Tevékenység / Itthon2012-08-12

Új iskolát avattak Kézdialmáson

Vasárnap avatták az öt év után befejezett P. Kelemen Didák iskola új épületét Kézdialmáson. A közel kétszáz vendég és meghívott jelenlétében tartott ünnepségen a megyei és helyi elöljárók mellett, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök és Sógor Csaba EP-képviselő is részt vett.


2012-08-02

XII. Ifjúsági Üzleti Program Csíkszeredában

Közel száz résztvevője van a Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány, a CTP Transylvania Egyesület, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa (CSTIT) által 2012.  július 29. és augusztus 4. között szervezett XII. Ifjúsági Üzleti Programnak (IÜP).


2012-07-15

Távol-Kelet és az EU kapcsolata –Mit tanulhatunk egymástól?

Közel száz fiatal vett részt a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) negyedik Szabadegyetemén, amelyet július 11-15. között Katrosán szerveztek meg. A napi csapatvetélkedők mellett a fiatalok programját különböző előadások színesítették. 


2012-07-01

Az Unió működéséről tartott előadást Esztelneken Sógor Csaba

Sógor Csaba július elsején, vasárnap Esztelneken a helyi falunapok keretében előadást tartott az Európai Unió működéséről.


2012-06-19

Egyetemisták újították fel a siklódi kútházat

Sógor Csaba, európai parlamenti képviselő, a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Siklódi Egyesület közösen szervezték meg az „Architectural heritage and the EU” elnevezésű tábort 2012. június 10 – 17. között a székelyföldi Siklód településen. A tábor ideje alatt az egyetemisták munkájának köszönhetően felújításra került egy elhanyagolt állapotban lévő, székely stílusjegyű kútház.

2012-06-04

Június 4: Románia számára a be nem tartott ígéretek napja!

Magyarország számára  a trianoni békeszerződés aláírásának napja az Összetartozás Napja, Románia számára pedig a be nem tartott ígéretek napja!


2012-06-03

Családbarát Közösségek címet nyert Gyergyóremete

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő adta át június 2-án, szombaton Gyergyóremete elöljáróinak a Családbarát Közösségek címet, amelyet az RMDSZ ítélt oda a településnek. A 2011-es romániai népszámlálás eredményeiben megmutatkozott népességfogyás lelassításáért az RMDSZ tavaly decemberben elindította az Együttműködés a magyar jövőért családpolitikai kezdeményezést. Ennek keretében május 15-én, a család nemzetközi napján húsz olyan önkormányzatot díjaztak, amelyek hangsúlyt fektettek a családbarát intézkedésekre. 


2012-05-24

Még egy hétig lehet jelentkezni az európai parlamenti gyakornokságra

Még egy héten át küldhetik el pályázati csomagjukat Sógor Csaba Gyakornoki Programjára azok, akik közelebbről megismernék az Európai Parlament brüsszeli és strasbourgi munkáját. Május végén a jelentkezés lezárul, a pályázók közül pedig tíz fiatal külön-külön, egy hónapos fizetett gyakornoki munkát végezhet az RMDSZ-es EP-képviselő kabinetjében.


2012-05-14

Közösen látogattak az EP-be a WEBkastély vetélkedő és az EU Kvízverseny nyertesei

Tavaly novemberben Sógor Csaba európai parlamenti képviselő személyesen nyújtotta át a keresdi Bethlen kastélyban tartott díjátadón a brüsszeli nyereményútra szóló meghívót a WEBkastély vetélkedő két legjobb csapatának.