Activitate / Muncă în teritoriu


2018-05-20

Reprezentanții comunităților maghiare minoritare din Bazinul Carpatic comemorează Răscoala Rákóczi din Șumuleu Ciuc (Csíksomlyó)

După marea slujbă de Rusalii din Șumuleu Ciuc a avut loc comemorarea Răscoalei Rákóczi, care a izbucnit în urmă cu 315 ani. Evenimentul a reunit reprezentanții comunităților maghiare minoritare din Bazinul Carpatic, care au adus o mână de pământ din țările lor ca să-l așeze în mormântul lui Rákóczi. Europarlamentarii Andrea Bocskor din Regiunea Transcarpatica, Ucraina și Pál Csáky de la Felvidek, Slovacia au fost invitați de colegul lor în Parlamentul European, Csaba Sógor.

2018-04-26

David McAllister s-a informat la Cluj despre situația maghiarilor din România

"Deși situația diferitelor minorități autohtone din Uniunea Europeană este foarte diversă, ar fi nevoie de o legislație de cadru legat de acest subiect. Partidul Popular European (PPE) vrea ca subiectul protecției minorităților din UE să rămână pe agendă", a declarat europarlamentarul german David McAllister joi la Cluj-Napoca.

2018-04-21

Câștigătorii concursului Călătorind prin Transilvania premiați la Brașov

Concursul Călătorind prin Transilvania a încurajat elevii din județul Brașov să-și descopere împrejurimile. Competiția care a atras 66 de elevi din 9 localități, a fost organizată de Europarlamentarul Csaba Sógor, deputatul din Parlamentului României, Izabella Ambrus, organizația UDMR și Consiliul pentru Tineret din județul Brașov.

2018-03-18

PPE susține zilele profesionale ale studenților ‘Business & Law’ în Cluj-Napoca

Csaba Sógor a vorbit despre Dezbaterile actuale în Uniunea Europeană la zilele profesionale Business & Law, organizate pentru cea de-a 11-cea oară pe 17 martie în Cluj-Napoca de către Colegiul de Drept și Economie Imre Mikó. Evenimentul organizat în jurul temei “Ce ne rezervă viitorul?” a fost susținut de europarlamentarul UDMR și PPE.


2018-03-17

Problemele minorităților au fost pe agenda forumului de discuții din Miercurea Ciuc

Problemele minorităților din Europa au fost pe agenda forumului de discuții organizat de Biserica Evangelică-Luterană și Asociația Creștină și Culturală “János Bartalis”. La evenimentul din 26 martie a fost invitat europarlamentarul UDMR Csaba Sógor, precum și secretarul de stat din Ungaria, Miklós Soltész - responsabil pentru relațiile religioase, naționale și civile.

2018-03-15

Csaba Sógor în Mediaș: trebuie să ascultăm chemarea Revoluției din ’48

“Pe călcâi, ungurule” - a scris acum 170 de ani poetul maghiar Sándor Petőfi. Această chemare a ajuns de atunci la fiecare generație și ne mobilizează și astăzi - a spus Csaba Sógor în discursul său festiv cu ocazia Zilei Naționale a Maghiarilor care comemorează Revoluția Maghiară din 1848-49.

2018-02-13

Csaba Sógor: Scopul inițiativei Minority Safepack este introducerea unor reglementări obligatorii privind protecția minorităților

Csaba Sógor consideră că situația minorităților naționale nu atrage suficientă atenție pentru că cele mai multe țări din Europa de Vest și-au structurat deja relațiile dintre majoritate și minoritate: au introdus mecanisme în vederea rezolvării conflictelor, iar păstrarea identităților minoritare este asigurată de variate forme de autonomie.

2018-01-21

Ziua Culturii Maghiare - o oportunitate să ne regăsim valorile

Ziua Culturii Maghiare (23 iunie) este o ocazie specială să ne regăsim valorile și să reevaluăm atitudinea noastră în ceea ce privește conservarea patrimoniului linguistic, cultural și spiritual - a spus Csaba Sógor la festivitatea de decernare a premiilor memoriale Németh Géza la Miercurea Ciuc / Csíkszereda. 

2018-01-13

Csaba Sógor: Semnăturile demonstrează importanța problemelor comunității noastre

Susținerea inițiativei Minority Safepack ar putea dovedi că cei 50 de milioane de cetățeni europeni care fac parte dintr-o minoritate etnică sau lingvistică se confruntă cu probleme specifice - a spus Csaba Sógor în cadrul prezentării sale din Miercurea Ciuc. Europarlamentarul UDMR crede că semnăturile demonstrează gravitatea problemelor comunității noastre și merită mai multă atenție din la nivelul UE.

2017-11-25

Consiliul delegaților UDMR din județul Cluj s-a întâlnit în Izvorul Crișului

Pe 25 noiembrie s-a întâlnit consiliul delegaților UDMR din județul Cluj în Izvorul Crișului. “Acum trei ani v-am întâmpinat ca președinte UDMR local recent ales, acum mă aflu aici în calitate de primar. Am încredere că acest consiliu va fi util tuturor în procesul nostru de dezvoltare”, a spus László Bódis.