Activitate / La Bruxelles


2015-09-30

Csaba Sógor: Tindem să facem aceleași greșeli în cazul crizei refugiaților ca și în domeniul protecției minorităților naționale

Putem vedea erori similare în modul în care este tratată criza refugiaților și protecția minorităților naționale – a subliniat Sógor Csaba la Bruxelles. Deputatul european UDMR a adăugat: minoritățile autohtone nu sunt comunități de imigranți, iar pe lângă solicitanții legitimi de azil există și un număr mare de imigranți economici. 

2015-09-16

Expoziție despre viața și opera lui Béla Bartók de la Bruxelles

După șaptezeci de ani de la moartea artistului, o expoziție care celebrează viața și opera compozitorului Béla Bartók a fost deschisă la Bruxelles. Expoziția care prezintă lucrările renumitului artist maghiar a fost organizată de către deputatul european UDMR Csaba Sógor și sponsorizată de Partidul Popular European. Ceremonia de deschidere a avut loc la Parlamentul European, în data de 15 septembrie.

2015-09-08

Csaba Sógor: Comisia Europeană trebuie să stabilească un mecanism de monitorizare a protecției minorităților din Europa

Membrii Parlamentului European au propus instituirea unui sistem de monitorizare pentru a garanta îndeplinirea Criteriilor de la Copenhaga în toate Statele Membre ale Uniunii Europene, promovând astfel respectarea valorilor fundamentale ale Europei.

2015-07-01

Dalai Lama a sărbătorit cu o expoziție în PE

În data de 30 iunie a fost inaugurată în Parlamentul European o expoziție pentru a celebra liderul religios și politic al Tibetului în semn de apreciere a exemplului pe care îl reprezintă pentru întreaga lume. Expoziția intitulată Căi de înțelepciune a fost organizată cu ocazia împlinirii a 80 de ani a Dalai Lama. Evenimentul a fost organizat de deputații europeni Csaba Sógor și Thomas Mann în colaborare cu Biroul Tibet (Bruxelles) și International Campaign for Tibet.

2015-06-26

Timmermans: mai sunt lucruri de făcut în România în ceea ce privește protecția minorităților

Primul Vice-Președinte al Comisiei Europene și-a exprimat poziția clară cu privire la situația minorității maghiare din România. Frans Timmermans a spus că există deficiențe în România în domeniul protecției minorităților, dar trebuie să ținem cont și de ce s-a realizat până acum datorită Uniunii Europene.

2015-06-25

Csaba Sógor în Parlamentul European: Așteptăm o poziție clară a instituțiilor UE privind procesul de restituire

Instituțiile UE nu s-au dovedit capabile să formuleze o poziție coerentă și să monitorizeze respectarea angajamentelor legate de procesul de restituire în România, în timp ce comisia pentru buget a  Congresului SUA face demersuri pentru a elabora un raport în această privință, a subliniat deputatul european Csaba Sógor în PE. Politicianul UDMR a susținut un discurs despre acest subiect în timpul mini-ședinței plenare a Parlamentului European de la Bruxelles din 24 iunie. 

2015-06-04

Ziua Solidarității Naționale: Dezbateri despre situația maghiarilor din Slovacia și Transilvania la Bratislava

Cu ocazia Zilei Solidarității Naţionale în data de 3 iunie la Bratislava, la Csemadok, sediul organizaţiilor culturale din Slovacia, a fost prezentată expoziţia intitulată ”Contacte - Călători şi exploratori maghiari”. Expoziţia bilingvă organizată de către eurodeputatul Csaba Sógor a putut fi vizitată mai întâi la Bruxelles, apoi la Covasna şi Lendva.

2015-05-27

Arhitectura maghiară Art Nouveau în Europa

Deputatul european Csaba Sógor a deschis o nouă expoziție intitulată Arhitectura maghiară Art Nouveau în Europa în data de 26 mai în clădirea Parlamentului European. Expoziția prezintă clădiri importante din mai multe orașe din Europa Centrală și de Est, reprezentând stilul Art Nouveau, parte a patrimoniului arhitectural maghiar.

2015-05-14

UDMR a participat la Congresul Uniunii Federale a Naționalităților Europene (FUEN)

Joi, 14 mai, Kelemen Hunor a prezentat, la Congresul FUEN, desfășurat la Komotini, în Grecia, diferitele perioade pe care le-a parcurs, cu rezultate variabile, politica statului român in privința  minorităților. El a vorbit și despre obstacolele care au trebuit depășite în ultimii 25 de ani, în sfera protecției intereselor minorităților și s-a referit, de asemenea, la provocările pe care le rezervă viitorul în acest domeniu.

2015-05-07

Csaba Sógor: Măsurile exagerate ale autorităților române în lupta anti-corupție nu pot fi lăsate fără răspuns

Importanța luptei anti-corupție în România este de necontestat dar nici exagerările autorităților române nu pot fi trecute cu vederea, cum ar fi faptul că deseori acuzațiile sunt făcute cunoscute de mass media și nu de autorități, urmând ca ele să fie sau nu confirmate ulterior. Subiectul a fost abordat de către deputatul european Csaba Sógor în cadrul întâlnirii din 7 mai a Comisiei Parlamentului European pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE), unde a fost pe ordinea de zi raportul Comisiei Europene privind situația justiției în România și Bulgaria în 2014.