Hírarchívum


2008-03-31

Tízszeres túljelentkezés a Sógor Csaba EP-képviselő által indított gyakornoki programra

Három helyszínen – Kolozsvár, Marosvásárhely és Csíkszereda – találkozott és mérte fel Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő azoknak a fiataloknak a tudását és rátermettségét, akik az általa meghirdetett gyakornoki programra jelentkeztek.

2008-03-29

A Magyar Köztársaság elnöke közvetítő és egységesítő erő legyen a Kárpát-medencei magyarság számára

Az RMDSZ két európai parlamenti képviselője is részt vett azon a Sándor palotában megtartott tanácskozáson, amelyre Sólyom László köztársasági elnök a határon túli magyar közösségek EP-képviselőit, valamint a magyarországi pártok EP-frakcióvezetőit hívta meg.

2008-03-17

Sógor Csaba a Bundestag Külügyi Bizottságának tagjával tárgyalt Kolozsváron - Kisebbségügyi EB-biztost szorgalmaznak

Markus Meckel, a német Bundestag külügyi bizottságának tagja, korábbi német külügyminiszter vasárnap este Kolozsváron Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselővel találkozott. A német politikus, a Friedrich Ebert Alapítvány bukaresti fiókja meghívására, egy hetes erdélyi látogatáson tartózkodik.

2008-03-09

Sógor Csaba EP-képviselő fellép a keresztények üldöztetése ellen

„Elfogadhatatlan, hogy napjainkban embereket keresztény hitük miatt bebörtönözzenek, megkínozzanak” - fejtette ki Sógor Csaba EP-képviselő, a Meghurcolt keresztény kisebbségek címmel, az Európai Parlamentben megtartott hétvégi szemináriumon.

2008-03-03

Cél a magyar nyelv oktatásának kiterjesztése - Sógor Csaba a moldovai magyarok megfélemlítése ellen lépett fel

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő vasárnap, 2008. március 2-án Bákóban találkozott a Moldovai Csángómagyarok Szövetségének (MCSMSZ) vezetőségével, hogy áttekintse a moldovai magyarság előtt álló kihívásokat, majd ellátogatott a magyarellenes hangulatkeltés kapcsán a figyelem középpontjába került Nagypatakra.

2008-02-26

Pályázati felhívás: Sógor Csaba EP-képviselő gyakornoka lehetsz!

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő pályázatot hirdet szakmai gyakorlat végzésére az Európai Parlamentben.

2008-02-24

Az RMDSZ EP-képviselője besztercei munkalátogatást tett

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő hétvégi Beszterce-Naszód megyei munkalátogatása alkalmával jelentette be, hogy már a héten meghirdeti azt a gyakornoki pályázatot, amelynek keretében erdélyi fiataloknak ad lehetőséget arra, hogy egy-egy hónapig brüsszeli irodájában dolgozhassanak.

2008-02-20

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő Állásfoglalása a koszovói helyzet kapcsán

Vasárnap személyesen voltam jelen Pristinában. Ritka, hogy egy ország függetlenségének kikiáltásakor jelen legyünk. Jelenlétemet üzenetnek szántam: ha fájdalmas is sokaknak ez a döntés, olyan körülmények között hirdették ki, hogy nem féltünk.

2008-02-19

Anyanyelv-kérdés az Európai Parlamentben - Leonard Orban biztos volt Sógor Csaba felszólalásának címzettje

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő a romániai magyarok anyanyelv-használatának kérdését járta körül a testület strasbourgi plenáris ülése alkalmával elmondott napirend előtti felszólalásában.

2008-02-17

Irodanyitás és kapcsolatépítés az egyetemekkel -Tartalmas Kolozs megyei hétvége Sógor Csaba EP-képviselő számára

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő a hétvégén hivatalosan is megnyitotta a mandátuma kezdete óta - 2007. december 10. - működő kolozsvári EP-irodát. Az esemény alkalmával tartott sajtótájékoztatón Sógor kifejtette: bár munkatársai - Duj Erika és Moldován Árpád Zsolt - már két hónapja dolgoznak, sűrű programja miatt csak most jutott el a kincses városba, hogy ünnepélyesen felavassa ötödik, a Kolozs megyei RMDSZ székházában működő irodáját.