Activitate / Muncă în teritoriu


2017-11-24

Csaba Sógor în Aiud: Încurajăm pe toți cei interesați să devină „părinți adoptivi”

“Astăzi dorim să transmitem mesajul că avem nevoie de mai mulți oameni devotați. Încurajăm toată lumea să participe în acest program, pentru că familiile, tinerii talentați, și de fapt întreaga comunitate maghiară din Transilvania are de câștigat”, a spus Csaba Sógor la întâlnirea organizată pe 24 noiembrie în cadrul programului “Părinți adoptivi” al Colegiului Bethlen Gábor din Aiud.

2017-11-20

Biserica reformată din Cetatea de Baltă a fost recondiționată

“În Transilvania noi construim biserici și le umplem cu viață. Putem să arătăm un exemplu întregii Europe dacă păstrăm bogăția spirituală a comunităților noastre, putem să transmitem un mesaj că merită să avem credință și să ne bucurăm de Dumnezeu”, a spus europarlamentarul Csaba Sógor în discursul său festiv cu ocazia serviciului de consacrare a bisericii reformate din Cetatea de Baltă, județul Alba. 

2017-11-12

Conferința Femeilor din Ținutul Secuiesc organizat la Băile Homorod

Asociația Femeilor din Udvarhelyszék, parte UDMR, a organizat Conferința Femeilor din Ținutul Secuiesc pe tema tradiției și modernității. 50 de femei au participat la cea de-a 4-a ediție a întâlnirilor din Homoródfürdő/Băile Homorod pe 10-11 noiembrie. Evenimentul a fost organizat de Asociația Națională a Femeilor a UDMR și susținut de europarlamentarul Csaba Sógor, deputat al Partidului Poporului European în Parlamentul European. 

2017-11-12

Asociația Prosperitas Vitae solicită îmbunătățirea serviciilor în dezvoltarea timpurie a copiilor

Asociația Prosperitas Vitae consideră că dezvoltarea timpurie este un subiect foarte important, prin urmare solicită îmbunătățirea acestor servicii oferite copiilor până la 3 ani, totodată îndeamnă la dezvoltarea unei rețele de intervenție pe nivel național. O discuție tip masă rotundă a avut loc pe 10 noiembrie la Miercurea Ciuc despre intervenția timpurie, în prezența societății civile, profesionale și politice.

2017-10-08

Căminul ecumenic de vârstnici din Locodeni/ Lókod sărbătorește 25 de ani

În urmă cu 25 de ani Căminul ecumenic de vârstnici “Rozália Kiss” a pornit ca și o inițiativă unică în Locodeni/Lókod. Căminul este și astăzi un centru la fel de important în regiune, ca și acum 25 de ani - a spus Csaba Sógor pe 7 octombrie. Deputatul din Parlamentul European a sărbătorit sâmbătă împreună cu locuitorii din sat.

2017-09-19

Facultatea din Cluj-Napoca a Universității Sapientia l-a distins pe Csaba Sógor cu titlul „Membru de onoare al consiliului facultății”

Facultatea din Cluj-Napoca din cadrul SAPIENTIA – Universitatea Maghiară din Transilvania (UMT) i-a conferit lui Csaba Sógor titlul de „Membru de onoare al consiliului facultății.” Europarlamentarul UDMR sprijină de ani buni studenții universității cu burse, stagii de practică în Parlamentul European și călătorii de studiu.

2017-09-17

Asociația „O casă pentru mâine” ajută de douăzeci de ani copii nevoiași

De douăzeci de ani oferă sprijin Asociația „O casă pentru mâine - Ház a Holnapért (O casă pentru mâine)” copiilor și tinerilor adulți orfani sau care provin din medii sociale defavorizate. Prin activitatea sa, organizația neguvernamentală oferă un exemplu întregului sistem de protecție a copilului din România - consideră eurodeputatul Csaba Sógor, președintele Asociației. Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea asociației, în data de 16 septembrie a avut loc o festivitate la Cristuru Secuiesc cu participarea susținătorilor germani.

2017-07-09

Csaba Sógor la Rimetea despre fracturile din cadrul UE

Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Maghiare din Transilvania SAPIENTIA în perioada 6-9 iulie împreună cu Institutul de Științe Politice ELTE (Universitatea Eötvös Loránd), în parteneriat cu Asociația de Științe Politice Maghiară din România (POLITEIA) a organizat la Rimetea, județul Alba, tabăra pentru studenții politologi anul acesta sub titlul: Europa Centrală noastră.

2017-04-09

Tashi Phuntsok în Covasna: Respect față de Kőrösi Csoma Sándor pentru tot ce a făcut pentru oamenii din Tibet

Kőrösi Csoma Sándor a deschis un drum spre Tibet, spre pământul interzis. Perseverența sa, sacrificiul său sunt o sursă de inspirație în munca mea de zi cu zi - a spus Tashi Phuntsok la  Chiuruș, unde a participat la un eveniment comemorativ sâmbătă, 8 aprilie, în timpul Zilelor Kőrösi Csoma Sándor.

2017-04-07

Reprezentantul Dalai Lama la Cluj-Napoca: Ne putem păstra demnitatea doar prin respectarea drepturilor fundamentale ale omului

Poporul vostru își amintește încă de momentul în care granițele au fost redesenate deasupra capului oamenilor. Voi știți cum este să se forțeze peste cultura, tradițiile, identitatea și toată viața voastră o altă identitate națională.  Știți ce înseamnă să nu aveți permisiunea de a folosi simbolurile comunității voastre – a comparat Tashi Phuntsok soarta oamenilor din Tibet și cea a minorității maghiare din  România în timpul unui discurs pe care l-a ținut în Cluj-Napoca.