Tevékenység / Itthon


2009-03-19

Pro Minoritatae Europae

Brüsszelben március 19-én, ünnepélyes keretek között mutatták be az Európai Parlamentben (EP) működő Nemzeti Kisebbségügyi Intergroup fennállásának 25. évfordulójára megjelent, Pro minoritatae Europae című gyűjteményes tanulmánykötet magyar és angol nyelvű változatát.

2009-02-12

MEMENTO 1959

A Bolyai Egyetem beolvasztásának áldozataira emlékeztek Brüsszelben. Az Európai Néppárt égisze alatt, Sógor Csaba RMDSZ-es és Gál Kinga EP-képviselő közös szervezésében Memento 1959 címmel ünnepélyes keretek között szervezett konferenciára került sor 2009. február 11-én, Brüsszelben, az EP Antall József nevét viselő szárnyában.

2008-04-12

A magyar anyanyelvi oktatás folytonosságának biztosítása a cél - Szili Katalin Bákóban találkozott Sógor Csabával

Szili Katalin, a Magyar Országgyűlés elnöke látogatásának utolsó napján, pénteken, részt vett a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ) által Bákóban szervezett munkavacsorán, és ott megbeszélést folytatott Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselővel.

2008-03-31

Tízszeres túljelentkezés a Sógor Csaba EP-képviselő által indított gyakornoki programra

Három helyszínen – Kolozsvár, Marosvásárhely és Csíkszereda – találkozott és mérte fel Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő azoknak a fiataloknak a tudását és rátermettségét, akik az általa meghirdetett gyakornoki programra jelentkeztek.

2008-03-17

Sógor Csaba a Bundestag Külügyi Bizottságának tagjával tárgyalt Kolozsváron - Kisebbségügyi EB-biztost szorgalmaznak

Markus Meckel, a német Bundestag külügyi bizottságának tagja, korábbi német külügyminiszter vasárnap este Kolozsváron Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselővel találkozott. A német politikus, a Friedrich Ebert Alapítvány bukaresti fiókja meghívására, egy hetes erdélyi látogatáson tartózkodik.

2008-03-03

Cél a magyar nyelv oktatásának kiterjesztése - Sógor Csaba a moldovai magyarok megfélemlítése ellen lépett fel

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő vasárnap, 2008. március 2-án Bákóban találkozott a Moldovai Csángómagyarok Szövetségének (MCSMSZ) vezetőségével, hogy áttekintse a moldovai magyarság előtt álló kihívásokat, majd ellátogatott a magyarellenes hangulatkeltés kapcsán a figyelem középpontjába került Nagypatakra.

2008-02-26

Pályázati felhívás: Sógor Csaba EP-képviselő gyakornoka lehetsz!

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő pályázatot hirdet szakmai gyakorlat végzésére az Európai Parlamentben.

2008-02-24

Az RMDSZ EP-képviselője besztercei munkalátogatást tett

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő hétvégi Beszterce-Naszód megyei munkalátogatása alkalmával jelentette be, hogy már a héten meghirdeti azt a gyakornoki pályázatot, amelynek keretében erdélyi fiataloknak ad lehetőséget arra, hogy egy-egy hónapig brüsszeli irodájában dolgozhassanak.

2008-02-17

Irodanyitás és kapcsolatépítés az egyetemekkel -Tartalmas Kolozs megyei hétvége Sógor Csaba EP-képviselő számára

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő a hétvégén hivatalosan is megnyitotta a mandátuma kezdete óta - 2007. december 10. - működő kolozsvári EP-irodát. Az esemény alkalmával tartott sajtótájékoztatón Sógor kifejtette: bár munkatársai - Duj Erika és Moldován Árpád Zsolt - már két hónapja dolgoznak, sűrű programja miatt csak most jutott el a kincses városba, hogy ünnepélyesen felavassa ötödik, a Kolozs megyei RMDSZ székházában működő irodáját.

2008-02-10

Sógor Csaba EP-képviselő segíti a Kifizetési Ügynökségek munkáját - Közös cél a gyors, hatékony kifizetés

Május közepéig tart az a tájékoztatási akció, amelynek keretében Sógor Csaba EP-képviselő munkatársai székelyföldi megyékben és észak-erdélyi magyar szórványfalvakban bekapcsolódnak az Európai Unió agrártámogatásait folyósító Kifizetési Ügynökségek munkájába.