Hírarchívum


2010-03-09

A nyelvtörvény a belső piac működését is veszélyezteti

Plenáris ülést tart a héten az Európai Parlament Strasbourgban, a képviselők kiemelten foglalkoznak az EU kül- és biztonságpolitikájával, valamint vitáznak az áprilisban megrendezendő romákról szóló második európai csúcstalálkozón felmerülő kérdésekről.

2010-03-09

Az Intelligens Energia Európa Programra március közepétől lehet pályázni

Az energia, a közlekedés, a környezetvédelem, a versenyképesség és az innováció Európában – mindannyiunk életét érintő, olyan rendkívüli kihívások, melyek ugyanakkor nagyszerű lehetőségek is.

2010-03-07

Fiataloknak szóló szakmai gyakorlatok az Európai Unióban

Az Európai Unió intézményei által biztosított szakmai gyakornoki programokat és az azokban rejlő tapasztalatszerzési lehetőségeket ismertette Sógor Csaba európai parlamenti képviselő a hétvégén megszervezett Háromszéki Ifjúsági Konferencián.

2010-03-03

A szíven szúrt ország - Marian Cozmára emlékeztek az Európai Parlamentben

Az Európai Parlamentben (EP) a Magyar Néppárti Delegáció 2010. március 2-án emlékünnepséget rendezett a Veszprémben tavaly meggyilkolt román kézilabda-játékos, Marian Cozma halálának egy éves évfordulója alkalmából.

2010-03-03

Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke, az Európai Néppárt képviselőivel találkozott - Sógor Csaba EP képviselő a gazdasági válság és a kisebbségi kérdés összefüggéséről kérdezte az Elnököt

Az Európai Néppárt (ENP) március 3-i rendkívüli frakcióülésének meghívottja volt az Európai Tanács állandó elnöke, Herman Van Rompuy. Az ülésen az eszmecsere témája a jelenlegi gazdasági válság problémája, illetve ennek lehetséges kezelési módozatai voltak.

2010-02-25

Az Uniónak hatékonyabbá kell válnia az emberi jogi jogsértések kezelése terén

Az Európai Parlament (EP) Brüsszelben tartott plenáris ülésén a képviselők az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának következő, márciusi üléséről vitáztak.

2010-02-16

A kisebbségi jogok tiszteletben tartása az EU hitelességének tétje

Az Európai Parlament strasbourgi februári ülésszaka alatt többször vita tárgyát képezte a kisebbségi jogi kérdés. Az Európai Unió határain belüli, a hagyományos nemzeti kisebbségek elsősorban nyelvi jogait érintő problémák áttekintésére - többek között - a Kisebbségi Munkacsoport február 12-i ülésén adódott alkalom.

2010-02-11

Sógor Csaba meghívására bemutatták a bélteki borokat az Európai Parlamentben

Sógor Csaba RMDSZ-es EP- képviselő kezdeményezésére február 10-én, Strasbourgban, a Szőlő-, Gyümölcs- és Zöldségtermesztés - Hagyomány - Minőségi élelmezés Intergroup havi ülésén Brutler János önológus, a Brutler és Lieb cég képviseletében ismertette a krasznabélteki (Szatmár megye) borászati termékeket.

2010-02-10

Sógor Csaba az egész Unió területén kötelező kisebbségvédelmi normákat kér

Az Európai Parlament, folyó év február 10-én, Strasbourgban, kiemelt vita keretében vizsgálta a tagjelölt országok, Horvátország, Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság és Törökország által elért haladást.

2010-02-09

Az Unióban nincs helye a szlovák nyelvtörvénynek

Az Európai Parlament (EP) februári strasbourgi ülésszakának legfontosabb eseménye az új Európai Bizottság (EB) bemutatása, a bizottság összetételével és tevékenységével kapcsolatos elvárások megvitatása, illetve az uniós végrehajtó testület jóváhagyása.