Tevékenység / Itthon


2008-02-10

Sógor-Jeszenszky konzultáció a Hargitán

A több mint százharminc éves múltra visszatekintő Kárpátia természetjáró egyesület által az idén, a Madarasi Hargitán tartott éves találkozó adott helyet annak a megbeszélésnek, amelynek keretében Sógor Csaba EP-képviselő és Dr. Jeszenszky Géza volt magyar külügyminiszter véleményt váltottak a Kárpát-medencei magyarság égető gondjairól.

2007-11-28

Közzétették a hivatalos végeredményt: Frunda György és Sógor Csaba az RMDSZ képviselői az Európai Parlamentben

A Központi Választási Iroda szerdán este közzétette a európai parlamenti választások végeredményét. Az 5 százalékos bejutási küszöb alatt maradt pártokra adott szavazatok újraosztása után véglegesített sorrend szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség két listavezetője, Frunda György és Sógor Csaba hivatalosan az RMDSZ képviselője lett az Európai Unió döntéshozó testületében.

2007-11-21

A tömbmagyarság érezi a védettséget, de a szórványra is gondolnunk kell - Sógor Csaba szenátor és Tánczos Barna államtitkár Udvarhelyszéken, az RMDSZ-karavánnal

Parajdtól két külön útvonalat járt be az RMDSZ kampánykaravánja. Sógor Csaba szenátor és Tánczos Barna államtitkár előbb Alsósófalván, Atyhán, Etéden, Énlakán, majd Szentábrahámban találkozott a magyar választókkal.

2007-11-20

Sokan küzdenek ma a székelyek lelkéért - Markó Béla, Frunda György és Sógor Csaba Gyergyószentmiklóson

“Sokan küzdenek ma a székelység lelkéért. Sokan kérik ma a székelyek, a mi lelkünket, hiszen magam is székely vagyok. Úgy gondolom, hogy a lelkünk a miénk. Amit az RMDSZ, a mi Szövetségünk ajánl, az, hogy a lelkünk továbbra is a miénk maradjon” - mondta a Markó Béla szövetségi elnök Gyergyószentmiklóson, ahová a gyergyócsomafalvi lakossági fórum után érkezett Frunda György és Sógor Csaba társaságában.

2007-11-19

Nem jött el a "boldog többpártiság ideje" Markó Béla, Frunda György és Sógor Csaba a Maros megyei kampánykaraván harmadik napján

A marosvásárhelyi Erdélyi Fórum után folytatta útját Maros megyében az RMDSZ kampánykaravánja. Markó Béla szövetségi elnök valamint Frunda György és Sógor Csaba szenátorok, az EP-képviselőjelöltlista első két helyezettje Gernyeszegen majd Szászrégenben találkoztak a választókkal.

2007-11-18

Ady Endre öröksége józanságra, értékeink tiszteletére kötelez bennünket - Kelemen Hunor és Sógor Csaba az érmindszenti Ady Endre Napokon

Tizennyolcadik alkalommal szervezték meg a szilágysági Érmindszenten, Ady Endre szülőfalujában a költőnek emléket állító Ady Endre Napokat. A rendezvény vendége volt Kelemen Hunor, az RMDSZ ügyvezető elnöke és Sógor Csaba szenátor, a Szövetség európai parlamenti listájának második helyezettje. Az RMDSZ két politikusa Ady örökségéről, illetve költészetének jelenkori üzenetéről beszélt.

2007-11-16

Egységesen kell fellépnünk, hogy bebizonyítsuk, erősek vagyunk és összetartozunk - Sógor Csaba Maros megyében az RMDSZ karavánjával

Maros megyébe érkezett pénteken az RMDSZ országos karavánja. Sógor Csaba európai parlamenti képviselőjelölt és Kelemen Atilla, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke a mezőségi falvakba látogatott el.

2007-11-13

A brassói magyarok tudják, eljött a józanság, az összefogás ideje - Sógor Csaba EP-jelölt, Kelemen Hunor ügyvezető elnök, Markó Attila államtitkár és az RMDSZ-karaván Brassó megyében

Az RMDSZ európai parlamenti listájának második helyezettje járta be Brassót, a kilencedik megyét, ahol bemutatták a Szövetség választási programját, elmondták az RMDSZ novemberi EP-választásokról szóló üzenetét.

2007-11-09

Ne hagyjuk, hogy megosszanak minket, hogy elveszítsük képviseletünket - Folytatta útját Temes megyében Sógor Csaba és az RMDSZ kampánykaravánja

Temesvár után Újvárra, majd Ótelekre, Végvárra, Buziásfürdőre, Lugosra, végül pedig Igazfalvára is eljuttatta a brüsszeli magyar képviselet fontosságáról szóló üzenetét Sógor Csaba és az RMDSZ kampánykaravánja.

2007-11-08

Nyertes az a közösség, amely hozzáértő vezetőt választ - Sógor Csaba európai parlamenti képviselőjelölt Temes megyében

“A magam és az RMDSZ nevében is köszönöm azt a támogatást, amelyet önök a választásokon a Szövetségnek nyújtottak, és amelynek tulajdoníthatóan a városnak magyar polgármestere van. Az önök voksa azt is bizonyítja, hogy vannak felelősen szavazó közösségek, amelyek a nemzetiségtől független szaktudásnak szavaznak bizalmat” - mondta Sógor Csaba.