Tízszeres túljelentkezés a Sógor Csaba EP-képviselő által indított gyakornoki programra

2008-03-31

Három helyszínen – Kolozsvár, Marosvásárhely és Csíkszereda – találkozott és mérte fel Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő azoknak a fiataloknak a tudását és rátermettségét, akik az általa meghirdetett gyakornoki programra jelentkeztek.


A nyerteseknek esély adatik arra, hogy az 2009-es EP-választásokig hátralevő mintegy 12-14 munkahónap alatt egy-egy hónapig együtt dolgozhassanak Brüsszelben a Sógor-kabinettel, betekintést nyerve az európai intézmény munkájába.

„A százhárom beérkezett pályázat hűen bizonyítja azt, hogy az erdélyi magyar diákok és fiatal szakemberek szoros figyelemmel követik az Európai Parlamentben folyó munkát és kiváló lehetőségnek tartják a gyakornoki kiírást. Nagyon jó pályázatok érkeztek be és a teszt-eredmények is azt bizonyítják, hogy fiataljaink bő ismeretekkel rendelkeznek az európai uniós tárgykörben. Célom, hogy olyanoknak adjak esélyt az első karrierlépés megtételére, akik majd európai szakértőkként is megállják helyüket” - fejtette ki Sógor Csaba.

A pályázatok kiértékelése várhatóan egy héten belül lezárul és az első gyakornok már április első hetében kiutazhat Brüsszelbe.