaților UDMR din județul Cluj în Izvorul Crișului. “Acum trei ani v-am întâmpinat ca președinte UDMR local recent ales, acum mă aflu aici în calitate de primar. Am încredere că acest consiliu va fi util tuturor în procesul nostru de dezvoltare”, a spus László Bódis.

2017-11-24

Csaba Sógor în Aiud: Încurajăm pe toți cei interesați să devină „părinți adoptivi”

“Astăzi dorim să transmitem mesajul că avem nevoie de mai mulți oameni devotați. Încurajăm toată lumea să participe în acest program, pentru că familiile, tinerii talentați, și de fapt întreaga comunitate maghiară din Transilvania are de câștigat”, a spus Csaba Sógor la întâlnirea organizată pe 24 noiembrie în cadrul programului “Părinți adoptivi” al Colegiului Bethlen Gábor din Aiud.

2017-11-20

Biserica reformată din Cetatea de Baltă a fost recondiționată

“În Transilvania noi construim biserici și le umplem cu viață. Putem să arătăm un exemplu întregii Europe dacă păstrăm bogăția spirituală a comunităților noastre, putem să transmitem un mesaj că merită să avem credință și să ne bucurăm de Dumnezeu”, a spus europarlamentarul Csaba Sógor în discursul său festiv cu ocazia serviciului de consacrare a bisericii reformate din Cetatea de Baltă, județul Alba. 

2017-11-12

Conferința Femeilor din Ținutul Secuiesc organizat la Băile Homorod

Asociația Femeilor din Udvarhelyszék, parte UDMR, a organizat Conferința Femeilor din Ținutul Secuiesc pe tema tradiției și modernității. 50 de femei au participat la cea de-a 4-a ediție a întâlnirilor din Homoródfürdő/Băile Homorod pe 10-11 noiembrie. Evenimentul a fost organizat de Asociația Națională a Femeilor a UDMR și susținut de europarlamentarul Csaba Sógor, deputat al Partidului Poporului European în Parlamentul European. 

2017-11-12

Asociația Prosperitas Vitae solicită îmbunătățirea serviciilor în dezvoltarea timpurie a copiilor

Asociația Prosperitas Vitae consideră că dezvoltarea timpurie este un subiect foarte important, prin urmare solicită îmbunătățirea acestor servicii oferite copiilor până la 3 ani, totodată îndeamnă la dezvoltarea unei rețele de intervenție pe nivel național. O discuție tip masă rotundă a avut loc pe 10 noiembrie la Miercurea Ciuc despre intervenția timpurie, în prezența societății civile, profesionale și politice.

2017-10-08

Căminul ecumenic de vârstnici din Locodeni/ Lókod sărbătorește 25 de ani

În urmă cu 25 de ani Căminul ecumenic de vârstnici “Rozália Kiss” a pornit ca și o inițiativă unică în Locodeni/Lókod. Căminul este și astăzi un centru la fel de important în regiune, ca și acum 25 de ani - a spus Csaba Sógor pe 7 octombrie. Deputatul din Parlamentul European a sărbătorit sâmbătă împreună cu locuitorii din sat.

2017-09-19

Facultatea din Cluj-Napoca a Universității Sapientia l-a distins pe Csaba Sógor cu titlul „Membru de onoare al consiliului facultății”

Facultatea din Cluj-Napoca din cadrul SAPIENTIA – Universitatea Maghiară din Transilvania (UMT) i-a conferit lui Csaba Sógor titlul de „Membru de onoare al consiliului facultății.” Europarlamentarul UDMR sprijină de ani buni studenții universității cu burse, stagii de practică în Parlamentul European și călătorii de studiu.