Activitate / Muncă în teritoriu


2017-09-19

Facultatea din Cluj-Napoca a Universității Sapientia l-a distins pe Csaba Sógor cu titlul „Membru de onoare al consiliului facultății”

Facultatea din Cluj-Napoca din cadrul SAPIENTIA – Universitatea Maghiară din Transilvania (UMT) i-a conferit lui Csaba Sógor titlul de „Membru de onoare al consiliului facultății.” Europarlamentarul UDMR sprijină de ani buni studenții universității cu burse, stagii de practică în Parlamentul European și călătorii de studiu.

2017-09-17

Asociația „O casă pentru mâine” ajută de douăzeci de ani copii nevoiași

De douăzeci de ani oferă sprijin Asociația „O casă pentru mâine - Ház a Holnapért (O casă pentru mâine)” copiilor și tinerilor adulți orfani sau care provin din medii sociale defavorizate. Prin activitatea sa, organizația neguvernamentală oferă un exemplu întregului sistem de protecție a copilului din România - consideră eurodeputatul Csaba Sógor, președintele Asociației. Cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înființarea asociației, în data de 16 septembrie a avut loc o festivitate la Cristuru Secuiesc cu participarea susținătorilor germani.

2017-07-09

Csaba Sógor la Rimetea despre fracturile din cadrul UE

Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Maghiare din Transilvania SAPIENTIA în perioada 6-9 iulie împreună cu Institutul de Științe Politice ELTE (Universitatea Eötvös Loránd), în parteneriat cu Asociația de Științe Politice Maghiară din România (POLITEIA) a organizat la Rimetea, județul Alba, tabăra pentru studenții politologi anul acesta sub titlul: Europa Centrală noastră.

2017-04-09

Tashi Phuntsok în Covasna: Respect față de Kőrösi Csoma Sándor pentru tot ce a făcut pentru oamenii din Tibet

Kőrösi Csoma Sándor a deschis un drum spre Tibet, spre pământul interzis. Perseverența sa, sacrificiul său sunt o sursă de inspirație în munca mea de zi cu zi - a spus Tashi Phuntsok la  Chiuruș, unde a participat la un eveniment comemorativ sâmbătă, 8 aprilie, în timpul Zilelor Kőrösi Csoma Sándor.

2017-04-07

Reprezentantul Dalai Lama la Cluj-Napoca: Ne putem păstra demnitatea doar prin respectarea drepturilor fundamentale ale omului

Poporul vostru își amintește încă de momentul în care granițele au fost redesenate deasupra capului oamenilor. Voi știți cum este să se forțeze peste cultura, tradițiile, identitatea și toată viața voastră o altă identitate națională.  Știți ce înseamnă să nu aveți permisiunea de a folosi simbolurile comunității voastre – a comparat Tashi Phuntsok soarta oamenilor din Tibet și cea a minorității maghiare din  România în timpul unui discurs pe care l-a ținut în Cluj-Napoca. 

2017-03-10

Au fost predate bursele Gyarmathy

Vineri, 10 martie, au fost predate bursele Gyarmathy în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Sâncraiu. Studenții școlii au pregătit un mic program festiv, la începutul căruia directorul Școlii Ady Endre și primarul Póka András au susținut discursuri de deschidere a festivităților.


2016-11-28

Dezbatere privind situația persoanelor cu dezabilități la Sfântu-Gheorghe

Reprezentanții organizațiilor neguvernamentale care se ocupă de situația persoanelor cu dizabilități au făcut apel pentru o mai bună coordonare a activităților organizațiilor sociale și stabilirea mai exactă a obiectivelor comune. Specialiștii au avut o întâlnire în acest scop la Sfântu Gheorghe unde au căzut de acord să colaboreze mai eficient în viitor pentru a îmbunătăți situația persoanelor care trăiesc cu dizabilități.

2016-10-15

Csaba Sógor și Pál Csáky despre viitorul Europei

Deputații europeni Csaba Sógor și Pál Csáky au vorbit despre recentele schimbări în Europa,  evoluția multiculturalismului european, cauzele și consecințele crizei refugiaților și efectele Brexit. Politicianul  maghiar din Slovacia, Pál Csáky a sosit la Cluj-Napoca la invitația deputatului european  Csaba Sógor pentru un eveniment care a avut loc vineri, 14 octombrie și care a fost găzduit de episcopul evangelic luteran Dezső Zoltán Adorjáni.

2016-10-10

Victimele primului război mondial comemorate de Atid și Șiclod

Sute de localnici din Atid și Șiclod din județul Harghita au participat la comemorarea victimelor primului război mondial, care au murit în octombrie, 1916. Evenimentul a avut loc în data de 9 octombrie 2016.