Activitate / La Bruxelles


2014-02-06

PE cere găsirea unei soluţii politice la criza din Ucraina

Miercuri, 5 februarie Parlamentul European a ținut o dezbatere privind situația din Ucraina, după care joi, 6 februarie a adoptat cu unanimitate o rezoluție.

2014-02-05

Armonizarea la nivel european a drepturilor de autor în sectorul muzical

În data de 4 februarie a.c. la Strasbourg Parlamentul European a adoptat un text legislativ privind armonizarea gestionării la nivel european a drepturilor de autor. Rolul directivei adoptate este facilitarea obținerii de licențe valabile în întreaga Uniune Europeană și asigurarea transparenței pe piața online de muzică.

2014-02-04

Sógor: Politica Agricolă Comună trebuie să aibă în vedere situaţiile particulare ale statelor membre

Politica Agricolă Comună (PAC) a Uniunii Europene nu insistă suficient pe problemele generate de structura agricolă diferită a statelor aderate la UE după 2004 – a subliniat eurodeputatul Csaba Sógor în cadrul dezbaterii raportului privind micile exploatații agricole ce a fost prezentat luni la Strasbourg.

2014-01-22

Se solicită înfiinţarea unei noi direcţii generale pentru sprijinirea persoanelor cu handicap

Textul declarației Parlamentului European prin care se dorește îmbunătățirea situației cetățenilor UE cu handicap prin crearea unei noi direcții independente a Comisiei Europene a fost înregistrat în această săptămână la sediul din Bruxelles a Parlamentului European. Inițiativa se bazează pe o largă cooperare politică dintre mai multe grupuri parlamentare.

2014-01-16

Producţia de miere din Europa în pericol

Eurodeputatul UDMR Csaba Sógor și-a explicat votul din ședința plenarã a Parlamentului European de miercuri cu privire la modificarea directivei privind producția și comercializarea mierii, exprimându-și îngrijorarea pentru situația producãtorilor de miere din Europa Centralã și de Est.


2014-01-16

Sógor: drepturile fundamentale legate de libera circulaţie trebuie respectate

Plenul Parlamentului European  (PE) din Strasbourg a organizat ieri, 15 ianuarie o dezbatere privind libera mișcare a muncitorilor din UE, după care a doua zi a adoptat o rezoluție în domeniu.

2014-01-16

Să se ţină cont de dreptul la existenţă a teritoriilor istorice

Raportul europarlamentarului Eric Andrieu (Franța, S&D) intitulat ”Despre construcția mărcilor regionale: către dezvoltarea unei practici corecte în economiile regionale” a fost adoptat de Parlamentul European marți, 14 ianuarie.

2014-01-16

Pregãtiri exhaustive pentru aderare în scopul protecției minoritãților naționale din Serbia

Miercuri, 15 ianuarie plenul Parlamentului European din Strasbourg a abordat problema aderãrii Serbiei la UE. La dezbaterea privind raportul de progres pe 2013 a participat și eurodeputatul UDMR Csaba Sógor.


2014-01-16

Trebuie sã promovãm echitatea şi incluziunea socialã

Eurodeputatul UDMR Csaba Sógor s-a adresat plenului Parlamentului European în legãturã cu mai multe teme abordate în cadrul primei ședințe plenare din acest an de la Strasbourg.


2013-12-11

UE trebuie sã garanteze respectarea drepturilor minoritãților naționale de cãtre statele membre

UE trebuie sã garanteze respectarea drepturilor minoritãților naționale de cãtre statele membre, acest criteriu nu trebuie impus doar statelor în curs de aderare, a spus eurodeputatul Csaba Sógor la ședința plenarã a Parlamentului European din decembrie.