Angajaţii administraţiei locale din Remetea şi Cavalerii Verzi din competiţia WEBkastély au cãlãtorit împreunã la Bruxelles

2013-05-08

Angajaţii administraţiei locale din Remetea şi finaliştii competiţiei WEBkastély (Castelul web) 2012 au cãlãtorit împreunã la Bruxelles. Eurodeputatul Csaba Sógor a rãsplãtit cele douã grupuri pentru munca şi rezultatele lor.



Administraţia localã din Remetea, judeţul Harghita, a obţinut titlul de Comunitate a Familiilor al UDMR, acordat în cadrul iniţiativei Cooperare pentru viitor. Administraţia localã a investit 2 milioane de lei în 2012 în programe destinate ajutorãrii familiilor. Liderii locali trateazã cu prioritate programele îngrijirea pacienţilor la domiciliu şi  îngrijitorul satului, sprijinã persoanele cu dizabilitãţi, investesc în educaţie şi sãnãtate şi au demarat proiecte menite sã ajute familiile din localitate. Csaba Sógor, membru al grupului de lucru pentru politici familiale din cadrul UDMR a rãsplãtit angajaţii administraţiei locale din Remetea cu o vizitã la Bruxelles, în timpul cãreia aceştia au avut ocazia de a cunoaşte mai bine cum funcţioneazã Parlamentul European şi sã observe multiculturalismul din capitala Europeanã.

Competiţia WEBkastély a fost relansatã acum doi ani de cãtre grupul PONT şi face parte din programul Castel în Transilvania.  Aceasta este o competiţie online menitã sã informeze despre situaţia castelelor din regiune, cu scopul de a mãrii potenţialul turistic al acestora şi sã aducã din nou viaţã în acestea cu ajutorul comunitãţilor. Eurodeputatul UDMR Csaba Sógor s-a implicat în proiect încã din primul an prin motivarea participanţilor cu vizite la Bruxelles. Dupã echipa Magistraţii Regali ai Castelului Teleki din Gorneşti în acest an a fost rândul Cavalerilor Verzi ai Castelului Dániel din Vârghiş sã viziteze Bruxelles-ul.

”Fiecare grup care munceşte pentru comunitate meritã o astfel de vizitã de studii. Cred cã fiecare persoanã care vine aici şi vede îndeaproape munca noastrã duce acasã o parte din experienţa multiculturalismului de aici” – a spus eurodeputatul.