Protecţia minorităţilor naţionale este o prioritate a Partidului Popular European în 2014- 2019

2014-06-18

Asigurarea drepturilor minorităților naționale autohtone și a minorităților lingvistice este o prioritate inclusă în strategia pentru perioada 2014-2019 a Partidului popular European (PPE). Membrii celui mai mare grup politic al Parlamentului European s-au întrunit între 16-19 iunie în Portugalia. La eveniment au fost prezenți și eurodeputații UDMR.


,,Împreună cu colegul meu Iuliu Winkler și alți eurodeputați, am cerut includerea unui capitol privind asigurarea protecției drepturilor minorităților naționale autohtone în strategia pentru următorii 5 ani a PPE”, a spus Csaba Sógor. Eurodeputatul UDMR a atras atenția colegilor asupra rezoluției politice adoptate de PPE la congresul de la Bonn în 2009, în care se precizează că limbile și culturile minorităților reprezintă valori Europene, iar pentru protecția acestora trebuie întărite procedurile existente. Csaba Sógor a amintit și de documentul adoptat în 2012 la congresul PPE de la București, în care importanța protecției minorităților naționale autohtone din Europa este subliniată din nou.

,,Europa și Grupurile Politice din Uniunea Europeană se vor confrunta cu multe provocări în perioada care urmează. Partidul Popular European a inclus în lista priorităților sale promovarea creșterii economice, reindustrializarea și crearea de noi locuri de muncă, realizarea pieței digitale, rezolvarea problemei migrației și egalitatea de șanse pentru femei. Noi am solicitat să nu fie excluse nici procedurile importante pentru protecția minorităților naționale” – a explicat Csaba Sógor.