Dezbaterea despre situația Ungariei este o altă dovadă a standardelor duble

2019-01-30

Dezbaterea în Parlamentul European despre situația Ungariei este o altă dovadă a standardelor duble, care, din nefericire, a devenit deja o practică bine-cunoscută împotriva unelor state membre în interiorul Parlamentului - a spus Csaba Sógor la sesiunea mini-plenară de la Bruxelles.


"Se formulează critici despre unele situații din Ungaria, care sunt la fel de prezente și în alte state membre” - a evidențiat Csaba Sógor în sesiunea plenară din PE. Europarlamentarul UDMR a explicat: este vorba despre reglementarea orelor suplimentare sau a contenciosului administrativ.

"Se încearcă să influențeze opinia publică cu informații incomplete, exagerate sau știri false. Nu cred că Uniunea Europeană va beneficia de această dezbatere și că astfel de discuții fără sens contribuie la coeziunea dintre membri, în timp ce ar trebui să ne ocupăm de problemele adevărate ale cetățenilor "- a spus europarlamentarul din Transilvania.

În discursul său Csaba Sógor a întrebat de asemenea: de ce nimeni nu se ocupă de situația studenților maghiari la universitatea de medicină din Târgu Mureș / Marosvásárhely, România, care nu au voie să-și pună examenele în limba maghiară și, în ciuda nevoii pronunțate, conducerea nu vrea să creeze facultatea maghiară.

Europarlamentarul UDMR a mai spus: credibilitatea Parlamentului European este pusă sub semnul întrebării în ochii cetățenilor, atunci când aspectele profesionale sunt puse la o parte și se urmăresc doar obiective politice sau electorale. Mai ales atunci când se analizează aceeași țară în repetate rânduri. "Această situație nu este demnă de Parlament" - a conclus Sógor.