Activitate / La Bruxelles


2011-06-30

Pregãtirile pentru cea de-a 20-a aniversare a Anului internaţional al familiilor poate fi motorul în spatele Europei sociale

Cea de-a 20-a aniversare a Anului internaţional al familiilor, organizat de cãtre ONU în 1994, este precedat de pregãtiri intense. Prima manifestare ale acestor pregãtiri a constituit-o conferinţa cu titlul “Solidaritatea interrregionalã: percepţii, drepturi, responsabilitãţi” organizatã la data de 29 iunie în Parlamentul European la Bruxelles.


2011-06-29

Conferinţã în Parlamentul European despre viitorul agriculturii în zone cu valoare naturalã ridicatã

Europarlamentarii Csaba Sógor (UDMR), George Lyon (scoţian, liberal) şi Iratxe García Pérez (basc, socialist) au organizat o conferinţã despre rolul agriculturii din zone cu valoare naturalã ridicatã în Politica Agricolã Comunã şi viitorul agriculturii europene în Parlamentul European la data de 28 iunie.


2011-06-23

Principiul subsidiaritãţii este obligatoriu şi pentru statele membre

Europarlamentarul UDMR Csaba Sógor a vorbit despre pericolul reorganizãrii teritoriale din România în cadrul şedinţei din 22 iunie a Parlamentului European.


2011-06-17

Scrisoare deschisã cãtre Jerzy Buzek

Domnule Preşedinte! Aş dori sã vã atrag atenţia asupra unui eveniment nefericit din cadrul şedinţei din 15 iunie a Comisiei pentru Libertãţi civile, justiţie şi afaceri interne. Totodatã am rugãmintea, ca în calitatea Dvs. de Preşedinte, sã acţionaţi în conformitate cu articolele 20, respectiv 152 a codului de procedurã. Sper, ca prin intervenţia Dvs., nu se va mai întâmpla nici unui coleg cea ce mi s-a întâmplat mie.


2011-06-16

Agresiune lingvisticã în Parlamentul European

Ministrul Administraţiei şi Justiţiei, vice-premierul Tibor Navracsics şi Ministrul de Interne Sándor Pintér ai Ungariei au prezentat realizãrile Preşidenţiei Ungare a Consiliului Uniunii Europene şi au rãspuns întrebãrilor europarlamentarilor cu ocazia şedinţei din 16 iunie a Comisiei pentru Libertãţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European.

2011-06-09

Maghiarii care trãiesc în ţãrile care atacã noua Constituţie a Ungariei, sunt încã discriminaţi

Subiectul noii Constituţii a Ungariei a fost dezbãtut în cadrul şedinţei plenare a Parlamentului European miercuri, 8 iunie. Subiectul a ajuns pe masa Parlamentului datoritã presiunii puse de grupurile liberale, socialiste, verzi şi comuniste, iar la dezbatere a participat şi comisarul european Viviane Reding.

2011-06-08

Eliminarea controalelor de frontierã este un succes mare al integrãrii europene

Unul dintre subiectele de importanţã ridicatã a sesiunii plenare a Parlamentului European din iunie este constituit de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Comisia pentru Libertãţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a susţinut prin opinia sa aderarea celor douã state, însã raportorul subiectului, Carlo Coelho (PPE, Portugalia) a analizat gradul de pregãtire a celor douã state şi a declarat cã PE aşteaptã în continuare raportul referitor la implementarea mãsurilor complementare necesare.

2011-06-07

Csaba Sógor a vorbit în plenul Parlamentului European despre manifestãrile anti-maghiare din România

Europarlamentarul UDMR Csaba Sógor a atras atenţia asupra manifestãrilor anti-maghiare din România din ultima vreme în cadrul intervenţiilor de un minut din cadrul şedinţei plenare a Parlamentului European de la Strasbourg.


2011-06-03

Europa trebuie sã se ocupe mai mult de drepturile minoritãţilor

Europarlamentarul UDMR Csaba Sógor a prezentat situaţia minoritãţilor din România la Congresul Uniunii Federaliste a Naţionalitãţilor Europene (FUEN). Deputatul a pregãtit un raport de ţarã pentru evenimentul din 1-4 iunie, în care a prezentat momentele importante ale valorificãrii drepturilor minoritãţilor din România.

2011-06-01

S-a deschis Biroul de Reprezentanţã a Þinutului Secuiesc de la Bruxelles

Datoritã interesului mare arãtat faţã de eveniment, ceremoniile de deschidere ale Biroului de Reprezentanţã a Þinutului Secuiesc de la Bruxelles au avut loc în douã zile diferite la douã locaţii diferite. La data de 31 mai, vice-preşedintele PE László Tőkés, respectiv europarlamentarii Gyula Winkler şi Csaba Sógor au gãzduit o recepţie în Parlamentul European, iar deschiderea efectivã a Biroului a avut loc pe data de 1 iunie în clãdirea Reprezentanţei Regiunilor Ungariei de la Bruxelles.