Tevékenység / Itthon


2013-09-29

Templomtornyot avatott a batizi közösség

Hálaadó istentiszteletet tartottak vasárnap délután a Szatmár megyei Batizon, a helyi református templom tornyának századik évfordulója alkalmából. A helyi közösség életében jelentős esemény fővédnöke Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő volt. A rendezvényen jelen voltak Erdei D. István és Kereskényi Gábor parlamenti képviselők, illetve igét hirdetett Ft. Csűry István püspök.


2013-09-16

Helyi huszárrend is ápolja a Rhédey-kultuszt Erdőszentgyörgyön

   A hagyományokhoz hűen, huszáravató és zászlószentelő ünnepség keretében tettek eskütételt vasárnap az erdőszentgyörgyi 6. Württemberg Huszárezred tagjai. Az eseményt a helyi Rhédey Napokkal párhuzamosan szervezték meg, amelynek során mellszobrának megkoszorúzásával Rhédey Claudiára, a település neves szülöttjére is megemlékeztek.


2013-09-13

Csíksomlyón találkoznak a Mária Út projektjének résztvevői

A Mária Úton fellelhető kegyhelyeket mutatják be a “Kiengesztelődés útja” elnevezésű konferencia második napján. Szeptember 12-14. között Csíksomlyón találkoznak a Mária zarándokút által összekötött közép-kelet-európai települések, az osztrák Mariazell, a lengyel Czestochowa, a szerb Medjugorje, és a magyarországi Máriapócs képviselői. 


2013-09-08

Örmény és afrikai üzleti lehetőségekről Gyergyószentmiklóson

Székelyföld és Gyergyó-vidék gazdasági potenciáljáról, az Örményországgal és Gambiával való együttműködési lehetőségekről esett szó az első üzletember találkozón, amelyet az Örmények Művészeti Fesztiválja keretében tartottak Gyergyószentmiklóson.


2013-09-08

Tisztújító közgyűlést tartott az RMDSZ Kereszténydemokrata Platformja

Újraválasztották Kelemen Kálmánt és Kiss Tibort az RMDSZ Kereszténydemokrata Platformjának elnöki, illetve alelnöki pozíciójába. A tisztújító közgyűlésre szeptember 7-én, szombaton, a Maros megyei Göcs településen került sor.  Az eseményen részt vettek az RMDSZ választott tisztségviselői, Sógor Csaba EP-képviselő és Moldován József parlamenti képviselő is.


2013-08-26

A szubszidiaritás, a szolidaritás és a szorgalom követendő európai elvek

A szászrégeni és környékbeli fiatalok Európai Unióval és az európai polgársággal kapcsolatos ismereteit kívánja bővíteni a Fiatalok Lendületben program keretében zajló Eu sunt CE?/ Ki vagyok az EU-ban? elnevezésű projekt, amelyet a Diakónia Keresztyén Alapítvány szászrégeni fiókszervezetének önkéntesei kezdeményeztek. A program részeként augusztus 25-én, vasárnap délután Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő tartott előadást.


2013-08-04

Sógor Csaba a Nyergestetőn: Összehangolt cselekvésre van szükség az erdélyi magyar társadalomban

A nyergestetői csata 164. évfordulójára emlékeztek augusztus 4-én, vasárnap. A megemlékező ünnepséget Csíkkozmás Község Önkormányzata szervezte, a helyi falunapok programjának részeként. Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő ünnepi beszéddel köszöntötte a jelenlévőket.


2013-08-01

Sógor Csaba: hatékonyan kell büntetni és megelőzni a korrupciót

Erdélyi és magyarországi politológus-hallgatók részvételével zajlik július 29 - augusztus 2. között a Romániai Magyar Politikatudományi Egyesület (POLITEIA), a Kolozsvári Magyar Politológus-hallgatók Társasága (KoMPOT) és az ELTE Politikatudományi Intézete által idén is megszervezett XII. Torockói Diáktábor.


2013-08-01

Kisebbségek Európája címmel tartanak úszótábort Szentegyházán

A kisebbségi lét lehetőségeiről és az Európai Unióban élő más kisebbségek helyzetéről beszélt Sógor Csaba a harmadik alkalommal megszervezett Kisebbségek Európája elnevezésű úszótáborban, Szentegyházán. Az elsősorban általános és középiskolás diákoknak szóló eseményt a Medgyesi MADISZ július 28 - augusztus 3. között szervezte meg, közel ötven Kovászna és Szeben megyei fiatal részvételével.


2013-07-28

Közel száz fiatal részvételével zajlik az Ifjúsági Üzleti Program Csíkszeredában

Sógor Csaba európai parlamenti képviselő nyitóelőadásával kezdődött az idén tizenharmadik alkalommal megtartott Ifjúsági Üzleti Program (IÜP) Csíkszeredában.