Sógor Csaba EP-képviselő segíti a Kifizetési Ügynökségek munkáját - Közös cél a gyors, hatékony kifizetés

2008-02-10

Május közepéig tart az a tájékoztatási akció, amelynek keretében Sógor Csaba EP-képviselő munkatársai székelyföldi megyékben és észak-erdélyi magyar szórványfalvakban bekapcsolódnak az Európai Unió agrártámogatásait folyósító Kifizetési Ügynökségek munkájába.


A közös projekt múlt hét közepén rajtolt Csíkszeredában Hargita megyei polgármesterek részvételével, ahol az ügynökség szakemberei technikai kérdésekről, Sógor Csaba csíkszeredai irodájának képviselője az EU agrártámogatási politikájáról beszélt, különös tekintettel az egységes támogatási rendszer 2011-es bevezetéséről.

„A terület alapú agrártámogatások gyors és hatékony kifizetésében szeretnénk a földműveléssel foglalkozó választópolgárok segítségére lenni, munkatársaim személyes tanácsadással és az uniós tájékoztató anyagok rendelkezésre bocsátásával állnak az érdeklődők rendelkezésére” - fejtette ki Sógor Csaba EP-képviselő.

A csíkszeredai EP-irodában készített magyar nyelvű tájékoztató anyag alapján hasonló munkát végeznek majd körzetükben a képviselő sepsiszentgyörgyi, bákói és besztercei munkatársai is. Az érdekeltek operatív tájékoztatása céljából az EP-irodák információs csomagot küldenek az egyházaknak is, azzal a felkéréssel, hogy a rövid határidőre való tekintettel mozgósítsák híveiket agrártámogatási kérelmeik mihamarabbi benyújtására.

Hargita megyében a Kifizetési Ügynökséggel közösen szervezett tájékoztató-sorozat következő állomásai: február 17-én Csíkszentmárton, február 18-án Csíkszereda.