Dezbatere în Parlamentul European privind egalitatea între femei şi bărbaţi

2014-03-11

”Pentru rezolvarea problemei egalității între femei și bărbați este nevoie și de măsuri de politica familiei”, a accentuat eurodeputatul Csaba Sógor în dezbaterea PE privind raportul colegei sale,Inês Cristina Zuber, din data de 10 martie.


Conform lui Csaba Sógor, problema egalității sociale dintre femei și bărbați ridică multe întrebări și poate fi analizată din mai multe perspective. ”Este extrem de important să se respecte principiul de bază ”muncă egală, salariu egal” având în vedere că datele statistice demonstrează în continuare existența unei situații de gravă discriminare”, a declarat eurodeputatul maghiar din România.

În cadrul dezbaterii Sógor a subliniat că trebuie sprijinită participarea mai largă a femeilor în luarea  deciziilor, pentru că creșterea proporției femeilor în diverse organisme ar avea o influență benefică asupra deciziilor. ”În toate problemele este nevoie și de aceea modalitate de abordare, care în primul rând îi caracterizează pe colegele noastre femei”, a susținut deputatul, conform căruia este nevoie de măsuri de politica familiei pentru gestionarea problemei.

”Trebuie să facem totul pentru ca numărul copiilor născuţi să nu rezulte dintr-o decizie economică și să depindă mai puțin de situația financiară a familiei. În același timp trebuie să facilităm un compromis echitabil pentru femei între creșterea de copii și urmărirea unei cariere profesinale. Pe acest plan încă mai avem multe de făcut”, și-a exprimat punctul de vedere Sógor.