Activitate / La Bruxelles


2016-09-14

Dumping social sau protecționism?

Există riscul ca companiile din Europa Centrală și de Est să fie înlăturate de pe piețele din vestul Uniunii dacă avantajul lor competitiv constând în forța de muncă mai ieftină ar înceta să existe. În opinia deputatului european Csaba Sógor companiile românești care își desfășoară activitatea în străinătate ar putea fi afectate negativ de eforturile de nivelare a prețurilor serviciilor, din ce în ce mai populare în cadrul Uniunii Europene și în unele state membre.

2016-09-12

Prestigiosul cor de cameră transilvănean Vox Humana la Bruxelles

La invitația deputatului european Csaba Sógor prestigiosul cor de cameră maghiar din Transilvania, Vox Humana a susținut un concert la Bruxelles. Ansamblul de la Sfântu Gheorghe a cântat Duminică, 11 septembrie lucrări ai mai multor compozitori renumiți maghiari în sala de spectacole a Misiunii Catolice Maghiare din capitala Belgiei.

2016-07-08

Vinuri de la Beltiug și Miniș și bere din Miercurea Ciuc degustate la Strasbourg

Mai mulți europarlamentari au participat la o degustare de vinuri și bere din Transilvania la un eveniment organizat de Asociația Parlamentară Europeană (APE) după ultima ședință plenară de la Strasbourg al Parlamentului European din această sesiune. 

2016-07-06

O relație consolidată între China și Uniunea Europeană

Prietenii noștri din China trebuie să înțeleagă că Uniunea Europeană poate să mențină relații foarte strânse doar cu regiunile unde libertatea de exprimare este o valoare incontestabilă – a declarat miercuri Csaba Sógor la Strasbourg în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European, unde deputații europeni au dezbătut noua strategie a UE privind relațiile cu China. Deputatul european UDMR și-a exprimat speranța conform căreia Comisia Europeană va urmări acest principiu atunci când va pune în aplicare noua strategie.

2016-06-20

Sógor: Raporturile Uniunii Europene ar trebui să se concentreze mai mult pe minoritățile naționale

Raporturile Uniunii Europene se concentrează mai mult pe problemele imigranților decât pe cele ale minorităților naționale autohtone din Europa – a declarat Csaba Sógor în cadrul audierii comisiei Parlamentului European pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) privind situația drepturilor fundamentale ale omului în Uniunea Europeană în 2015. La audierea publică din 16 iunie Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene și-a prezentat raportul pentru anul 2016 iar Comisia Europeană raportul pe anul 2015 privind aplicarea Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene.

2016-06-09

Marii producători abuzează de poziția lor dominantă pe piața Europeană

Parlamentul European vizează descurajarea practicile comerciale neloiale care afectează în primul rând microîntreprinderile, și întreprinderile mici și mijlocii de pe piața europeană. În timpul sesiunii plenare din 6-9 iunie de la Strasbourg a Parlamentului European deputații au adoptat un raport privind practicile comerciale neloiale din lanțurile de aprovizionare cu alimente din UE.

2016-06-08

O țigară din zece este vândută ilegal în UE

Țigările de contrabandă și produsele ilegale de tutun costă statele membre ale Uniunii Europene aproximativ zece miliarde de euro pe an în taxe neplătite. Pe lângă efectul economic, acest fenomen subminează politicile de sănătate publică și încalcă reglementările UE privind producția, distribuția și vânzarea tutunului - a declarat deputatul european Csaba Sógor.

2016-06-03

Membrii Partidului Popular European s-au reunit pentru a dezbate viitorul Europei la o ședință de lucru la Nizza

Cea mai mare familie politică din Parlamentul European, Partidul Popular European consideră că doar soluțiile paneuropene și responsabilitatea comună poate să răspundă eficient crizei refugiaților, fiind convins că provocările cu care se confruntă în prezent Uniunea nu pot fi soluționate în mod independent de către niciun stat membru.

2016-05-26

Csaba Sógor: UE ar trebui să facă posibilă difuzarea conținuturilor pe bază geografică

Restricționarea emisiunilor la granițele statelor membre este un concept total depășit – a declarat Csaba Sógor în Parlamentul European miercuri, în cadrul dezbaterii privind strategia în domeniul pieței digitale unice. În opinia eurodeputatului UDMR, în ciuda intereselor de afaceri, este inacceptabil ca în lumea de astăzi, cu toate posibilitățile oferite de tehnologia existentă, cetățenii nu pot vizualiza evenimentele sportive în limba în care vor, nici în cazul în care sunt abonați la serviciile furnizorului media în cauză.

2016-05-13

Csaba Sógor despre stigmatizare colectivă în afara și în statele membre ale UE

Dacă un stat face referiri la minoritățile sale autohtone ca la organisme străine atunci acest lucru poate conduce la tensiuni sociale - a afirmat Csaba Sógor la Strasbourg cu ocazia   dezbaterilor privind situația tătarilor din Peninsula Crimeea.  Europarlamentarul a atras atenția și asupra faptului că, din păcate, stigmatizarea colectivă nu este străină nici de Uniunea Europeană.