Csaba Sógor a cerut de la Comisia Europeană rezolvarea lacunelor din legislația UE în ceea ce privește protecția minorităților

2017-10-27

Lacunele din legislația UE în ceea ce privește protecția minorităților au consecințe negative clare pentru viața a milioane de cetățeni europeni. În consecință soluționarea acestor lipsuri este la fel de importantă ca și monitorizarea respectării legislației UE - a spus Csaba Sógor în Parlamentul European. Politicianul UDMR a atras atenția asupra deficiențelor privind protecția minorităților în cadrul dezbaterii plenare a raportului despre implementarea legislației UE.


“În acest sens e absolut lamentabil faptul că inițiativa cetățenească europeană, Minority SafePack a fost înregistrată de Comisie doar atunci când a fost obligată prin hotărârea Tribunalului UE” - a spus europarlamentarul din Transilvania. Acesta le-a amintit colegilor săi europarlamentari că inițiatorii petiției vroiau doar solicitarea unei serii de norme legale menite a îmbunătăți protecția minorităților lingvistice și naționale și întărirea diversității culturale și lingvistice în Uniune - valori care stau la baza UE.