Tevékenység / Itthon


2008-03-31

Tízszeres túljelentkezés a Sógor Csaba EP-képviselő által indított gyakornoki programra

Három helyszínen – Kolozsvár, Marosvásárhely és Csíkszereda – találkozott és mérte fel Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő azoknak a fiataloknak a tudását és rátermettségét, akik az általa meghirdetett gyakornoki programra jelentkeztek.

2008-03-17

Sógor Csaba a Bundestag Külügyi Bizottságának tagjával tárgyalt Kolozsváron - Kisebbségügyi EB-biztost szorgalmaznak

Markus Meckel, a német Bundestag külügyi bizottságának tagja, korábbi német külügyminiszter vasárnap este Kolozsváron Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselővel találkozott. A német politikus, a Friedrich Ebert Alapítvány bukaresti fiókja meghívására, egy hetes erdélyi látogatáson tartózkodik.

2008-03-03

Cél a magyar nyelv oktatásának kiterjesztése - Sógor Csaba a moldovai magyarok megfélemlítése ellen lépett fel

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő vasárnap, 2008. március 2-án Bákóban találkozott a Moldovai Csángómagyarok Szövetségének (MCSMSZ) vezetőségével, hogy áttekintse a moldovai magyarság előtt álló kihívásokat, majd ellátogatott a magyarellenes hangulatkeltés kapcsán a figyelem középpontjába került Nagypatakra.

2008-02-26

Pályázati felhívás: Sógor Csaba EP-képviselő gyakornoka lehetsz!

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő pályázatot hirdet szakmai gyakorlat végzésére az Európai Parlamentben.

2008-02-24

Az RMDSZ EP-képviselője besztercei munkalátogatást tett

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő hétvégi Beszterce-Naszód megyei munkalátogatása alkalmával jelentette be, hogy már a héten meghirdeti azt a gyakornoki pályázatot, amelynek keretében erdélyi fiataloknak ad lehetőséget arra, hogy egy-egy hónapig brüsszeli irodájában dolgozhassanak.

2008-02-17

Irodanyitás és kapcsolatépítés az egyetemekkel -Tartalmas Kolozs megyei hétvége Sógor Csaba EP-képviselő számára

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő a hétvégén hivatalosan is megnyitotta a mandátuma kezdete óta - 2007. december 10. - működő kolozsvári EP-irodát. Az esemény alkalmával tartott sajtótájékoztatón Sógor kifejtette: bár munkatársai - Duj Erika és Moldován Árpád Zsolt - már két hónapja dolgoznak, sűrű programja miatt csak most jutott el a kincses városba, hogy ünnepélyesen felavassa ötödik, a Kolozs megyei RMDSZ székházában működő irodáját.

2008-02-10

Sógor Csaba EP-képviselő segíti a Kifizetési Ügynökségek munkáját - Közös cél a gyors, hatékony kifizetés

Május közepéig tart az a tájékoztatási akció, amelynek keretében Sógor Csaba EP-képviselő munkatársai székelyföldi megyékben és észak-erdélyi magyar szórványfalvakban bekapcsolódnak az Európai Unió agrártámogatásait folyósító Kifizetési Ügynökségek munkájába.

2008-02-10

Sógor-Jeszenszky konzultáció a Hargitán

A több mint százharminc éves múltra visszatekintő Kárpátia természetjáró egyesület által az idén, a Madarasi Hargitán tartott éves találkozó adott helyet annak a megbeszélésnek, amelynek keretében Sógor Csaba EP-képviselő és Dr. Jeszenszky Géza volt magyar külügyminiszter véleményt váltottak a Kárpát-medencei magyarság égető gondjairól.

2007-11-28

Közzétették a hivatalos végeredményt: Frunda György és Sógor Csaba az RMDSZ képviselői az Európai Parlamentben

A Központi Választási Iroda szerdán este közzétette a európai parlamenti választások végeredményét. Az 5 százalékos bejutási küszöb alatt maradt pártokra adott szavazatok újraosztása után véglegesített sorrend szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség két listavezetője, Frunda György és Sógor Csaba hivatalosan az RMDSZ képviselője lett az Európai Unió döntéshozó testületében.

2007-11-21

A tömbmagyarság érezi a védettséget, de a szórványra is gondolnunk kell - Sógor Csaba szenátor és Tánczos Barna államtitkár Udvarhelyszéken, az RMDSZ-karavánnal

Parajdtól két külön útvonalat járt be az RMDSZ kampánykaravánja. Sógor Csaba szenátor és Tánczos Barna államtitkár előbb Alsósófalván, Atyhán, Etéden, Énlakán, majd Szentábrahámban találkozott a magyar választókkal.