Activitate / Muncă în teritoriu


2019-01-28

Csaba Sógor: Lucrăm ca fondurile UE să nu scadă

"Comunitățile noastre se pot dezvolta fără probleme, dacă reușim să profităm de oportunitățile oferite de Uniunea Europeană. Transilvania se dezvoltă bine dacă consiliile locale sunt eficiente și muncesc diligent"- spune Csaba Sógor. Europarlamentarul UDMR a participat la evaluarea anuală a activității consiliului orașului Remetea. În oraș s- au cheltuit peste 4 milioane de euro din fonduri UE pentru diferite dezvoltări.

2018-12-28

Csaba Sógor: Este nevoie de gândire creștină și de politică creștină în Europa

"În Europa care se schimbă în continuu și este agitată, este nevoie de valori creștine, coerență și experiență" - a spus Csaba Sógor la reuniunea UDMR din Ciuc. El a exprimat nevoia ca comunitatea maghiară din Transilvania să trăiască și să se dezvolte într-o Europă puternică. Dacă în Europa sau Bruxelles avem probleme mari, aceasta este pentru că mulți creștini au luat decizia de a se abține de la politică, ca și cum politica ar fi ceva păcătos ce ar trebui evitat.

2018-12-07

Tirolul de Sud este o regiune model pentru Ținutul Secuiesc - Herbert Dorfmann vizitează Sfântu Gheorghe

Tirolul de Sud este o regiune exemplară pentru noi - a început vineri întâlnirea Sándor Tamás, președintele Consiliului Județean Covasna. Invitatul principal al acestui eveniment a fost eurodeputatul Herbert Dorfmann, care a sosit în Transilvania la invitația colegii lui în Parlamentul European, Csaba Sógor și Gyula Winkler. Prima oprire a vizitei de două zile a fost în Sfântu Gheorghe.

2018-10-21

Csaba Sógor: Trebuie să creăm oportunități egale în toate domeniile vieții, bazate pe valori creștine

Mai mult de o sută de femei au participat la cea de-a V-a Conferință a Femeilor din Ținutul Secuiesc, desfășurată la Remetea. Gazda și organizatorul evenimentului a fost de această dată Organizația Regională a femeilor UDMR din Gheorgheni. În cadrul evenimentului de două zile, femeile din Ținutul Secuiesc au încercat să abordeze - din punctul de vedere al femeii și al bărbatului - tema femeii cu o mie de fețe.

2018-09-03

Csaba Sógor: puterea comunităților mici poate salva Transilvania și Europa

Puterea comunităților mici poate salva Transilvania și Europa, a declarat Csaba Sógor în Tărcești, cu ocazia inaugurării bisericii unitariene în 2 septembrie. Europarlamentarul UDMR a amintit că, anul acesta, la aniversarea a 450 de ani de la recunoașterea libertății religioase, împreună cu Biserica Unitariană, au promovat importanța bisericii în Europa.

2018-08-11

Sógor Csaba la Târgu-Mureș: Se poate formula critică împotriva UE

,,În ciuda a multor avantaje, se poate formula critică împotriva Uniunea Europeană, întrucât UE este de fapt activitatea prezentă și viitoare a statelor membre. Asta înseamnă și o responsabilitatea împărtășită", a declarat Csaba Sógor la Târgu Mureș, la Universitatea de vară Sapientia.

2018-08-10

Expoziția despre regele Matia Corvin va fi prezentată și la Sic Fest

Expoziția cu titlul Zilele glorioase ale dinastiei Hunyadi a fost prezentată de europarlamentarul Csaba Sógor și vicepreședintele Consiliului Județean Covasna Róbert Grüman, cu ocazia anului comemorativ regele Matia, în cadrul universității de vară Sic Feszt.

2018-08-05

Csaba Sógor: Criza morală face UE atât de vulnerabilă

,,Europa reprezintă mai mult decât o problemă financiară sau economică obișnuită. Dacă ne gândim la ultimii trei ani și la situația migrației, se constată că UE este vulnerabilă nu și din cauza crizei economice, ci din cauza crizei morale", a spus Csaba Sógor în Borsec, unde a vorbit despre trecutul, provocările actuale și viitorul UE.


2018-08-01

Un nou loc memorial păstrează tradiția lui Petőfi la Cristuru Secuiesc

Sub numele de Al nostru Petőfi un nou loc memorial păstrează tradiția poetului libertății. Pe 31 iulie, ziua stingerii din viață a lui Petőfi Sándor, în curtea curiei Gyárfás s-a pus la dispoziția locuitorilor instalația artistică în aer liber care ne apropie mai mult de adevărurile și legendele care învăluiesc amintirea poetului. Cu ocazia săptămânii dedicate lui Petőfi, europarlamentarul Csaba Sógor a ținut un discurs festiv.

2018-07-08

Amenăjările speciale ajută la cunoașterea istoriei legate de regele Matei Corvin la Cluj

În șase parcuri publice din Cluj se pot încerca deja instalațiile (ce se pot folosi drept bănci sau mese) care povestesc despre moștenirea lui Matei Corvin. Proiectul a fost derulat de către Forul Tineretului din Cluj la solicitarea Organizației Județene UDMR Cluj.