Parlamentul European ar crește eficiența luptei împotriva terorismului

2018-04-18

În data de 18 aprilie Parlamentul European a adoptat recomandarea Consiliului Europei privind convenția despre prevenirea terorismului cu intenția de a crește eficiența luptei împotriva terorismului. Responsabil de acest subiect din partea PPE, europarlamentarul Csaba Sógor a contribuit la formarea poziției Parlamentului.


UE a parcurs deja progrese semnificative prin adoptarea directivei împotriva terorismului, însă extinderea cooperării către partenerii din afara UE ar fi în interesul tuturor statelor membre. “Prin semnarea acestei convenții statele membre ar putea îmbunătăți în viitor eficacitatea luptei împotriva terorismului” - a spus Csaba Sógor.

"Cooperarea internațională - de importanță maximă - trebuie să includă evaluarea amenințărilor, a nivelului de împărtășire a informațiilor strategice și operaționale, dar și o înțelegere comună a terorismului și a infracțiunilor conexe" - a adăugat Sógor.

Mai multe informații despre combaterea terorismului în UE găsiți aici: http://www.europarl.europa.eu/news/ro/headlines/security/20180316STO99922/cum-sa-oprim-terorismul-masurile-ue-infografic