Activitate / La Bruxelles


2010-01-15

Formare profesionalã, protecţia muncii şi drepturi lingvistice - piatra de încercare a egalitãţii şanselor

În 14 ianuarie comisia de culturã şi educaţie (CULT) a Parlamentului European (PE) a audiat comisarul desemnat pentru educaţie, culturã, miltilingvism şi tineret, D-na Androulla Vassiliou din Cipru.

2010-01-13

Promisiune concretã pentru minoritãţi naţionale autohtone ale Uniunii

Sógor Csaba a adresat o întrebare comisarului desemnat al drepturilor fundamentale despre asigurãrii drepturilor minoritãţilor naţionale.

2010-01-12

Au început audierile comisarilor desemnaţi

Instituţiile europene au început activitatea în anul 2010 cu alegerea membrilor Comisiei Europene

2009-11-26

În Uniunea Europeanã se desfãşoarã un genocid lingvistic

Discursul lui Sógor Csaba în plenul Parlamentului European în legãturã cu folosirea limbii minoritãţilor.


2009-11-10

Sã fim atenţi pe democraţiile tinere a Uniunii

În iunie 2009 Comisia Europeanã (CE) a fãcut o propunere cãtre Consiliu ca anul 2011 sã  fie anul european al voluntariatului. Obiectivul propunerii a fost creşterea rolului voluntariatului în ţãrile Uniunii.

2009-10-23

Cheia rezolvãrii problemelor dintre Rusia, Georgia, Osetia de Sud şi Abhazia se aflã la Uniunea Europeanã

Astãzi în şedinţa plenarã a Parlamentului European (PE) în Strasbourg - în legãturã cu declaraţia Comisiei Europene (CE) - a avut loc dezbaterea raportului misiunii de anchetã internaţionalã independentã referitoare la conflictul din Georgia.

2009-10-21

Manifestarea de comemorare al Delegaţiei Maghiare din PPE şi al lui Sógor Csaba în Strasbourg

Delegaţia maghiarã din cadrul Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European (PE) împreunã cu eurodeputatul UDMR Sógor Csaba au invitat membrii Parlamentului European şi asistenţii acestora la comemorarea revoluţiei maghiare din 1956 ce a avut loca la data de 20 octombrie la Strasbourg.

2009-10-15

Interesele maghiarimii sã fie puse pe agenda politicã

Comemorarea lui Jósika Miklós din acest an a avut loc la Bruxelles cu participarea eurodeputaţilor maghiari din România Sógor Csaba şi Tőkés László.

2009-10-14

Serviciile de consultanţã în domeniul inovaţiilor sunt de importanţã vitalã pentru toatã regiunea Sógor Csaba la Summitul European pentru Inovare

În aceastã sãptãmânã a avut loc primul Summit European pentru Inovaţii la Bruxelles, evenimentele fiind gãzduite de Parlamentul European. Rolul cheie al acţiunii "de la o idee valoroasã la o afacere bunã", adicã importanţa inovaţiei a fost identificatã de cãtre mai mulţi europarlamentari maghiari.