Organizatori de comunitate din Trei Scaune au vizitat Parlamentul European

2018-11-23

Femeile din Trei Scaune, care sunt activi în realizarea obiectivelor comunității, au vizitat joi Parlamentul European. Csaba Sógor a găzduit membrii Organizației de Femei UDMR din Trei Scaune la Bruxelles.

Potrivit eurodeputatului UDMR, este esențial pentru maghiarii din România să aibă membri activi ai comunității care se dedică scopurilor comunitare. "Organizația de Femei și-a dovedit rolul important în organizarea comunității, doamnele lucrează foarte activ. Dorim să le susținem prin această vizită ca să pot învăța despre activitatea noastră în Parlamentul European. Sperăm că aceste experiențe vor îmbogăți activitatea lor în organizație"- a spus Csaba Sógor.

În timpul vizitei, Csaba Sógor i-a oferit membrilor Organizației de Femei informații despre măsurile UE de a crea și a îmbunătăți egalitatea de șanse pentru femei în domeniul politicii, a economiei și în sfera familiei. Subiectul egalității de gen se află pe agenda UE încă de la început. Între anii 1957-1975 diferențele salariale au fost în centrul atenției legislatorilor. Până la debutul noului secol subiectul a fost extins, și s-a vorbit deja despre egalitatea de tratament în procesele de elaborare a politicilor și în majoritatea sectoarelor ocupării forței de muncă.

Csaba Sógor a spus: la debutul noului mileniu, măsurile și propunerile privind egalitatea de șanse au început să afecteze și alte grupuri sociale, precum rromii. Membrul PE din partea RMDSZ a invitat-o pe europarlamentarul, vicepreședintele Parlamentului European, membru al Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea între sexe (FEMM) Livia Járóka la o conversație despre strategia de integrare a rromilor. Grupul de vizitatori a putut obține în acest sens din prima mână o perspectivă europeană a unui specialist în problemele rromilor.

Organizația de Femei UDMR din Trei Scaune este una dintre cele mai active membre ale Organizației Naționale de Femei UDMR din România. Ei lucrează deja de cinci ani cu scopul de a aduce împreună femeile locale care se ocupă de organizarea comunității, încurajând astfel femeile în gândirea și acționarea pentru obiectivele comunității. Ágnes Ájgel, președintele Organizației de Femei a declarat că sunt dornice să ofere posibilități femeilor active în organizarea comunității pentru a-i educa în mod continuu și a-i arăta perspective diferite care ar putea dezvolta gândirea lor.