Prestigiosul cor de cameră transilvănean Vox Humana la Bruxelles

2016-09-12

La invitația deputatului european Csaba Sógor prestigiosul cor de cameră maghiar din Transilvania, Vox Humana a susținut un concert la Bruxelles. Ansamblul de la Sfântu Gheorghe a cântat Duminică, 11 septembrie lucrări ai mai multor compozitori renumiți maghiari în sala de spectacole a Misiunii Catolice Maghiare din capitala Belgiei.


Evenimentul, care s-a bucurat de o mare popularitate, a început cu o slujbă religioasă ecumenică susținută de părintele catolic Havas István și pastorul reformat Csaba Sógor. "A fi creștin înseamnă a cunoaște misiunea noastră în familiile, bisericile și țările noastre și pe continentul nostru, în Europa. Întotdeauna avem sarcini de îndeplinit, nu putem să trăim doar din meritele trecutului" – a spus Csaba Sógor. Politicianul transilvănean consideră că o parte din datoria sa din capitala Europei este să se asigure că cei de la Bruxelles cunosc valorile comunității maghiare din România și să aducă o bucată de Bruxelles, o bucată din Europa înapoi în România.

Fondată în 1972, corul de cameră Vox Humana are 35 de membri și îl are ca dirijor pe Zsolt Szilagyi. Ansamblul a primit mai multe premii prestigioase printre care se enumeră Ordinul de Merit al Ungariei acordat dirijorului în 2013.