Csaba Sógor în Parlamentul European: o inițiativă cetățenească reușită demonstrează că minoritățile etnice așteaptă soluții de la Uniunea Europeană

2018-04-17

Comisia Europeană trebuie să vină cu propuneri legislative referitoare la punctele critice din inițiativa cetățenească europeană Minority Safepack - a spus Csaba Sógor la Strasbourg.

“Aș dori să informez Parlamentul European că numărul necesar de semnături a fost strânsă pentru o inițiativă cetățenească foarte importantă ce afectează 50 de milioane de cetățeni aparținând minorităților etnice autohtone din Uniunea Europeană. Pe deasupra am strâns cu 25% mai multe semnături decât era necesar!”

Datorită faptului că campania de strângere a semnăturilor s-a încheiat cu succes, inițiativa Minority Safepack va fi depusă în curând la Comisia Europeană, ceea ce implică și faptul că subiectele vor apărea în curând și pe agenda Parlamentului European.

Europarlamentarul din Transilvania a subliniat: rezultatele inițiativei cetățenești dezvăluie că multe probleme ale minorităților din UE sunt nesoluționate în multe state membre. Cetățenii au demonstrat că vor soluții de la Uniunea Europeană la aceste probleme.