Hírarchívum


2008-03-09

Sógor Csaba EP-képviselő fellép a keresztények üldöztetése ellen

„Elfogadhatatlan, hogy napjainkban embereket keresztény hitük miatt bebörtönözzenek, megkínozzanak” - fejtette ki Sógor Csaba EP-képviselő, a Meghurcolt keresztény kisebbségek címmel, az Európai Parlamentben megtartott hétvégi szemináriumon.

2008-03-03

Cél a magyar nyelv oktatásának kiterjesztése - Sógor Csaba a moldovai magyarok megfélemlítése ellen lépett fel

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő vasárnap, 2008. március 2-án Bákóban találkozott a Moldovai Csángómagyarok Szövetségének (MCSMSZ) vezetőségével, hogy áttekintse a moldovai magyarság előtt álló kihívásokat, majd ellátogatott a magyarellenes hangulatkeltés kapcsán a figyelem középpontjába került Nagypatakra.

2008-02-26

Pályázati felhívás: Sógor Csaba EP-képviselő gyakornoka lehetsz!

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő pályázatot hirdet szakmai gyakorlat végzésére az Európai Parlamentben.

2008-02-24

Az RMDSZ EP-képviselője besztercei munkalátogatást tett

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő hétvégi Beszterce-Naszód megyei munkalátogatása alkalmával jelentette be, hogy már a héten meghirdeti azt a gyakornoki pályázatot, amelynek keretében erdélyi fiataloknak ad lehetőséget arra, hogy egy-egy hónapig brüsszeli irodájában dolgozhassanak.

2008-02-20

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő Állásfoglalása a koszovói helyzet kapcsán

Vasárnap személyesen voltam jelen Pristinában. Ritka, hogy egy ország függetlenségének kikiáltásakor jelen legyünk. Jelenlétemet üzenetnek szántam: ha fájdalmas is sokaknak ez a döntés, olyan körülmények között hirdették ki, hogy nem féltünk.

2008-02-19

Anyanyelv-kérdés az Európai Parlamentben - Leonard Orban biztos volt Sógor Csaba felszólalásának címzettje

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő a romániai magyarok anyanyelv-használatának kérdését járta körül a testület strasbourgi plenáris ülése alkalmával elmondott napirend előtti felszólalásában.

2008-02-17

Irodanyitás és kapcsolatépítés az egyetemekkel -Tartalmas Kolozs megyei hétvége Sógor Csaba EP-képviselő számára

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő a hétvégén hivatalosan is megnyitotta a mandátuma kezdete óta - 2007. december 10. - működő kolozsvári EP-irodát. Az esemény alkalmával tartott sajtótájékoztatón Sógor kifejtette: bár munkatársai - Duj Erika és Moldován Árpád Zsolt - már két hónapja dolgoznak, sűrű programja miatt csak most jutott el a kincses városba, hogy ünnepélyesen felavassa ötödik, a Kolozs megyei RMDSZ székházában működő irodáját.

2008-02-15

Módosító javaslatokat nyújtott be Sógor Csaba az Európai Parlamentben

Az erdélyi magyar képviselő módosító javaslatot nyújtott be az EU drogprevenciós programjához és az Erasmus Mundus programhoz.

2008-02-10

Sógor Csaba EP-képviselő segíti a Kifizetési Ügynökségek munkáját - Közös cél a gyors, hatékony kifizetés

Május közepéig tart az a tájékoztatási akció, amelynek keretében Sógor Csaba EP-képviselő munkatársai székelyföldi megyékben és észak-erdélyi magyar szórványfalvakban bekapcsolódnak az Európai Unió agrártámogatásait folyósító Kifizetési Ügynökségek munkájába.

2008-02-10

Sógor-Jeszenszky konzultáció a Hargitán

A több mint százharminc éves múltra visszatekintő Kárpátia természetjáró egyesület által az idén, a Madarasi Hargitán tartott éves találkozó adott helyet annak a megbeszélésnek, amelynek keretében Sógor Csaba EP-képviselő és Dr. Jeszenszky Géza volt magyar külügyminiszter véleményt váltottak a Kárpát-medencei magyarság égető gondjairól.