Hírarchívum


2008-02-15

Módosító javaslatokat nyújtott be Sógor Csaba az Európai Parlamentben

Az erdélyi magyar képviselő módosító javaslatot nyújtott be az EU drogprevenciós programjához és az Erasmus Mundus programhoz.

2008-02-10

Sógor Csaba EP-képviselő segíti a Kifizetési Ügynökségek munkáját - Közös cél a gyors, hatékony kifizetés

Május közepéig tart az a tájékoztatási akció, amelynek keretében Sógor Csaba EP-képviselő munkatársai székelyföldi megyékben és észak-erdélyi magyar szórványfalvakban bekapcsolódnak az Európai Unió agrártámogatásait folyósító Kifizetési Ügynökségek munkájába.

2008-02-10

Sógor-Jeszenszky konzultáció a Hargitán

A több mint százharminc éves múltra visszatekintő Kárpátia természetjáró egyesület által az idén, a Madarasi Hargitán tartott éves találkozó adott helyet annak a megbeszélésnek, amelynek keretében Sógor Csaba EP-képviselő és Dr. Jeszenszky Géza volt magyar külügyminiszter véleményt váltottak a Kárpát-medencei magyarság égető gondjairól.

2008-02-01

Sógor Csaba EP-képviselő Brüsszelben vonta kérdőre a román államfőt

Sógor Csaba, az RMDSZ európai parlamenti képviselője az amerikai The German Marshall Fund január 31-én megtartott brüsszeli beszélgető estjén tisztázó kérdéseket tett fel az esemény meghívottjának, Traian Bãsescu román elnöknek, aki többek között a délkelet-európai helyzettel kapcsolatos román álláspontot ismertette.

2008-01-31

"Feladatomnak tekintem a roma kérdés kapcsán felerősödött etnikumközi feszültségek enyhítését"

Sógor Csaba élt az EP által biztosított lehetőséggel, és anyanyelvén szólalt fel a brüsszeli plenáris ülésen.

2008-01-17

Tízéves az Európai Regionális- és Kisebbségi Nyelvek Chartája - Winkler Gyula és Sógor Csaba az EP Nemzeti Kisebbségügyi Intergroup ülésén

Az EP Kisebbségügyi Intergroupja több EP frakció képviselőit tömöríti, és mint ahogy a neve is jelzi, kisebbségvédelemmel foglalkozik, beleértve a romániai magyar kisebbség ügyeit is. A Kisebbségügyi Intergroup csütörtöki ülésén az Európai Regionális- és Kisebbségi Nyelvek Chartájának születése tíz éves évfordulóját ünnepelte.

2007-11-28

Közzétették a hivatalos végeredményt: Frunda György és Sógor Csaba az RMDSZ képviselői az Európai Parlamentben

A Központi Választási Iroda szerdán este közzétette a európai parlamenti választások végeredményét. Az 5 százalékos bejutási küszöb alatt maradt pártokra adott szavazatok újraosztása után véglegesített sorrend szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség két listavezetője, Frunda György és Sógor Csaba hivatalosan az RMDSZ képviselője lett az Európai Unió döntéshozó testületében.

2007-11-21

A tömbmagyarság érezi a védettséget, de a szórványra is gondolnunk kell - Sógor Csaba szenátor és Tánczos Barna államtitkár Udvarhelyszéken, az RMDSZ-karavánnal

Parajdtól két külön útvonalat járt be az RMDSZ kampánykaravánja. Sógor Csaba szenátor és Tánczos Barna államtitkár előbb Alsósófalván, Atyhán, Etéden, Énlakán, majd Szentábrahámban találkozott a magyar választókkal.

2007-11-20

Sokan küzdenek ma a székelyek lelkéért - Markó Béla, Frunda György és Sógor Csaba Gyergyószentmiklóson

“Sokan küzdenek ma a székelység lelkéért. Sokan kérik ma a székelyek, a mi lelkünket, hiszen magam is székely vagyok. Úgy gondolom, hogy a lelkünk a miénk. Amit az RMDSZ, a mi Szövetségünk ajánl, az, hogy a lelkünk továbbra is a miénk maradjon” - mondta a Markó Béla szövetségi elnök Gyergyószentmiklóson, ahová a gyergyócsomafalvi lakossági fórum után érkezett Frunda György és Sógor Csaba társaságában.

2007-11-19

Nem jött el a "boldog többpártiság ideje" Markó Béla, Frunda György és Sógor Csaba a Maros megyei kampánykaraván harmadik napján

A marosvásárhelyi Erdélyi Fórum után folytatta útját Maros megyében az RMDSZ kampánykaravánja. Markó Béla szövetségi elnök valamint Frunda György és Sógor Csaba szenátorok, az EP-képviselőjelöltlista első két helyezettje Gernyeszegen majd Szászrégenben találkoztak a választókkal.