Hírarchívum


2014-04-24

Pityókás házikenyér és madéfalvi hagyma került elsőként Sógor Csaba tarisznyájába

Felcsíki polgármesterek indították el kampánykörútjára Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselőt csütörtök délelőtt, Csíkkarcfalván. Pityókás házikenyeret és madéfalvi hagymát tettek az RMDSZ jelöltjének tarisznyájába, hogy ezeket is vigye el Európába. 

2014-04-23

Balázstelkén és Nagyszebenben járt Sógor Csaba

Erdélyt csupán mi tudjuk elvinni és megmutatni Európában – ezt hangsúlyozta Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő április 23-i, Szeben megyei körútja során.

2014-04-13

Évezredes motívumok a madéfalvi Fészek Tájházban

Évezredes motívumok a népi díszítőművészetben címmel a gyimesi csángók és a bukovinai székelyek díszítőművészetét bemutató kiállítás nyílt a madéfalvi Fészek Tájházban, április 12-én, szombaton. A húsvéti időszakhoz kapcsolódóan a tárlat aktualitását a gyimesi hímes tojások adják, amelynek technikáját a tojáskártyák és az eligazító táblák segítségével akár a betérők is elsajátíthatják.

2014-04-13

Kőrösi Csoma Sándorra emlékeztek szülőfalujában

Huszonötödik alkalommal tartottak megemlékező ünnepségsorozatot Kőrösi Csoma Sándor halálának évfordulójához kapcsolódóan, április 10-12. között Csomakőrösön, illetve Kovászna városában. Az esemény zárónap